Mrb.1995 yılı yazın memlekete gitmiştik dişim ağrımaya başlayınca doktora gittim ve çektirdim.ama ne çekmek.o kadar zor aldıki dişi bir de tam uyuşmadan canım gitti.bir hafta gece gündüz ağrıkesici içtim ağrısı hiç geçmiyordu. Tatil bitti Bursaya döndük. Kasım ayında dirseklerimde ağrılar başladı temizlik yapamıyordum bezi sıkmaya gücüm yoktu. Bir iki ay ha geçti ha geçecek diye doktora gitmedim. Sonunda dahiliyeye gittik. Kalp romatizması dedi iğne verdi doktor. Ağrım geçmemişti yine hastaneye gittiğimiz bi gün bi kadın fizik tedavi doktorunun kartını verdi ona gidin dedi. Gittik..doktor muayene etmek yerine muayenehanesine çağırdı randevu alıp gittik juvenil romatoidartrit dedi. Dişi iltihaplı çektiyse vücuda dağılmış olabilirmiş..neyse, Teşhisi doğru koydu ama tedavide çark etti.. kesinlikle hamama gitme sıcak mahveder dedi.. italyanın bilmem ne dağından bi çamur geliyomuş onunla tedavi olursam bir senede gecen hastalık 6ayda geçer dedi..sonra böyle dediğini inkar etti tabi.
Bir hafta muayenehanesine gittik o çamurdan el bileklerime ve dizlerime koydu..çok sıcaktı tenim yanıyodu.sıcak seni mahveder dedi ama kendi sıcak tedavi uyguladı. İlk gün yürüyerek gittiğim seanslara son gün amcam kucagında götürdü. iyice kötüleşmiştim.baktı durum kötü cerrahpaşaya sevketti. Ordada dayadılar kortizonu şişirdi uyuşturdu gönderdiler.zamanla kalça eklemlerindeki kıkırdaklar eridi her iki kalçada protez var. Tüm eklemlerim tutuk hareket kısıtlanması var.Kortizonun yan etkisi olarak kemik erimesi de ileri derecede. Şimdilerde el bileklerimde kireçleme var onun için randevu aldım bakalım oraya da mı protez olacak..
İlk hasta olduğum zaman ha geçti ha geçecek diye bekledim 22 yıl oldu. Şimdi enbrel kullanıyorum. Şükür, iyiyim. %72 raporluyum. Engelli kadrosundan işe başladım. Allah cc beterinden korusun.en azından kendi işimi yapabiliyorum oğluma bakabiliyorum. Bundan fazlasında gözüm yok.
Rabbim sabredenlerden etsin ve çektiklerimizin mükafatını ahirette versin inşallah.
Bir hafta muayenehanesine gittik o çamurdan el bileklerime ve dizlerime koydu..çok sıcaktı tenim yanıyodu.sıcak seni mahveder dedi ama kendi sıcak tedavi uyguladı. İlk gün yürüyerek gittiğim seanslara son gün amcam kucagında götürdü. iyice kötüleşmiştim.baktı durum kötü cerrahpaşaya sevketti. Ordada dayadılar kortizonu şişirdi uyuşturdu gönderdiler.zamanla kalça eklemlerindeki kıkırdaklar eridi her iki kalçada protez var. Tüm eklemlerim tutuk hareket kısıtlanması var.Kortizonun yan etkisi olarak kemik erimesi de ileri derecede. Şimdilerde el bileklerimde kireçleme var onun için randevu aldım bakalım oraya da mı protez olacak..
İlk hasta olduğum zaman ha geçti ha geçecek diye bekledim 22 yıl oldu. Şimdi enbrel kullanıyorum. Şükür, iyiyim. %72 raporluyum. Engelli kadrosundan işe başladım. Allah cc beterinden korusun.en azından kendi işimi yapabiliyorum oğluma bakabiliyorum. Bundan fazlasında gözüm yok.
Rabbim sabredenlerden etsin ve çektiklerimizin mükafatını ahirette versin inşallah.