Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezim var. Araç alımında ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

bsakizli

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba perthes hastalığı sonucunda 14 yaşımda alınan bir engelli bir raporum var oranı %40 şuan 2010 yılında kalça protezi takıldı ve enfeksiyon sonucu yeni revizyona uğradım. Şuan iyiyim %40 olan raporum sürekli bir rapor ancak küçük yaşta alındığı için egenli araç ve ehliyet durumu değerlendirmedi olarak yazıyor sorumları ise şöyle

1- raporun oranı düşmeden aynı oran verirlermi
2- ehliyet ve almak için ne yapmak gerekir
3- ötv'dn faydanlanma imkanım varmı

bazı doktorlar hastadan yana olduğu için rapor oranını yükseltip yeni raporu verdiklerini duydum ne kadar doğrudur yardımcı olabilirmisiniz?

OturanBoğa
Cevap için çok teşekkür ederim Sol Kalça perthes sonucu nekröz oldu sonrasında protez 2015'de ise revizyon. Sol bacak problemli yani

Ötv muafiyetli araç için oran önemli değil, durumunuz sol ayakla debriyaj basmaya imkan vermiyorsa ''H sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır'' ibareli raporla hem H sınıfı ehliyetinizi hem de otomatik vitesli aracınızı alabilirsiniz. Sizin için otomatik vites yeterli olup ayrıca tertibata gerek yoktur.

Ufukalp

Cevabınız için ayrıca teşekkür ederim. Peki araç alımında H sınıfı ehliyet oldğunu için ÖTV indirimi uygulanacakmıdır?

Ne sorduğunuzu tam anlayamadım.
Sizin ötv muafiyetinden faydalanabilmeniz için H sınıfı ehliyet şart.
Sormak istediğiniz başka birşeyse daha açık yazın lütfen.

Ufukalp

H Sınıfı ehliyet aldığımda ÖTV indirimi yapılacak doğrumu anlamadım yani ÖTV indrimi yapılması için H sınıfı ehliyetimin kesinlikle olması lazım. Bunun şuan bulunan bir raporumda bir ilgisi yok rapora gidip işlettirmem gerek doğrumudur?

OturanBoğa

Denemekten başka bir çarem yok sanırsam tekra heyete girip burada olanları yazacağım. en başından beri umarım rapor oranını düşürmezler.

Raporu tekrar aldım bu aşamada iptal dileçeksi vermedim H Sınıfı Ehliyet ve otomatik viteş araç kullanabilir ibreli dilekçe verdim rapor oranım düşmeden yeni rapor bugun çıktı herkese yardımcı olabilirim. Herkese ayrı teşekkürler.

Üst Alt