Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İtp hastalığı ile ilgili deneyimi olan var mı?

Merhaba evet şahsım TTP ADAMTS13 diplerde idi sayısısını hatırlamadığım plazma felez en son atak kalp krizi + beyine pıhtı fena yamultuu en son Rituximab 4 kür akıllı ilaç 3 yıldır atak geçirmiyorum (ara ara yokluyor gidikliyor ) %70 ile pert e çıktım vergi indirimi ile emekli oldum aslında pirimler de yetiyordu EYT de tutuyordu fakat iş yerleri iflas v.s sorunlar uğraşmadım bu rahatsızlık akut gelişen ve çok tehlikeli bir sorun ve en son eror verdiğimde 3 ay yoğun bakımda yattım (Bu rahatsızlığın varsa en acil tütün türevlerinden uzak durmak yanına dahi yaklaştırmaman bilgi vermiş olmak isterim onkoloji + hematoloji bilgilendirir zaten ) şu an3 ayda 1 kontrollerim ---- ilk 1 yıl her ay idi === 5 yıldır uğraşıyorum iyi forumlar

@Tekin-Tekin, merhaba öncelikle teşekkğr ederim yardımcı olduğunuz için benim yaşım 47 hoçking lrnfoma tedavisi gördüm 13 yıl önce 8 kür kemetorapi 15 gün ışın alfım boynumda lenf nodları şişmişti şu an hastalığım remisyonda fakat hastalığımın sürecinde itp bende başladı yaklaşık 13 yıldır itp ile uğraşıyorum bebde hast.yatıp çıktım plazma çok alfım perednol 3 ay ara ile kullandım şu anda ilaçsız takipteyim en son perednolu bıraktırıp geltro diyr hap verdiler geltro 2 hafta içiip ilaçsız takibe akdılar şu anda trombositlrrim bazen 80 bin bazen de 240 bin bazende 130 bin dalgalanma yaşıyorum bu hastalığın başka tedavisi yok sanırım üzgünüm ve çok yoruldum artık hep saatli bomba gibi korkuyorum düştü düşğcek diye sıkıldım artık

merhaba trombosit bu rahatsızlığın püf noktası o dans edicek ben en atak geçirdiğimde 10 idi trombosit şu an 250 -300 arası benim kendi vucüdum şartlarım bu şekilde çok arastırdım hematoloji makalelerini bulabildiğim aklımın yettiği kadar araştırmamı yaptım bunun çıkmazı yok en son ilik nakli gibi bir durumlar var söz konusu olabilir ( fakat her bünye farklı çok değerli hocalarımızı anmak ve sevgilerimi bir daha sunmak isterim ) kendi tecrübelerim O tütün ve türevi türevleri varya çok acımasız alışkanlığınız varsa uzaklaşın birde tahlillerde enfeksiyon değerleri var ona çok dikkat etmelisin son bir not eklemek isterim bu rahatsızlık bir evreden sonra başka hiç bir şeye benzemiyor ( 3 kere kısmı felc gecirdim ) Sayın doktorların dediklerini önemle dinleyin iyi forumlar

Frelç mi geçirdizin🫣🫣korktum
Sigara içiyorum malesef kandaki enfrksiyonum yüksekti solunum yollarımı üşütmüşüm şimdi antibiyotik içiyorum bakalım bu ilaçlar kandaki trombositlrrimi yıkıma uğratmaz inşallah
Başka nelere dikkat ediyosunuz

Bu hastalığın tedavisi yok sanırım

Bu hastalığın tedavisi yok sanırım

merhaba :) size kendi aklımın yettiği kadar yazdım size bir bilgi vermem doğru olmaz her bünye farklıdır koca karı ilacı hacamat pekmez v.s düdük gibi ötenlere inanmamanızı dilerim sadece değerli hocalarımız sayın doktorlarımızın dedikleri önemli derim ve bilim ilimden uzaklaşmayın herzaman katılım sağlamıyorum foruma iyi forumlar dilerim sağlıklı günler

Tabikifide hemo profösörleri tarafından takipteyim işim gücüm yok kocakarı ilaçlarla uğraşamam vücudu kan taşıyor sonuçta

Üst Alt