Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği ile %100 rapor aldım. Vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

Altuntas1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba yaklasik 8 ay once kalp yetmezligi tanisi konuldu simdi bende hastaneye bireysel olarak rapor icin basvurdum 100 de 100 rapor cikti ben sonradan engelli oldugum icin vergi indirim emeklisi olabilirmiyim yardimci olan olursa sevinirim yas 37 ssk giris 29.03.2000 suanda 5500 prim gunum var

Altuntas mrb çok geçmiş olsun
Sgklı çalışan iseniz işyerinizden çalıştığınıza dair yazı ve elinizdeki engelli raporuyla vergi dairesine vergi indirimi için başvurun başvurunuz onaylandığı takdirde(1) derece vergi indirimine göre 3600 gün ve 15 hizmet yılına tabisiniz tüm şartlarınız oluşmuş gün ve hizmet yılı açısından bir eksiğiniz yok sgk emeklik için başvuruda bulunursunuz vergi indirimi yazınız 3/4 ay içinde sonuçlanır.
Not: sonradan engelli olmanız vergi indirimi ve engelli haklarından faydalanmanızda hiç bir sakınca yoktur.

Merhaba umut kardes tesekkur ederim sonradan engelli raporu aldigim icin tam bilgi sahibi degilim malulen emeklilik istemiyorum vergi indirim daha avantajli gibi hayirlisi bakalim ssk li calisanim verdiginiz bilgi icin tesekkurler

Altuntas vergi indiriminden emeklilik daha avantajlı ve sağlığınız elverdikçe çalışmayada devam edebilirsiniz.
belirttiğim gibi sonradan engelli olmanız önemli deil vergi indirimi ve erken emeklilikten yararlana bilirsiniz.

Aynen oyle dusunuyorum cok tesekkurler sagolun var olun

Umutbey merhaba bana kalp doktoru 100 de 100 rapor yazmisti dosyama 20 02 tarihinde heyete girdim yani yonetmeligin degistigi gun bana yuzde 50 rapor cikti surekli simdi bu durumda yeni yonetmelige gore vergi indirimi basvurumda bir sıkınti olurmu raporu bireysel basvurup aldim

Altuntas hiç bir sıkıntı olmaz vergi indirimi için kullana bilirsin engelli raporunu yeni yönetmenlikte kardiyo vasküler rahatsızlık oranları aynı değişen hiç bir şey yok ef 50 ile 30 arası %50
Ef 30 altı olanlar %100 veriliyor sizin ef değeriniz nedir?

Altuntas ef 30 olduğu için %50 verilmiş 30 altı olsaydı %100 verilirdi heyet bu yüzden düşürmüş oranınızı daha doğrusu düzeltmiş.

umut2135 100de yuz verince bende sasirdim neyseki yuzde 50 olarak surekli onaylandi son olarak raporda vergi indirimiden faydalanabilir gibi yazi gerekirmi ben bildirdim vergi indirimi icin istiyorum diye engel orani diye yaziyodu dosyada istihdam evet sosyal yardim evet 2022 yasa evet engelli kimlik karti evet yaziyo aciklamada durum bildirir saglik kurulu raporu yaziyo hakkinizi helal edin cok sordum ama iyi geceler

Altuntas raporunuz yeni tarihli olduğu için hiç bir sıkıntı olmaz vergi indirimi için kullana bilirsiniz elinizde varsa bir eko sonucunuda verin raporla birlikte vergi dairesine onuda ankara sağlık kuruluna göndersinler daha iyi olur
Değerlendirilme daha kolay olur.
Aklınıza takilan veya yardıma ihtiyacınız olursa
Yine yardımcı olmaya çalışırım.
İyi günler.

umut2135 teskkur ederim sagolun surec icerisinde yazarim persembe basvuracagim vergi indirimine eko sonuclari var bende iyi gunler dilerim

umut2135 persembe gunu evraklarimi teslim yaklasik 3 ay surer sonuclanmasi dediler hayirlisi bakalim Allah hepimizin yardimcisi olsun istenilen evraklar saglik kurulu raporu, isyeri yazisi,kimlik fotokopi,ve sonayin hizmet dokumu ,biri okur gaydasi olur belki hersey icin tesekkurler cok yardimci oldunuz saglikli gunler dilerim

umut2135 umut bey merhaba hayirli gu ler 25 02 de basvurdugum vergi indirimim yuzde 50 olarak dun onaylandi nasip ilirsa bu ayin 20 sinde emeklilik icin basvuracagim abo oranlari fark ediyormu ve raporumu isletmem gerekiyormu tesekkurler

Altuntas mrb
Hayırlı olsun gözünüz aydın
Raporunuzu bir yere işletmenize gerek yok
Emeklilik işlemlerini başlarken sgk vergi indiriminizin
Bir nüshasını vermeniz yeterli olacaktır.

umut2135 tesekkurler iyi dilekleriniz icin abo hakkinda bilginiz varmi 2000 le 2008 arasi 60 olarakmi hesaplaniyor normalde suan 45 gorunuyor bazi sitelerde yuzde 60 dan az olamz yaziyo

umut2135 merhaba umutbey benim kafama bisey takildi bilginiz varsa yardimci olurmusunuz benim ssk girisim
03. 2000 butarihte ben 16 yasindaydim 1984 dogumluydumsonra yasimi buyuttum 1982 oldum ssk baslangic olarak 18 yasini dikkate alirim diyo basladiginga 16 yasindaymisin sonradan yasini buyutmen bunu degistirmez diyo primlerin sayilir ama sene baslagicin 18 yasinda yani 2002 dir diyo arastirmama gore eger oyle bisey olursa benim rapor 50 vergi indirimi aldim 50 olarak raporu yukseltsem ef 30 arti pil takildi tahminim en az 65 cikar budurumda rapor yukselince vergi indirimi yeniden almalimiyim biraz uzun oldu ama bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

umut2135

merhaba umut bey birşey sorcağım ben 2007 sgk girişliyim engel raporum 2013 de aldım 2015 de de memur oldum şimdi ben sonradan engelli statüsünde mi emekli olurum biraz karışık benim durum..

Altuntas mrb sorularınızı
sırası ile cevaplamaya çalışacağım
sgk girişiniz yapıldığında kimlikteki doğum tarihi ne yazılmış ise o geçerli olur
Sonradan mahkeme kararı ile değiştirilen doğum tarihlerini
Sgk dikkate almaz sgk girişinizden önce olsaydı
Bu değişiklik geçerli olurdu

mevcut vergi indiriminiz varken engellik durumunuzda bir değişiklik olması durumunda yeniden rapor alıp ve %60 üstü olursa vergi indirimi
Derecenizi yükselterek emekli şartlarınız değişir
daha az gün ve hizmet yılı ile Emekli olabilirsiniz...

umut2135 tesekkurler ef 30 ıdı yuzde raporcıktı vergı ındırımıde aynı sekılde sımdı ıcd pıl takıldı bu durumda yenıden rapor cıkarsam yukselır sanırım dolayısıyla ben sımdı yenıden rapor ıcın bıreysel hastaneye basvurabılırmıyım taporumu yukseltmek ıcın

Altuntas

pil takıldıktan sonraki durum önemli pilden sonra ef değeriniz kaç oldu diğer sorunlarınız ne durumda daha yükselteyim derken düşürmeyin

Altuntas rahatsızlığınızın arttığı belirterek şansınızı
Deneyin eğer hastane kabul etmez ise il sağlığına gidip itiraz etmelisiniz var olan rapora biraz meşakatli bir iş
Karar sizin.

umut 2135 pil yokken ef 30 pilin duzelt me sansi yok zaten koruyucu pil kalp yetmezlik devam omur boyu simdi raporumu yukselttim diyelim tekrardanmi vergi imdirimine basvurmaliyim
beyLİKDUZU PIL BISEYI DEGISTIRMEDI KORUYUCU ICD KALP YETMEZLIGI VAR ONADA BI FAYDASI YOK EF 30 DU YINE AYNI

[/USER] @ umut2135 merhaba yardimci olursaniz sevinirim benim dogum tarihi 25.02 1984 ssk ilk giris 06.03.2000 yani ise basladigimda 16 yasindaydim bu durumda emekli olabilmek icin ilk girisime goremi hesaplamaliyim 18 yil 4080 gun mu gerekli budurmda 06.03.2020 de doluyo gunum yoksa 18 yilini doldurdugum gundenmi hesaplamaliyim oyle olunca 19 yil 4280 gun galiba hangisi dogru bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler
umut2135[/USER] bu arada yuzde 50 raporum ve vergi indirimim var surekli

Son düzenleme:
Altuntas

ben sigortaya gittim seninle cok benziyor benim durumum bende 16 yasında işe başladim ama prim günleri saylırken ve emekliğe 18 yıl 4080 gün hak kazanıyorsun ama emekli olabilmek icin doğum tarihine 18 yıl ekliyorsun o şekilde emekli olabiliyosun ben tam bunu çözdüm sonra bankada işe başladım 3 yıldır bankada calısıyorum işler yine karıştı emekli sandiğindan emekli olmak icin şartlar değişiyor sanırım bide hangisinden daha yuksek maas alacağımıda çözemedim daha 3,5 yıl dolsun diye bekliyorum valla sonra yine sigortaya gidip danısacam

Altuntas mrb
Engelli emekliliğinde yapılan sgk tam ise staj değilse
Vergi indirimine göre giriş tarihine şartlar belirlenir
Ancak hizmet yılınız ise 18 yaşınızı doldurduğunuz zaman
Başlar 4080 güne ve 18 yıl hizmet yılınızı tamamladığınızda emekli olabilirsimiz
03.06.2020 tarihinde.

umut2135 anladim tesekkur ederim 06 03 2020 tarihi bekliycez artik iyi geceler hersey gonlunuzce olsun

Üst Alt