Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer nakilli hasta yüzde kaç rapor alır?

ardahep

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar.Karaciğer nakili oldum.Engelli veya özürlü raporu alabiliyorum sanırım.Artı olarak şeker hastalığım var.raporu mevcut.Sizce bu ikisinden yüzde kaç rapor alabilirim ?Emekliyim o yüzden bana ne katkısı olabilir bu raporun pek bilgim yok malesef.

Organ naklinde genelde %70 oran verilir, diabet ise durumunuza bağlı tip1 %20, tip2 %40 olabilir.
Balthazard formülü uygulandığında diabet tip1 ise 60 yaş altı %82 60 yaş üstü %84
Diabet tip2 ise 60 yaş altı %76 60 yaş üstü %78 olur.
Emekli olduğunuzdan dolayı maaşınıza her hangi bir katkısı olmaz.
Şehir içi ücretsiz ulaşım, İzsu su faturasında %50 indirim ve engellilere sağlanan diğer sosyal haklardan faydalanabilirsiniz.

ufukalp hocam anladığım kadarıyla karaciğer nakli artı şeker hastalığı yüzde 90ını bulmuyor dediğiniz formulle.Yeni araç almayı düşünüyorum.ötv indirimi almam için yüzde 90lık rapor isteniyor sanırım.Yani bu raporu yüzde 90 a tamamlamanın bi yolu yokmudur.Bu arada 1956 doğumluyum.Cevabınız için teşekkürler..

ardahep
Sadece organ nakli ve diabet malesef %90 ı bulmuyor.
Diabet genelde bazı komplikasyonlar oluşturabiliyor, özellikle görme sorunlarına yol açabiliyor.
Göz, tansiyon ya da başka bir rahatsızlığınız varsa onu da belirtip oranı tamamlamaya çalışabilirsiniz.
Aksi takdirde yapacak bir şey yok malesef.

bendede ağır safra yolları iltihabı var şu an %74 raporum var ileride siroz olabilirim ve karaciğer nakli gerekebilir ben bir yerden nakil iyi olunca iyileştin sayıyorlar diye duydum ama umarım burda denilen doğrudur. çünki engelli raporunu 1 senelik veriyorlar ve ekpss ile memur olmak istiyorum daha sonra rapor %40 ın altına düşüpte sorun yaratmasın çünkü özel sektör işten çıkarıyor bu yüzden gerçi devlet çıkarmaz diyorlar ama genede emin değilim.

Yüzde 87 rapor ne işe yarar ?

Arkadaşlar babama bugün yüzde 87 rapor verdiler.malesef 90ı bulamadık yeni araç almak için.
Buna itiraz falan ediliyormuş sanırım.Bu oranı yükseltme şansım varmıdır ?

Birde yüzde 87lik oran ne işimize yarar nelerden faydalanabiliriz ?

Üst Alt