Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser yüzünden sağ kulağın ameliyatla tümden alınmasına verilen orana itiraz etmeli miyiz?

yasin2184

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Amcam 2012 yılında kansere yakalandı. Kanser sağ kulağını tamamen kapladı. Diyarbakırdaki Dicle Üniversitesi tıp fakültesinde ameliyat oldu. Ameliyatta sağ kulağı tamamen alındı. Yani sağ kulağını tamamen kaybetti. Sağ göz kapağı da ameliyattan sonra kapanmıyor. Ağzında yamulma oldu ve katı besinle beslenemiyor.Bir ay önce kurul raporu için başvuru yaptık. Birçok bölüme gösterdik. Kbb uzmanı bizi odyometriye gönderdi. Sol kulaktaki işitme eşiği belirlendi ve işitme kaybı derecesi belli oldu. Sağ kulak ameliyatta tamamen alındığı için ortada kulak olmadığı için odyometri testinden bir sonuç elde edilemedi. Kbb uzmanı bizi Bera testi için ildeki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti. Eğitim ve Araştırma Hastanesi bize iki ay sonrasına test için gün verdi. Biz de Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hekimle görüşüp Tıp Fakültesinden daha erken tarihte gün alıp Bera testi yaptırabilir miyiz diye sorduk. Kbb uzmanı sorun olmayacağını ama sonucun hekim tarafından kaşelenip imzalanarak kendisine teslim etmemizi söyledi. Tıp Fakültesinde bir hafta sonraya gün aldık. Bera testi için gittiğimizde odyoloji uzmanı sağ kulağın kanser ameliyatında tamamen alınmasından ve ortada bir uzuv olmamasından dolayı sağ kulak tarafına Bera testi yapılamayacağını belirttiği resmi evrağı imzalayıp kaşeleyerek bize verdi. Belgeyle birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidip Kbb uzmanına gösterdik. Kendisi bizi Eğitim ve Araştırma hastanesindeki odyometriye gönderdi. Onlar da aynı şekilde bir rapor düzenleyip bize verdiler. Kbb uzmanına gösterdik. Eğitim ve Araştırma hastanesindeki belgeler kapalı zarfta bize teslim edildi ve sağlık kurulu raporu için başvurduğumuz ilçe devlet hastanesine teslim etmemiz söylendi. Kapalı zarfı ilçe devlet hastanesine teslim ettik. Bugün sonuçlar e devlette açıklandı. Onkoloji, kardiyoloji, nöroloji, göz ve ortopedi bölümderinde epey yüksek puan verildiğini ve kulak kısmında verilen puanın %7 olarak en düşük puan olduğunu gördük. Verilen toplam engel oranı böylece %86 olarak belirtilmiş. Bu normal midir? Bir kulağın ameliyatla alınmasına rağmen ve iki hastanenin bu kulağa bera uygulanamaz raporuna rağmen en düşük puanın %7 ile kulak bölümünden verilmesi normal karşılanabilir mi? Bu konuda bilgisi olan cevap yazar ve yol gösterirse minnettar kalırım. Konunun uzmanı bir birey varsa ve gerekliyse hastanın olmayan kulağının resimlerini de gönderebilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim

@OğuzHan112, evet doğrudur Oğuzhan Bey. Bizim başvurma sebebimiz kanser yüzünden tamamen kaybedilen sağ kulak olduğu halde en düşük puan %7 ile kulak bölümünden verildi. Ve ben bunun normal olmadığını düşünüyorum. Çünkü sağ kulak diye bir uzuv yok. Sol kulakta da hafif ile orta düzey arasında bir işitme kaybı mevcutken

Anladım, isteseniz itiraz edin ama değişen bir şey olacağını sanmıyorum, rapor e-nabıza düşmüş ise kişisel bilgileri gizleyip arkalı önlü buraya yapıştırın eksik bir şey varmı bakalım.

@yasin2184,

@OğuzHan112, raporu buradan paylaşabilirim. Sorun şurada Oğuzhan Bey. Doktor belli bir derecede işitme kaybı olan sol kulağı değerlendirmiş. Ameliyatla kaybedilen ve bizden Bera testi istediği sağ kulağı hem Tıp Fakültesinin hem de Eğitim ve Araştırma Hastanesinin verdiği Bera testi yapılamaz ibaresinin yazılı olduğu raporları değerlendirmeye almamış. E nabıza düşen sonuç belgesinde sol kulakla ilgili değerler yazılmış. Kaybedilen sağ kulakla ilgili Bera testi önerildi yazılmış. Yani anlaşılan şu ki kaybedilen kulakla ilgili değerlendirme yapmamış ve puanlamayı sadece sol kulağa göre yapmış.

Üst Alt