Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kartagener sendromu olan kim var?

aycelep

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar aranızda kartegener sendromu olan varmı?

Merhabalar ben kartagener sendromuyum buyrun.
Astım-bronşit gibi diyebiliriz.Ciğerlerle alakalı sorunu olan bir hastalık

Herkese selamunaleyküm, aranızda kartagener sendromu olan var mı? Çok nadir görülen bir hastalık ama illaki benim dışımda da burada olan vardır diye düşünüyorum. Doktor tanıdığım var İstanbul'da bir devlet hastanesinde araştırma için kartagener sendromu bireyler arıyorlar, bana ulaşabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Kartagener sendromu kısaca; situs invertus + bronşektazi + kronik sinüzit bu 3 hastalığım birleşimidir diyebiliriz. Yani hem kalp sağda hem organlar komple ters hem bronşektazi hem de kronik sinüzit bu üç hastalık da bulunması gerekiyor. Çok nadir görülen bir hastalık. Bilimsel kaynaklarda 30 binde 1 görüldüğü yazıyor ama bence görülme olasılığı daha da düşük olabilir. Doğuştan genetik bir hastalıktır. Aranızda varsa veya tanıdığınız varsa yorumlarda buluşalım.

Hastalıkla ilgili yeni bir grup oluşturmuştum facebooktan isteyenler katılabilir : Facebook

• Wow
Reaksiyonlar: Mara
Üst Alt