Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer naklinden % 70 raporum var. Primlerimi nasıl ödeyebilirim?

hasan33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam ben 28.01.2013 tarihinde karaciğer nakli oldum. % 70 engelli raporum var, vergi muafiyetim yok. 01.05.2010 sigorta girişim var. Ancak 60 gün primim var. Yasadigim yerde engelli kadrosuyla iş bulma şansım yok. Normal ssk girisiyle veya Bağkur gibi kendim ödeyerek primimi doldurabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Askerliğinizi yyapmışsanız borçlanması yaparak prim günlerinizi arttırabilirsiniz. Kalan primlerinizi de çalışan statüsünde 4a(ssk)lı olarak ya da isteğe bağlı 4b(bağkur)lu olarak ödeyebilirsiniz. 10 yıl 1800 günü tamamladığınızda malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda emekli edilirsiniz.

Teşekkür ediyorum askerlik muaf yapmadım vergi muhafiyetim yok bir sıkıntı çıkmaz değilmi.

Karaciğer nakli olan h ehliyeti alabiliyormu % 70 engelli raporu var bilgisi olan varmı.

Hasan;
Bende Mut luyum bu arada Mut ta gerçekten engelli kadrosunda iş bulmak imkansız yukarda da dedikleri gibi bir iş yerinde çalışır görünüp ssk pimlerini ödeyebilirsin. Bir tavsiyede bulun dersen Karaman da bisküvi fabrikalarına bak derim servis var nede olsa gidip gelebilirsin.

hasan33;
Karaciğer naklinden % 70 rapor ile H sınıfı ehliyet alabilirsiniz ancak araç alımında vergilerden muaf olamazsınız. Elinizde eski tarihli dahi olsa % 90 ve üzeri rapor varsa olursunuz ama yoksa mümkün değil.

Üst Alt