Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalpte ritim bozukluğu nasıl tedavi edilir?

CORTU

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
134
Arkadaşlar merhabalar sorum@OğuzHan112 size şöyle bir sorunumuz var karar vermekte zorlanıyoruz annemin kalpte ritim bozuklugu var. İlaç kullanıyor ayrıca tansiyon ilacı kullanıyor. Devlet hastanesine gitti doktor kalbine bakmış önceki ilaçları düzenli kullan demiş . Bir kaç gün önce sol koltuk altının aşagısından agrı girdi gögsüne kadar devam ediyor . Oturup yatınca geçiyor yürüyünce oluyor agrı ilaç ismi yazabilir miyim bilmiyorum . Dikloron ve vermidon agrı kesici içtiginde geçiyor. Devlet hastanesinden sonra agrı olunca üniversite hastanesine gitti orada anjio yapılması gerekiyor demişler. Başka bir belirtisi yok . Kolda uyuşma gögüste baskı hissi sırt agrısı falan yok yaşlı oldugu için korkuyor anjio olmaktan engelli çocugu olunca dahada tedirgin oldu @OğuzHan112 kalpte şuan bir sıkıntı olsa agrı kesici kullanınca agrı geçer mi? Ben çok üzülüyorum

Ritim bozukluğunun türü sıklığı önemli
Holter takıldımı tansiyon ve yapısal kalp sorunları varmı kapak duvar kalınlaşması vb biliyorsanız ona göre cevap vereyim

@CORTU, Tansiyon varsa hele hele birde şeker varsa böbrekleri devamlı risk altında Dikloron, Dolorex, Voltaren, Cataflam gibi ağrı kesiciler çok zararlı, Anjiyoda birşey yok 2 kez oldum 1 stent takıldı bir de ablosyon uygulandı, haraket halinde güçten düşüyorsa sorun vardır üste arkadaşın dediği gibi holter takılır efor testi yapılır, ona göre karar verilir

@senerbey66 türünü bilmiyorum ritim bozuklugunun 1 kaç yıl önce teşhis konuldu. Holter takılarak ilaç kullanıyor ritim bozuklugu ilacı 1 kaç yıldır. Ama bulundugumuz yerdeki hastanede insanlar muayne olmaya gittiginde anjio diyorlarmış giden insanlara

Kalp kapakçıgında ilaçla tedavi edilebilecek bir açıklık varmış tansiyon rahatsızlıgı sürekli vardı. Genç degil yaşlı

@Beylikduzu tansiyon var şekeri yok dikloronu çok nadir içen birisi diger yazdıgınız ilaçları kullanmıyor

Son düzenleme:
Bu şikayetler yürürken veya hareket halinde oluyor veya sıklaşıyorsa dikkate almak gerekir,Dikloron vermidon gibi Ağrı kesicilerle baskılamak doğru değil.

Anjiyo denilmişse mutlaka yapılmalı,en azından BT anjiyo şart.

@CORTU,

@OğuzHan112 yani daha çok yatınca geçen bir agrısı var . Proftan randevu aldık. Yarın tekrar gidecek. BT. Anjio nasıl oluyor yaşlı oldugu için korkuyor riskli birşey mi ? Engelli çocugu olunca biraz daha düşünüyor

BT anjiyo tomografi cihazı kullanılarak kalp damarlarındaki tıkanıklıkları plakları darlıkları değerlendirmek için kullanılan görüntüleme yöntemidir.

İşlem sırasında damar yolundan kontrast madde verilip kalp ve damarlar detaylıca incelenir.

Randevu almışsınız kardiyoloji ne diyorsa onu yaparsınız.

@CORTU,

@OğuzHan112 bulundugumuz ilde Bt anjio yok. İnsanlar genelde Ankarada ki kardiyologlara gidip Ankarada yaptırmayı tercih ediyorlar. Anjio yu

Üst Alt