Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığı ve sol topuk sorunum var. ÖTV-MTV istisnalı araç alabilir miyim?

Celim akyüz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

yüzde 53 raporum var araç alabilirmiyim alıcağım aracı benden başkası kullanamazmı yapmam gereken ve hazırlamam gereken evraklar nelerdir

şuan b sınıfı ehliyetim var rahatsızlığım kas hastalığı bir de sol ayak topuğunda kesi sonucu liflerde ve sinirler zedelenme olduğundan hafif topallama söz konusu

ama manuel araç bile kullanabiliyorum özel tertibat gereksinimi duymuyorum ötv indiriminden yaralanıp araç alabilirmiyim aracı benden başkası kullanabilirmi açıklayıcı yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum iyi günler

Bu soruna en doğru yanıtı doktorlar verir. Aile hekimliğine biyometrik fotoğraf çektirip git. Sana gerekli kağıdı verecek ve o kağıtta hangi bölümlere gitmen gerektiğin yazıyor. Dikkat et. Kağıt önlü ve arkalı olsun. Önü ayrı arkası ayrı çıkarılmış olmasın.

Eğitim ve Araştırma olan bir devlet hastanesine gidip sağlık kuruluna git. Özel hastaneye gitmemeni öneririm. Devlet hastanesi daha garantilidir. Bir ihtimal biri sorun çıkarırsa, başın ağrımaz.

Sağlık kurulunda belli bir ücret yatırman için vezneye gitmeni söyleyecek yetkili kişi. 1 bölüm doktoru için 50 tl, iki bölüm için 75, üç ve daha fazla bölüm varsa kağıtta 125 tl yatırıyorsun. 10 bölüm olsa yine de 125 tl yatırıyorsun. Vezneden sonra kağıtta yazan bölümleri tek tek dolaş.

İşin bitince tekrar sağlık kuruluna filan gitmene gerek yok. (İşini garantiye alıp sağlık kuruluna gidip "Başka bir şey yapmam gerekiyor mu?" diye sorabilirsin. Hatta vezneye gidip aynı soruyu onlara da sor.) Direkt il sağlık müdürlüğüne git. Onlar sana şu gün gel diye gün verecek. Bu kadar. Her işini titizlikle yap.

Yorumunuz için teşekkür ederim ama benim yüzde 53 engelli raporum var sizin ifade ettiğiniz engelli raporu almak içnmi aile hekimliğine başvurup bunları yapın diyorsunuz

ben elimdeki yüzde 53 raporla ötv indirimli araç alabilirmiyim alırsam benden başka kişiler kullanabilirmi be yapılacak işlemleryönünde bilgi almak istiyorum

Engelli raporun %53 zaten var. Bu ehliyet için olanı ayrı. Sen aile hekimine git, o gerekeni söyler. Elindeki %53 raporla ötv indirimli araç alabilmen engeline bağlı ve bunu heyete çıkacağın doktorlar belirler.

Merhaba arkadaşlar miyotonik distrofi (kas) hastasıyım birde sol ayak topugumdaki lifler kesilmesi sonucu ayakta güç kaybı ve topallama var

b sınıfı ehliyetim var bunu h sınıfına çevirebilirmiyim raporum yüzde 57 iyi günler

Bana da DÜN sürücü olamaz raporu verildi. Oysaki sürüyorum. 3 yıldır sürüyorum. İtiraz ile uğraşmak istemedim. Normal bir sürücü kursundan otomatik vites ehliyeti alıp engelli sınıfına çevirttireceğim inş. En mantıklı yol bu. İtirazda etsen yine bilerek negatif sonuç verecekler. Engelliye destek değil, engelliye engel olmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

Anıl59 normal oto vites ehliyeti aldıktan sonra bu sefer aile hekimliğine "oto vites ehliyetimi engelli olduğum için, engelli sınıfına dönüştürmek istiyorum" diye başvuracaksın ve normal bir şekilde devlet hastanesine yönlendirecek. Sende o hastanenin sağlık kuruluna gidip "oto vites ehliyetimi engelli olduğum için, engelli sınıfına dönüştürmek istiyorum" diyeceksin ve onlar sana ne yapman gerektiğini söyleyecekler. Bu şekil biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltiniz.

Anladım inşallah olur kardeşim bende alamıyorum çift kol yok bende ondan dolayı vermiyorlar hatta hepimizin yardımcısı 4 seneden beri uğraşıp duruyorum olmuyor bakalım nereyee kadar devam edicek

Üst Alt