Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapak ameliyatı olanlar için raporda EF'nin kaç olacağı önemli mi?

mekankolik

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
kalp kapak ameliyatı olanlar için rapor alanlara sormak istiyorum? Ekoda EF kaç olacağı önemlimi farkedermi?

EF değeri önemli tabii ki:

[SIZE=2]A. Kapak hastalıkları[/SIZE]
[SIZE=2]Klas l hastalar %10 [/SIZE]
[SIZE=2]Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Klas 2 hastalar %30[/SIZE]
[SIZE=2]Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Klas 3 hastalar %50[/SIZE]
[SIZE=2]Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Klas 4 hastalar %100[/SIZE]
[SIZE=2]Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]

Bülent bey engellilik ve emeklilik için 2014 yılında baş vurdum %38 aldım o zaman (kalp krizi sonucu) EF değeri %59 Rapora (%30)verdiler Bel fıtığınada %8 verdiler.İtiraz ettim başka bir hastanede muayene oldum Ekokardiografide EF (Teicholtz) %50 (segmentler sol ventrikül sistolik disfonksiyonu apilkoseptal akinetik) Sonuçta Rapora Kalpten % kaç alırım cevap yazarsanız sevinirim.

Üst Alt