Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kamudan emekli olan engelli kontrol muayenesinde emekliliği iptal edilirse göreve dönebilir mi?
Kamu personelleri için bir sorum olacak diyelim bir şekilde hafif orta şiddetli farketmez emekli oldunuz ve sonraki yıllarda kontrol muayanesi sonucu hastalığınız teşhisinin emekli olmaya yetmediğine karar verildi bu durumda ne oluyor eski görevinize tekrar dönebiliyor musunuz kanunen dönülüp dönülemeyeceğine ilişkin böyle bir düzenleme yok (istisna 657 DMK 105. maddesi ancak bu durum 105. inci maddeye girer mi bilmiyorum) ancak kurumların uygulaması sgk nın yaklaşımı nedir bu durumlarda.
adam engeli yüzünden emeklilik hakkı kazanıyor ve kullanıyor ,ileri de sen hasta değilsin sağlıklısın çalışabilirsin diyorlar ve adam geri görevine dönemiyor mu ?? vayy bee
Şizofren hastası bir devlet memuru engelli memur emekliliğinden yararlanırsa tekrar kontrol muayenesine çağrılmaz.
Benim ömrüm boyunca tamamen hiç iyileşmeyecek Şizofren adlı ruhsal bir hastalığım var. Ben Milli Eğitim de şu an 14 yıllık bir memurum. Varsayalım ki ben 16 sene çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanacağım. Günümüzde Bilim Adamları Şizofren hastalığının kesin tedavisini bulamadılar. Şizofren hastası biri hastalığının belirtilerinin yatışması için ömür boyu ilaç kullanmak zorundadır. Bunu bütün hekimler çok iyi bilir. Varsayalım ki ben emekli olduktan 5 sene sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hastaneye kontrol muayenesine çağırıldım. Benim şu an çalıştığım halde Şizofren hastalığım tam olarak düzelmiş değil. Çok büyük ihtimal ben emekli olduktan 5 sene sonra hatta ömrüm boyunca benim Şizofreni hastalığım tam olarak düzelmeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu ben emekli olduktan 5 sene sonra beni hastaneye kontrol muayenesine çağırdığında benim bütün hayatımı etkileyen ruhsal hastalığım tam olarak iyileşmemişken benim emekliliğimi iptal edip bana tekrar 15 sene daha veya 20 sene daha memurluk mu yaptıracak ? Böyle akıl ve mantık dışı bir uygulamayı Sosyal Güvenlik Kurumu yapmaz.