Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de ÖTV indirimi için rapor verecek hastane var mı?

TheLonely

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Selamm İyi Günler.
Benim Ortopedik Olarak KifoSkolyoz Rahatsızlığım ve Sol Ayağımda 4 Cm lik Kısalık Var.
Engelli Sağlık Kurulu Raporumda "H Sınıfı Ehliyet ve Özel Tertibatlı Araç Kullanır" Kutucuğu İşaretli Ama Hiçbir Açıklama Yok.
ÖTV İndirimi İçin; Vergi Dairesine Gittiğimde "Otomatik Vitesli Araba Kullanabilir" İbareli Rapor Gerekli Dediler.
Bizim Burdaki İlçe Sağlık Hastanesi Sağlık Kuruluna Gittiğimde Biz Artık Öyle "Otomatik Vitesli Araba Kullanabilir" veya "Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir" İbareli Rapor Vermiyoruz Diyolar. Beni İl Sağlık Müdürlüğünde Yeni Kurulan Ehliyet İçin Toplanan Heyete Gönderiyolar. Ben H Sınıfı Ehliyetimi 2016 B Sınıfı 10.02 kodlu (Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir) Ehliyet Olarak Değiştirmek İçin Emniyete Verdim.

1- Benim Ne Yapmam Gerek Bu Durumda?
2- 2016 Yılında ÖTV İndirimi İçin; Manisa ve İzmir de Açık İbareli Rapor Veren Hastane Var Mı?
Bu İllerde ÖTV İndirimi İçin; Açık İbareli Rapor Alan Arkadaşlar Yardımcı Olurlarsa Sevinirim.
(2016 Yılında ÖTV İndirimi İle İlgili Rapor Alan Arkadaş Varsa Hangi Hastaneden Aldığını Söylerse Sevinirim.)

_MUSTAFA

Bu konuda Sağlık Bakanlığı ya da Maliye uygulama değiştirmedikçe sorun devam edecek. Acil değilse beklemek en iyisi.

2016 Yılında ÖTV İndirimi İçin Alınmış "Otomatik Vitesli ve/veya Özel Tertibatlı Araç Kullanır" İbareli Rapor Alan Arkadaşlar Varsa Paylaşabilirler Mii Acabaa?

_MUSTAFA

aynı sorun bende de var il sağlık müdürlüğü elden gaz firen tertibatlı araç kullanma kodlarını yazdı ehliyeti çıkardık aynı kodlarla ama nakil vasıtaları kabul etmiyor

[FONT=sans-serif]
2016 Yılında ÖTV İndirimi İçin Alınmış "Otomatik Vitesli ve/veya Özel Tertibatlı Araç Kullanır" İbareli Rapor Alan Arkadaşlar Varsa Paylaşabilirler Mii Acabaa?​

[/FONT]

Ben aldım aracımıda aldım Ankarada 4 hastane gezdim hastaneler bilmiyor bilmediğinide kabul etmiyor o yüzdende sıkıntı yaşanıyor.Karayolları trafik yönetmeliği ile ÖTV yönetmeliğini karıştırıyorlar değişen ehliyetlerle ilgili karayolları trafik yönetmeliği.ehliyeti değiştirmek için aile hekiminden alınan raporu önce uzman tabibe sonrada il sağlık müdürlüğüne giderek onaylatıyoruz.
Ama araba almak için özel tertibtlı araç kullanır yada otomatik vites araç kullanır ÖTV den yararlanır ibareli raporu ancak ATATÜRK HASTANSİNDEN alabildim ...

OturanBoğa ve Arkadaşlar;
Sağlık Bakanlığı'na Bilgi Edinmeden Hastanelerin Engelli Sağlık Kurula Raporlarına Artık "Otomatik Vitesli ve/veya Özel Tertibatlı Araç Kullanır" İbarelerini Yazamayacaklarını Dile Getirdiklerini ve İl/İlçe Sağlık Müdürlüğüne Yönlendirdiklerini Belirttim Detaylı Olarak.
Bana Gelen Cevap;
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=2]Birimimize yapmıs oldugunuz basvurunuz ilgisi nedeniyle Bakanlıgımız Saglık
Hizmetleri Genel Müdürlügüne iletilmis olup, ilgili Genel Müdürlük tarafından
basvurunuza verilen cevap asagıdadır.
Sayın Mustafa,
Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Uygulama Tebliginde 04.05.2016 tarihinde
degisiklik yapılmıstır. Engel oranı daha önce oldugu gibi "ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ,
SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERILECEK SAGLIK KURULU
RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELIK" hükümleri kapsamında
degerlendirilmektedir. Özel tertibat gerekip gerekmedigi ise sürücü saglık raporları ile
ilgili SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAGLIK
SARTLARI ILE MUAYENELERINE DAIR YÖNETMELIK(1) kapsamında
degerlendirilmektedir.
Bilginize[/SIZE]

Beyin; Error 4545
Not Found!! :)[/FONT][/FONT][/SIZE]

sayın YAKOMOZ Bende aldım 2016 mayıs 16 .da aracımı.ehliyet için ayrı rapor, araç için heyet raporu gerekli. ehliyet raporu biraz zamanla olan rapor. Ötv. raporu bir günde olabilecek rapor.ikisi ve ehliyet değişim ile birlikte araç alımını başlatabilrsiniz, tabiki kodlar uyuyorsa.Rabbim yardımcınız olsun.

sayın uğuraz aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.biraz zor oldu ama hallettik 20 mayıstada ben aldım aracımı

hayırlı uğurlu olsun.hangi il ve nasıl model aracınız

çorum hitit üniversitesi hastnesi ve 2016 şubat ayı

Üst Alt