Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerim çıkış veremediği için emeklilik işlemlerimi yetiştiremedim..?

bas_kan06

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bugün sabah itibarı ile sgk dan emekli olur yazısını aldım.işyeri muhasebesine verdim.şirket istanbul merkezli olduğu için oranın çıkış yapabileceğini söylediler.ama malesef çıkışım yapılmadıgı için emekli başvurumu yapamadım.ve 1 şubat ta ancak yapabileceğim.(araya cmt pz girdi)
1) ne gibi kayıbım olur 1şubat da başvurursam hak kayıbım olurmu?
2)birikmiş olarak ne zaman maaş alabilirim?
3)son çalıştığım şirketde daha 2 ay çalıştım 2 aylık tazminat alabilirmiyim?
4)tekrar aynı işe devam edeceğim ne yapmam gerekli? (muhasebecimiz pek birşey bilmiyor)
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

2 aylik tazminat olmaz.
1 subatla 29 ocak basvurusu arasinda bi maas fark eder diye biliyorum. Takip eden ayin basindan itibaren maas baglanir

Bir birikmiş maaş kaybı olur tekrar aynı işyerinde çalışmaya devam edebilirsin

1- Bir maaş kaybınız olur, emekli aylığınız 1 Marttan itibaren başlar.
2- Sürecin uzamasına bağlı olarak değişir.
3- 1 yıldan az çalışma süresine tazminat olmaz.
4- Tekrar işe giriş bildirgesinde emekli çalışan olarak işaretlenmeli ve sigorta primleri sgdp (sağlık güvenlik destek primi) olarak ödenmeli. buraya çok dikkat edin, normal giriş yapılırsa emekli aylığınız kesilir.

Teşekkürler fakat diyelim işyeri 5 şubatda çıkışımı verdi.bende dilekçelerimi verdim şubat ayı birikenini mart ayı maaşına eklemezlermi?

1 mart itibari ile emekli maaşınız işlemeye başlar.. biriken paranızı nisan 17-24 arası alırsınız. Şubat sonunda alsaydınız çıkış daha iyiydi..

5 şubatta başvurduğunuzda malesef şubat ayının birikeni diye birşey olmaz ki mart maaşıyla verilsin.
Şubatın 1 inde de başvursanız 29 unda da başvursanız emekli aylığınız 1 Mart itibarıyla başlar.

çıkış vermediler 29 ocakta sabah verdim emekli olur yazısını halada vermediler şirket muhasebesi istanbulda buradakiler oranın yapabileceğini söylüyorlar hiç birşey anlamadım.tekrar emekli olunca çalışcağım acaba ondanmıdır nedir 1 emekli aylığım yediler beni mağdur ettiler

Orada çalışmaya devam edecek olmanızla alakası yoktur.
Devam edecek de olsanız emekli olabilmeniz için önce çıkışınızı vermeleri, daha sonra ise emekli çalışan olarak tekrar işe alım bildirgesi düzenlemeleri gerekli.

Üst Alt