Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu emekliliğinde vergi indirimi önemli mi?

ugurafiye

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,
2014 yılında %45 ruhsal engelli raporu alarak süresiz vergi indirimi hakkı elde ettim
2016 yılında ekpss ile MEB e atandım yaklaşık 2 yıldır kamuda görev yapmaktayım
özel sektörde 3500 ,kamuda 570, toplam = 4070 gün prim ödenmişliğim var,ilk sigorta girişim 12.12.2003
özel sektörden kamuya geçerken ,ankaradan vergi dairesine oradanda bir kopyası bana geçen vergi indirim kağıdı şu an çalıştığım kuruma göre tekrar düzenletip teslim etmedim,
öğrenmek istediğim şu :
1-özel sektörde çalışırken hakettiğim vergi indirimim otomatikmen memurluktada devam ediyormu
2- Kamudan emekli oolurkende (4C) sgk vergi indirimi istiyoormu
3-Ne zaman emekli olurum
tavsiyeleriniz ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür
ederim,
saygılar

ugurafiye

çoğu zaman hemen uygulamaya başlarlar. Bordroda bunu görebilirsin

Emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok.

sevgili OturanBoğa kafam biraz karışık ,şizofreni hastasıyım,cevabını anlayamadım,daha anlaşılır ve açıklayıcı yazabilirmisin,teşekkürler

ugurafiye

Engelli statüsünde işe başlayan memurlarda kurum vergi indirimini hemen başlatır. Sizden ekstra bir işlem istemez. Bunun olup olmadığını maaş bordrona bakıp anlayabilirsin.

Emeklilik söz konusu olduğunda vergi indirim hakkı elde edip etmemenizin hiç bir önemi yok. Emeklilik günü geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almalısınız. O rapordaki oran emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde temel olur. Yani vergi indirim hakkınız olsa da fark etmez olmasa da.

Üst Alt