Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin üzerine aldığım aracı satarken mahkeme kararı mı lazım?!

akın16

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sayın oturan boğa %90 özürlü olan kardeşimin üzerine aldığım aracı 5 yılı dolunca satmak istiyorum.yanlız mevzuatı kimsenin tam olarak bildiği yok..bizi mahkemeye sevk ettiler. Mahkeme aracı satıyormuş ve parasıda özürlü kardeşimin adına bankaya yatıyormuş.yanlız parayı ben ve kardeşim çekemiyor dediler.lütfen bu konuda bize yardımcı olurmusunuz..teşekürler.

Hakim sizi makina mühendisleri odasına yönlendirecek.. Makina mühendisleri odası tarafından bir fiyat biçilecek aracınıza ve açık arttırma usulu satılacak. Satıştan elde edilen para kardeşinizin adına açılan bir banka hesabına yatırılacak. Fakat o parayı bankadan alabilmeniz için kardeşinizin adına kullanacağınızı belgelemeniz gerekecek..O zamana kadar bloke edilecek hesapdaki para..

Siz yaşadığınız süreci bizimle paylaşır mısınız? Size neler dendi, nerelere yönlendirdiler? Tüm işlemleriniz bittiği zaman paylaşırsanız diğer arkadaşlara da faydası olur araçlarını satacakları zaman..

Anne babası mahkeme kararı olmaksızın çocuğun doğal vasisisdir ve aracı satma hakkına sahiptir.

Aracı alırken mahkeme kararı çıkartmış mıydınız? Çocuğun mahkeme kararı ile vasisi atandı mı?

bulent abı ;
arac alırken dedıgın gıbı mahkeme kararımı cıkartmalıyız vasıs ataması ıcın daha sonra sorun
yasamamak ıcın

Eğer kişinin doğal vasisi olan anne-babası varsa, ayrıca vasilik için mahkemeye gitmeye gerek yok. Anne-baba çocuk adına her türlü işlemi yapma hakkına sahiptir zira. Benim bildiğim bu.

engelli aracı satıi işlemleri

arkadaşlar mrb..

5 yılı dolan özel terdibatlı aracımı satmak isteiyorum .daha önce tecrübesi olan arkadaşlar bir yardımcı olabilrimi acaba. sitede biraz okudum ama bu belgelri nerden temin edilecek hangi yollar takipp edilecek inan hiç anlamdım şimdiden herkeze teşekürr.

ayrıca yeni bir araç almayı düşünüyorum sizce yada bu yakında araç alıpta memnun olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Noterden satış yapacaksın. Alan kişi makine mühendisine proje çizdirip üzerindeki özel donanımı çıkartacak ve muayene ettirecek ve o halde emniyette tescil ettirecek. Emniyet yeni (damgasız) plaka ve satış kısıtlamasının olmadığı ruhsat verecek.

Bilgim bu şekilde.

Üst Alt