Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyileşen engelli birey engelli alımı olmayan işlerde çalışabilir mi?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
224
Reaksiyonlar
194
Daha önce engelli olup, tedavi sonrası tam iyileşme sağlayan birey, daha önce (süresi doluş) engelli raporu olsa bile [işi yapabilecek akıl hastalığına sahip olmamak ibareli] engelli alımı olmayan iş ilanlarına başvurularabilir mi?
Bipolar bozukluk hastasıyım. 14 yıldır tedavi görüyorum. 15 aydır remissyondayım. Doktorum 60 ay remisyonda kalırsam bu 60 ay (5 yıl) içerisinde ilaç dozlarını yavaş yavaş düşerek ilaç kullanmamı bıraktıracağını söyledi. Eğer iyileşirsem sistemde daha önce hasta olduğum gözükecek ama yinede ben tam iiyileşme sağladığım gözüküp her işe başvurabilirmiyim?

bipolar için tam iyileşen örnek hiç bilmiyorum, ilaç kullanırken remisyona girebilirsin tabi ama ilaçları bırakınca atakların tekrarlama ihtimali oldukça yüksek. bipolar özelinde tam iyileşme oranı bence 1-5% falandır.

Üst Alt