Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu kuruluşarına başvurularım reddedilyor!? [Hukuk]

eryener

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
kaymakam a dilekçe ile başvuruyorum hasteneye sevk ediyor rapor alıyorum biyonik kulak ve ayak protezi için kuruldan red cevabı alıyorum
üst makamada itirazima cevap vermiyor. üst makama yapacağız yapıyoruz ama bir türlü yapılmıyor özürlülük diye bir yasa yok makam yetkililiği var bu durumda bir özürlü olarak kime nasıl ne şekilde haklarımı alabilirim.18 ay TC.ye askerlik yaptım dosyamın incelenmesi için ne yapmam lazım hangi üst makama başvurmam lazım. 1997-2008 yılına kadar başvuru yaptım hiçbir şekilde yardım alamadım sadece bana bir protez yapıldı itiraz ettim başka bir protezciye gönderdim kontol için kalitesiz yapılmış bizzat kaymakama resmi tutanak gönderildi.

şunları net yazarmısın.Kaymakamlığa niçin başvurdun.
Herhangi sosyal bir güvencen varmı yok mu?
Sağlık raporonu niçin almak istedin.

Biyonik kulak raporu veriyor mu hastane? İleri yaşlarda biyonik kulak önermiyorlar genellikle...
Kaymakamlığa ne için ve yazılı olarak mı başvurdunuz?
Eğer bir sosyal güvenceniz ya da gelir/mülk vb. şeyleriniz varsa Kaymakamlık başvurunuzu reddeder...

evet veriyorlar.ropur ve dilekçele maddi durum yok bana biyonik kulak ve ayak protezi yapilması için benim hiç mülküm yok.gelirim yok sadece bir abim yurt dişinda oda hiç türkiye gelmiyor ben kaza yapınca benim taksi.babamım traktorü tarla sattılar hastanenin masraflari oda yetmidi dahada borculuyuz.ben evli 2 çocugmla babama ait evde kalıyoruz mecbur yer yok gelir yok nereye gidecegiz.kaymakam yardım için başvuruz ama ver miyorlar nakdi iş gida vs dosyam dolu kayıt ne isterse orda var onu nasıl açıga çıkartıriz arastırsınlar ve kanun kime başvuralım bilmiyorum ancak benim durum dosyami incelesin kamulara hesap soran yok makam yetkiliyi var bence yada dayın olacak adamim varsa herşeyim olur bizde de yok olmaz diyor bitti ben anlamıyorum bu devlet işine aklım ermıyor yol gösterde bunları ne hat ettileri bir bir ortaya ben koyum?kanun ve yasa yolarda?

Reddetme gerekçeleri neymiş? Yani reddediyorsa bir sebep söylemeleri gerek...

sebep ailemim durunu iyiyim tek sebep abim almanyada çalışıyorum.diye abim ise 15 yıldır almanya hiç yüzünü görmedim ne para gönderiyor ne de bir mesaj bile baska sebep yok

Bu gerekçeyi yazılı olarak verdiler mi sana?
Verdilerse, abinden dolayı hiç bir gelir elde etmediğini söyle ve olabilirse bunu ıspat et...

1)Ücretli değilsin.dolayısıyla ücretin olmadığı için herhangi bir gelirin yok.
2)Ağbenin maddi durumu seni ilgilendirmiyor.Maddi durumu onun için geçerli
3)Bağ-kurla bir ilişkiniz yoksa yine geliriniz yok demektir.Şöyle bir yol göstereyim size İlde iseniz İl valiliğine Bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına bir dilekçe ile başvurun.Hele birde Yeşilkartınız olursa sorununuzu değerlendirmeye alacaklardır.

ret

vakıf imkanlari benim taleplerimi karşıyacak güçte degilmiş maddi imkanlarini aşiyormuş?

Bağlı bulunduğun bir il mi ilçe mi artık neyse sosyal hizmetleri bul oradaki uzmanlarla konuş bu arada uzman dediğim içinde konuştuktan sonra bana kızma lütfen herhangi bir dayı sana yardım eder orada,

Konuş bakalım inşallah sorununa bir formül bir yol gösterebilirlermi .

makam hakkımı nasıl alırım.

vakıf müdürü tüm talebimi ret ediyor ne üst makama dilekçe yazıgında ve diyor ki git onlar yapsın ben sana hiç bir talepini yapmam ben bu makamda oldukça basbakanlıgın yazı işleme koymuyor ,ben inanmiyorum turkiyede kanun ve yasanın varlıgına şimdi ben hangi makama baş vursam hep ayni cevap gelir. Ne yapmam lazım ilginiz için şimdiden teşekkür ederim,ben bu devlete 18 ay askerlik yaptım.

Üst Alt