Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim üzerine aldığım aracı hakim izniyle sattım. Parasını kullanamıyorum..?

Halil Durdu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kardeş öncelikle merhaba ben bir özürlü kardeşiyim abime ötv den yararlanmak üzere %90 raporla abimin üzerine araç aldım 5 kullandım eskidi satayım dedim, mahkemeden izin alman lazım dediler ve mahkemeya başvurdum. 1 ay sonra dava görüldü izin verdiler ama bir şartla aracın sattıktan sonra mahkemenin belirleyeceği bir bankadan hesap açıp araçtan aldığın parayı bu hesaba yatırıp mahkemede makbuzlarını göndermen lazım. Yeni bir araç alacaksan tekrar mahkemeye başvurup, bu parayı kullanma izni alman lazım arkadaşlar bu şaka değil daha 10 günlük bir hadise inanın satarken bu kadar zorlanacağımı bilsem kesinlikle ötv filan bulaşmazdım. Şuan 25 milyarlık arabanın parasını kullanamıyorum.Hakim aynen şunu diyor bu araç engellinin satarken toplu iğne dahi olsa mahkemenin izini olmadan satamazsın diyor satarken dikkat edin ben satmaktan şimdilik vazgeçtim. Mahkeme süreci en az 3 ay sürüyor.Benim gibi akrabasının üzerine ötv yararlanmak için araç alanlar yada alacaklar birkez daha düşünsün.Mahkeme size arabayı satınca parayı kullandırtmıyor.

Bende şunu öğrenmek isterim bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim engelliler üzerine ikinci el araç alınabiliyormu alınıyorsa yasal mevzuat/kanun paylaşırsanız sevinirim.

İkinci el araç alma hakkını olur ama alım-satımı için yine hakim izni gereklidir.

Üst Alt