Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstirahat raporunu özelden de alabilir miyim?

yyakup

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba, kamu kurumunda çalışıyorum, psikolojik engelliyim, engelli statüsünden emekliliğime 2 yıl var, ama hastalığım nüksetti ,şimdiye kadar 11 yılda sadece 2 hafta kısa süreli hastalık raporu kullandım ,ama artık gemileri yaktım gerekirse 2 yıl için emekliliğim gelene kadar heyet raporları ile geçiştirecem bu vakti, babam özelden alalım devlet hastanesinde belki 2-3 ay rapor vermezler diyor , ben de dedim ki hastalığı olmayıp sahtekarlık yapanlar özelden alıyor ilk önce kamu hastanesine gidelim vermezlerse özele gideriz dedim, siz ne dersiniz.

Ben de aynı durumdayım
Araştırdığımda kolay kolay heyet raporu alınmadığını anlamıştım
Ben psikiyatri doktoruma son iki pazartesi günü gittim 5 gün + 5 gün rapor aldım
2 haftadır işe gitmedim,bu pazartesi işe gitmem gerekicek
memurların Yılda toplam 40 gün tek hekimden rapor alma hakkı var
malulen emeklilik durumunda heyet rapor daha kolay alınıyor ya da hastaneye yatarsan

@StandartQ, özelden her türlü alırım hocam, doğumdan sonra kadınlar hak etmedikleri halde alıyorlar biz hastayız bize her türlü garanti verirler.

@Galiba kuşkudayım!!!, almaktan vazgeçirdiler beni ailem , düşe kalka çalış diyorlar zaten kendini kötü hissettiğinde 2-3 güne bir öğlen amirine söyleyip eve geliyorsun diyorlar, ama elimde koz olarak duruyor, kafam atarsa yine aileme söylerim almak istediğimi heyet raporu.

@yyakup, devlet hastanesinden hiç de heyet raporu kafaya esilen zamanda alınmıyor çok zor veriyorlar. Özel hastaneyi ise bilemem para konuşuyor özelde
Basarsan parayı belki verirler
Benim kurumumdan biri şizoaffektif bozukluk için hastaneye yatışı olmuştu 3 aylık heyet raporu almıştı
İlçe müdürlüğü arayıp raporun aslını bizim kurumdan istemişti
Araştırıyorlar yani o yüzden doktorlar heyet raporu vermeye temkinli yaklaşıyor

@StandartQ, Allah allah biz heyet raporu alanlarınkinin direk kabul ediyoruz kurum olarak hiçbir ilçe müdürlüğü de istemedi. enterasan ama dediğin gibi devlet zor verebilir ama özelden alınır, para bastırıyorsun değil de muayene parası veririsin.

İstirahat raporu verir.kanu çalışanına alir normal çalışanıda alır sıkıntı yok.ama uzun vadeli almak isterseniz eğer heyet raporu onayı gerekli

patlattım son 2 hafta 5 gün + 5 gün rapor
şimdilik 26 gün rapor hakkım kaldı

yılbaşına 4,5 ay kaldı yani 18 hafta
26 gün rapor hakkı 5 günden alsam 5 hafta yapar
yıllık iznim 13 gün kaldı onu da 5 + 5 gün desek 2 hafta yapar
toplam 7 hafta sağlık ve yıllık izin alabiliyorum demek
kalan 11 hafta ne bok yiycem, heyet raporu almam şart

ocak ayında malulen emeklilik başvurusu yaptığımda otomatikmen 3 ay heyet raporum hazır
ama yılbaşına kadar bi şekilde bu 11 haftayı atlatmam gerek.

Üst Alt