Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstifçilik hastalığına çözüm var mı?

caner7777

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Asperger sendromlu + dehb hastalığına sahibim. Spor salonunda yüksek müzik ve aşırı motivasyondan dolayı sakatlandım, 2 kere. Çok kötü acılar çektim. Decathlondan power rack 900, sehba, dumbel, direnç bandı alıp evde egzersiz yapacağım ancak yapamıyorum çünkü annemde istifçilik hastalığı var. Evimizde 7 oda var, 1i oturma odası 1i salon buralar temiz ve düzenli ama geriye kalan 5 odanın tamamı yastık yorgan giysilerle dolu. Hiçbirşeyi atamıyor, çöpe atmaya kıyamıyor. 20 yıldır kullanılmayan yorganlar yastıklar var halen daha saklıyor. 10 yıldır kimsenin yatmadığı yatak var halen daha atamıyor çöpe. Balkonu kapattık bir oda yaptık yıllar önce oraya da 2 çekyat 1 yatakla doldurdu. Alana ihtiyacım var ama annemi eski eşyalarını atmaya nasıl ikna edeceğim, ne yapacağım, çözüm nedir bilen var mı ? Diğer balkonu kapatıp oda yapsak orayı da dolduracak, bu nasıl bir hastalıktır bu kadar israfa ne gerek var ne yapacağım ben anlamıyorum.

Belli bir seviyeden gelen insanlar da görülüyor bu.Hoş bakmak lazım.Bizde de her yer dolu fare yuva yapmasın dolabın arkasını dolduralım Deprem olabilir iki dolap karşılıklı kalsın veya balkona dolap koyalım kurşun sıkarlarsa saplansın bitki koyalım kurşun isabet oranı azalsın gibi.Sırf alan daralsın diye de yapıyor olabilirler ama ben düzenlemek için bile zor izin alıyorum.

@caner7777, yokluktan gelen insanlarda çok görülüyor bu. Aşırısı hastalık tabi. Tatile bir yerlere yollayıp düzenleseniz gelince sıkıntı çıkarır herhalde 😁 yardıma muhtaç birilerini bulup, biraz acıtasyon yapıp ikna edebilirsiniz belki. Eşyaların birine faydalı olacağını bilirse çöpe atılmış gibi gelmez. böyle ikna olabilir. Zorlama olursa iş inada biner. Satılacak durumda olanları letgo,dolap veya sahibinden de satıp, parasını annene verebilirsin.parayı seviyorsa bunu da dene 😁 odalar tepeleme dolu değilse 2 odayı 1 odaya tepeleme doldur. Boşalan odanında kilidini değiştir. Anahtarı da verme annene, o zaman dolduramaz 😁 depo tutup eşyaları oraya taşımaya ikna edip, sonra eşyalardan kurtulabilirsin😁 aklıma gelen bunlar.

Son düzenleme:
Yoktur galiba 😁

Sen evden atilacaklari bosaltsan sorun çıkarır kesin 😁

Peki ne yapiyo ki gereksiz seyleri yani kalabalik çünkü

5 odanın tamamı mi dolu gereksiz seylerle 😁

Son düzenleme:
Üst Alt