Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp Hastaları için engelli ehliyet yenileme ve araç alımı..?

Yigit76

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar ben kronik kalp hastasıyım ve 2017 şubat ayında açık kalp ameliyatı olup bioprotez taktırdım yüzde 65 engelli raporum bulunmakta. B sınıfı Ehliyetimin yenilenmesi için başvurduğumda aile hekimi raporumu gördükten sonra kalp cerrahı ve kardiyoloji doktorunun görmesi için sevk etti. Açık kalp ameliyatı olduğum için kalp cerrahım göğüs bölgesinde ameliyat izi bulunmasından dolayı 43.06 kodunu yazdı. Ötv Muafiyeti ile ilgili yasada ( Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.) bulunan bu ibare benim kafamı karıştırmakta. Henüz ehliyetin çıkması için emniyete başvuruda bulunmadım bu konu ile ilgili sorularım;

1- Bu kod numarası ile engelli sınıfı ehliyet alabilir miyim ?
2- Bu kod numarası ile engelli sınıfı ehliyet alırsam yasada belirttiği gibi %90 altı engel ve engelli sınıfı ehliyet olduğu için ÖTV Muafiyetinden yararlanabilir miyim ?
3- Kalp cerrahına rica edip ehliyete ayrıca 10.02 gibi bir kod ekletmeyi denesem ve ehliyeti bu şekilde alsam ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim ?

Biraz araştırınca doktorlar ile emniyetin haberleşme kodları olduğunu gördüm. O koda göre tertibatlı olup olmayacağına karar veriyorlar sanırım.
[FONT=Verdana]43.06. Ayarlanabilir emniyet kemeri

Adres:
[/FONT]
http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/surucusurucuadayikodtablosu.aspx

İşlem sonunda bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim. Benimde kalp hastalığından %64 raporum var. Ona göre ben de başvurmak isterim.

Arkadaşlar %90 altı engellilerde ötv siz araç alımı için ortopedik engel aranıyor sizin rahatsızlğınız hastalık olarak geçtiği için indirimli araç maalesef alamazsınız bilginize

Yigit76

o konu ne demeye yazmışlar anlamadım. Neymiş o ayarlanabilir kemer allah aşkına!?

hayır
hayır
hayır

Üst Alt