Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı olanlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

natilius

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba herkese sağlıklı günler diliyorum, özellikle kalça protezi olan arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum.

Tek taraflı kalça protezi ameliyatı için ameliyat sırasına alındım. Doktor bana avantajından ve dezavantajından bahsetti ki avantaj olarak bacak kısalığı giderilecek, hareket kabiliyeti artacak ve kireçlenmenin verdiği ağrı şikayeti ortadan kalkacak, dezavantajıyla ilgili olarak çok dikkat etmem gerektiği mesela protezli bacağı bacak bacak üstüne atmayacaksın, bacağını 90 dereceden fazla katlamayacaksın, çömelmeyeceksin gibi şeylerden bahsetti, protezin yerinden çıkma riski çok fazlaymış.

Şimdi ameliyatı olmakla olmamak arasında kaldım, deneyimlerinizi rica ediyorum

Teyzem oldu ameliyat.....yani çorap ve ayakkabı giymek için bile egilmiyor...ama cidden dikkat edilmesi gerekiyor ameliyat sonrası....ilk etapta biraz zorlansa da sonra alıştı oda....

Merhaba 13/11/2024 de sol kalça protezi ameliyatı oldum,6 ay oldu ağrım sızım kalmadı,şu an sol bacağımın üstüne yatabiliyorum,sağ kalçadanda olmayı düşünüyorum çok rahatım,sol tarafta hiç birşey kalmadı,ilk 6 ay çok dikkatli olman gerekli ben eğilmeye başladım,1 sene olanlar namaz bile kılıyor

bendede asetabulum kırığım vardı platinle onarıldı ama kireçlenme kaçınılmaz oluyor diyorlar ne yapmak gerekiyor başına gelen var mı?

@onurguzel,

Hareketinizde kısıtlanma va mı? Yada kısıtlanma var ise bu ömür boyu aynı şekilde devam edecek mi? 90 derece açıdan fazla eğilirsen çıkar, çömelirsen çıkar denilmesi ürkütücü. Affınıza sığınıyorum iç çamaşırı değiştirmek, çorap giymek, yolda ayakkabı bağı çözülse eğilip bağlamak imkansız olacak gibi algılıyorum, size bu konuda birşey söylendi mi?

@sevals,
Geçmiş olsun, ileri zamanda normale dönecek mi yoksa bahsettiğiniz şekilde yaşamaya alışmak zorunda mı? Dr. bilgi verdi mi acaba? Ameliyatı olup olmama arasında gidip geliyorum 😔

@sevals,
Geçmiş olsun, ileri zamanda normale dönecek mi yoksa bahsettiğiniz şekilde yaşamaya alışmak zorunda mı? Dr. bilgi verdi mi acaba? Ameliyatı olup olmama arasında gidip geliyorum 😔

@05Hakan,
Çok geçmiş olsun benim de hayatım motosiklet üzerinde geçti, şöyle söyleyeyim en son street bike motorumun üzerine oturmak sorun olmaya başladı ağrıdan kullanamayınca elden çıkardım ve artık scooter kullanmak bile eziyet oldu, doktorun bahsettiği 90 derece açıdan sonrası sıkıntı çıkaracaksa motosikleti de hayatımdan çıkarmak zorunda kalacağım.

Ona Dr eğilme mümkün olduğunca şeklinde söylemişti ama tabiki onun yaşı daha ileri olduğu için farklılık olacaktır....

@natilius,
Merhaba benim iki kalçamada protez takıldı artıları çok fazla ağrı yok acı çekmek yok eksi yanı bazı sporları tabiki yapamayız koşmak zıplamak gibi ameliyatı iyi eller yaparsa bacak bacak üstünede atarsın her bir hareketi yaparsın namaz bile kılabilirsin

ben yürüyemez haldeydi şimdi çok şükür çok iyiyim sağlığınıza kavuşuyorsunuz acı çekmiyorsunuz bundan önemlisi ne olabilir

şunu unutmayın iyi doktor ve kaliteli protez

Bende önce hareket kısıtlılığı başladı yürüyemedim,doktora gittim doktor kalçada kireclenme aşırı derecede dedi,ameliyat olmassam yuruyemezsin dedi,ilk önce sağ taraftan olmamı söyledi,benim sol tarafım daha çok agridigi geceleri yatamama,sol tarafa bıçak girer gibi batmalar,vardı dokrora önce sol tarafı yapalım dedim,oda kabul etti,sol kalcamdan oldum 2 ayda toparlandım yürümeye başladım,sol tarafta ağrım sızım kalmadı,gayet güçlü hissediyorum sol tarafı,sağ tarafta hareket kısıtlılığı devam ediyor Kasım'da ordanda olmayı planlıyorum,benim Dr um ozgur selim uysal,ama gazî de iyi bir Dr daha var hakan atalar araştırıp öyle gidin 6 ay boyunca ameliyat olunan tarafa yatilmayacak, bacak arasında yastık koyulacak,ilk başlarda zor geliyor ama 1 ay geçince tamam diyorsun

Üst Alt