Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve diğer rahatsızlıklarımdan %84 raporum var. Araç alabilir miyim?

dragonlu6355

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam öncelikle ben ötvden yararlanarak araç almayı planlıyorum. İşitme engelliyim konuşmak bozukluluğu ve tek böbrekliyim %84 raporum var Ağır özürlü ibadesi var Süreklidir.H ehliyetim var raporda yeterince dikiz aynasıyla ve işitme olduğunu gösteren işaretlerle donatılmış özel tertibatlı otomotik vitesli otomobil kullanabilir yaziyor. Ben bunlarla ötvden yararlanarak araç alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim???

Ötv muafiyeti eğer ki raporunuz % 90 altı ise . Arabayı hareket ettirici uzuv kaybına bakılarak veriliyor. El bacak ayak parmak gibi. Yada hastalık oranınız % 90 ve üzeri olan ağır engelliler de yakınlarının da kulllanabılecegı sekılde verılıyor. Sızınortepedık ozrunuz yok sanırm . Raporunuz da % 90 altı .Sanmıyorum bu durumda versınler ama yıne de trafık takip yapan yerler var onlara raporunuzu gosterek sorun.

Yukarda belirttiğim gibi raporum %84 ama h ehliyet raporunda normal araç kullanamaksın diyor. dikiz aynalarıyla donatılmış işitme engelli olduğumu gösteren işaretler olcak diyor. Şimdi bayilare gittim alabilirsiniz diyen var alamaksınız diyen var. Engelliler derneklerine gittim onlarda aynı şekilde alırsınız alamaksınız diyen var. Bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Üst Alt