Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda F klavye zorunluluğu Temmuz'da yapılacak tercihleri etkiler mi?

heartless_ra

Yasaklı Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bildiğiniz üzere kamuda F klavye zorunluluğu resmen başladı acaba temmuzda yapılacak atamalarda kurumlar nitelik kodu olarak F klavye kullanım sertifikası falan isterlermi çünkü şu an Q klavyede çok iyi olan biri kamuya geçince zorlanacak kurumlar böyle birşey düşünürmü ?

Klavye tuşlarını söküp q klavyeye göre dizip kısayol tuşlarıyla q ve f klavye arasında gidip gelebiliyorsunuz sanırım. Ancak sertifika q ya da f klavyeye göre veriliyorsa yapacak bişey yok.

Bu konuda şöyle bir durum var
Kamuda genel de Q klavye kullanılıyor fakat F klavye bizim Türkçemize daha uygun olduğu için bunun kullanılması istenebilir
Bilgisayarınız iyiyse ve on parmak klavye kullanabiliyorsaniz hiç sorun olmaz
Bende Q klavye kullanıyorum fakat F klavyede kullanabilirim.
On parmak yazdığım için klavyeye bakmıyorum F klavyeyi Q klavyeye çevir kullan sorun olmaz

Kamuda zaten F klavye var arkadaş. Benim evde Q işyerinde F oldukça zorluk çekiyorum :) Kendin istersen Q klavye alıp getirip kullanabiliyorsun orası ayrı ama devlet F klavye veriyor

Ben teknik birimde çalışıyorum. Klavyelerimiz hep q klavye

şu anda bazı devlet kurumlarında Q klavye oldugunu bende biliyorum ama geçtiğimiz günlerde çıkarılan yasayla Q klavyeler tamamen kaldırılacak F klavye gelecek ben Q da iyiyim fakat F klavye hiç kullanmadıgım için sıkıntı olur umarım sertifika falan istenmez
murat220

Zamanında daktiolar ile hayatımıza giren Q klavyenin icad ediliş sebebi insanın yavaşlatılması içindir. Daktiloda hızlı yazınca harfler iç içe geçince Q klavye icad edilmiş ve o gün bugündür salgın hastalık gibi global olarak yaygınlaşmış.
Ekstra F klavye sertifikası isteneceğini sanmıyorum çünkü bizler katipler gibi seri yazı yazacak memurlar değiliz. Yakınım olan bir memura sordum F klavye 10 parmak öğreneyim mi işime yarar mı diye bana dediği pek bir faydası olmaz World ve Excel öğren dedi.Tabi normal yazı yazılacak ölçüce bilmek gerekli;ama ille de sertifika istemezler yazı işler ile haşır neşir olan katiplik v.b. tercihler söz konusu olmadığı sürece. World eğitim setine başladım bildiğim bir çok özelliği varmış gerçekten dedim.

Microsoft Office 2010 Eğitim Seti: (DVD 4)
https://www.fullprogramlarindir.com...gitim-setleri-full-12-dvd-tek-link-indir.html (Paylaşımı Yasaldır Çizgi Tagem Kendileri Paylaştı Eğitim Setlerini )

Sıkıntı olacağını sanmıyorum ama siz alıştırın kendinizi

Transkript (meb)bilgisayar sertifikası yerine geçer mi?

Üst Alt