Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme sorunları olan kim var?

Merhaba bende isitme engelliyim 15 yildir kulak arkasi cihaz kullaniyorum bana yetiyor hep merak etmisimdir ulkemizde ne kadar isitme engelli insanimiz vardir 5 milyon varmidir nereden ogrenebiliriz varmi

musty35;
türkiyede 3.5 milyon insan bu dertten muzdaripmiş musty

merhaba bende sizdenimm konuyu da canlandırmış olalım:)

gecmis olsun hosgeldiniz .. isvicrede kök hücre tedavisine baslandigini duydum ilk isim doktorum ile bu konuyu görüsmek olucak sansliyim bu konuda cünkü bu ülkede yasiyorum kök hücre tedavisi ile kaybedilen hücreler % 90 itibari ile yeniden canlaniyormus öyle söyleniyor burda ins bi an evvel tüm dünyada baslanir ve bu sorundan herkes kurtulur .. tüm arkadaslara gecmis olsun ..

ben 2000 yilinda gecirdigim beyin ameliyatindan sonra sag ic kulagi aldilar o günden bu yana tek kulak ile duyuyordum 2013 yilinda oda malesef duymamaya basladi implant ameliyati oldum ve su an eskisi gibi olmasada sükürler olsun iyiyim .. doktorlariniz bu implant ameliyati icin bi sey önermedimi size arkadaslar merak ettim .. sonucda bi care diye düsünüyorum

implant ameliyatından sonra o kulağın eski haline dönmesinin mümkün olmadığını biliyorum yanlışta biliyor olabilirim tabi.

selam buyuk gecmis olsun ayni rahatsizlik bendede var oncelikle yukses ortamlarinda uzak dur cihaz kullanmani tavsiye ederim ben size onerdiklerimi gec uyguladigim icin asiri derece tinnitus rahatsizligina yakalandim size onerim konntrollerinizi aksatmayiniz tesekkur ederim kendize iyi bakin

Merhaba arkadaşlar ben epeydir girmiyorum siteye bende sizden biriyim :) 24 yasindayim ve 4 yıldan beri işitme cihazı kullanıyorum bende küçükken ağır ateşle bir hastalık geçirdiğim den dolayı ilk başlarda fark edilmesede sonra ki yıllarda farkedildi ilk olarak tek kulak olarak kullandım şimdi ise çift olarak kullanıyorum ama evde cihaz kullanmıyorum çünkü cihazsiz da duyabiliyorum ama kısık sesleri duymuyorum ağız okuyorum konuşmam gayet düzgün ama işaret dili bilmiyorum malesef hakkımız da hayırlısı allah daha kotusunden korusun hepimiz i bu arada ben ebru tanıştığıma memnun oldum arkadaşlar :)

Ebru35*
Ben de aynı durumdayım.
Küçükken ateşli bir hastalık sonucu sonradan kayıp oluştu.
47 yaşındayım, hiç cihaz kullanmadım ve hala da kullanmıyorum.
Üniversite de dahil normal ojkullarda öğrenim gördüğümden ben de işaret dili bilmiyorum.
Yarı işiterek yarı dudak okuyarak idare ediyorum, benim de konuşmamda sorun yok.
Ben de memnun oldum :)

Ufuk kardesimizin yazdigi gibi ayni sorun bendeVar allaha sukur idare edyorum

@tarum 41
Memnun oldum kardeş.
Elbette şükür, daima şükür...
Allah derdi olanı daha beterinden korusun, olmayana hiç vermesin inşaallah.

Son düzenleme:
Ufukalp bende normal. Lise filan okudum hersey normal bir şekilde devam etti. Siz neden cihaz kullanmıyorsunuz peki

Merhaba;
Ben de varım. Doğuştan iki kulağımda da işitme kaybım var. Anne karnında duyma sinirleri iyi gelişmemiş demişti doktor. Normal okullarda okudum, biri kulak arkası biri kulak içi olmak üzere iki işitme cihazı kullandım. Şu an ikisi de yok. Ben de yarı işitme yarı dudak okuma ile idare ediyorum. Konuşulanı dikkatle dinlemezsem duymuyorum, anlamıyorum konuşulanı. Sesleri ayırt etme problemim var. İnce seslerde ve gürültülü ortamlarda sıkıntım var. Konuşmam ise süper olmamakla birlikte iyi. Yakın zamanda tekrar cihaz almayı düşünüyorum.

Ebru35*
Bilmem...
Önceleri kullanmadım, kullanmak istemedim sanırım gençlik işte, sonradan da öyle gitti gerek görmedim.
Ses zaten var, kapı, zil, korna vs seslerde pek bir sorun yok, daha çok konuşmayı anlama sıkıntılı, yani karşıdakinin sesini duyduğun halde söyleneni anlamama. Sensöriel tip yani.
Cihazın da sadece ses yükseltmeye yaradığını düşünerek gerek görmemiştim. Sanırım hatalı davrandım, sesi daha iyi duydukça anlama eşiği de daha iyi duruma gelebilirdi belki. Zaten geçti artık 47 yaşındayım ve bundan sonra da kullanmayı düşünmüyorum.

Bende memnun oldum ufuk abi allah gonlumuze versin herseyi

redsea
Aramıza hoşgeldin kardeş.
Arkadaşlar ben ilk gençliğimde kafaya çok taktım, kendimi toplumdan soyutlayıp içime kapandım.
Şimdi geriye baktığımda inanın gülüyorum.
Tavsiyem; asla kendinizi eksik ve yetersiz hissetmeyin, kendinize güvenin.
Engeliniz konusunda hayat felsefeniz şu olsun; ''Bir daha söylesin ağzı eğilmiyor ya) :) :) :)

Evet bende kendimi tanıtayım. Küçükken ateşli hastalık geçirdim kulak zarlarım kireçlenme yaptı. Duyma kaybımı 12 yaşında farkettim 13 yaşından beri işitme cihazı kullanıyorum. 2007 yılında sol kulaktan koklear implant ameliyatı oldum. Sağ kulağım normal işitme cihazı tabi sonradan olduğu için konuşma çok akıcı normal düzeyde anlama da çok şükür iyi. Tıpta çok sık görülen sensörinal işitme kaybı benim ki. Kitap sevgisi ile aştım. Çok okudum ve okurum sapasağlam kızla evlendim bu yıl ayrıldım kader. Hiçbir şey den geri kalmadım çok güzel bir işim var. Hayat boş geleceğe aydınlık adımlar la. Burada misafir iz hiçbir şeyi takmayın burası imtihan dünyası haşa Allah ın hazinesinde mi iki kulak mı yoktu da bize vermedi böyle düşünün onlar öyle duyuyor bizde böyle :) bin şükür

selam arkadaslar yurt disinda yasiyorum turkiyeye tatile gidecegim tatil suresinde cihazim da sorun olustugunda ne yapmam gerekiyor boyle bir durumda cihazimi tamire nereye gondermeliyim tesekkur ederim.

cihazim baha® 4
izinde kalacagim yer konya

Bende küçükken geçirmiş olduğum ateşli hastalık sonucu sağ 63dB sol 85 dB işitme engelim var her iki kulakta widex menü marka işitme cihazı kullanıyorum. Konuşmam gayet iyi konuşulanlarıda gayet iyi anlıyorum bunada şükürler olsun.

Merhaba benim de vertigom var ayrıca gürültüye bağlı işitme kaybım vertigonun da etkisi var tabi orta kulakta kireclenme ve iç kulakta hasar sağ kulak %70 sol kulakta %45 işitme kaybı var.acaba buna % kaç rapor verirler

Allah kimsenin başına vermesin.. Ben varım bu kulak çınlaması adamı delirtiyor

öncelikle iyi forumlar. işitme sorunları arasında bende varım.
doğuştan beri işitme engelliyim ve 5 yaşından beri işitme cihazı kullanıyorum.
Eğitim ve İş konusuna gelince 2011 de Meslek yüksek okulu mezunuyum ve şuanda Türk Kızılayında tekniker olarak görev yapmaktayım.
şuanda İngilizce Kursuna gidiyorum ve AÖF Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim görmekteyim.
şimdilerde ise ben EVLİLİK derdindeyim :( 18 - 25 yaş arası hiç evlenmemiş bekar bir bayan arıyorum..

İşitme Engellilerin
Eğitim konusu olsun İş konusu olsun. Arkadaşlık konusu olsun hayatı yaşamı olsun son derece çok zor.

Merhaba arkadaşlar...ben siteye yeni üye oldum...bende işitme engelliyim 5 yıldır işitme cihazı kullanıyorum...

İşitme derdimizi bizi bizden başka kimseye anlayamaz, insanları anlamamak, kulak çınlamaları, ortamlardan kaçmak, yalnız başımıza takılmak böyle sıralanır gider ne kadar sosyal olsakta anlamadığımız zaman ister istemez kendimizi soyutluyoruz ama halimize şükür demesini de biliyoruz hayatımız boyunca da böyle yaşıcaz Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

Amin kardeşim benim. Herşeye rağmen hayat güzel. Yaşayıp birşeyleri yenip birşeylere dayanmak güzel bizim de imtihanımız buymuş. Allahım beterlerinden korusun.

Merhaba işitme engelli arkadaşlar. Benim de durumum sizin gibi. 5 yaşımda iken trafik kazası geçirmiş, bir hafta komada kaldıktan sonra eski hayatıma dönmüştüm ancak 6 yaşımdan itibaren şiddetli başarısına yakalandım ve 20 yaşıma gelene kadar bu ağrıyı çektim. Şükür artık iyiyim ve baş ağrısı çekmiyorum ( arada çok nadir olsa da ) ancak 16 -17 yaşımdan itibaren işitme sorunu yaşamaya başladım ve 18 yaşımdan itibaren de işitme cihazı kullanıyorum ancak başlarda orta derede (ki bu seviyeye kadar normal konuşmalar anlaşılıyor yani sorun yaşanmıyor ve işitme kaybı fark edilemiyor ) iken zamanla (işitme cihazı kullansam da ) daha da ilerledi ve her iki kulağımda da çok ileri seviyelere ulaştı ancak güçlü işitme cihazları kullandığından gayet iyi duyuyor ve anlayabiliyorum konuşmaları. Ben, sonradan işitme kaybı yaşadığım için başlarına göre şanslıyım çünkü konuşmayı ve sesleri zamanında normal bir şekilde duyuyordum ve şu an itibariyle de tarih öğretmeniyim devlet okulunda.

İşitme engelli arkadaşlar acaba evliler mi, evlilik düşünüyorlar mı? Ben Bursa merkezde oturuyorum ve tarih öğretmeni olarak yine Bursa Gemlik'te görev yapıyorum. Benim durumumda olan yani Bursa'da memur ya da öğretmen olan işitme engelli bayan arkadaşlarla tanışmak isterim evliliğe dönük

İbrahim arkadaş, öncelikle tatilini nerde geçireceğini de belirtseydin daha iyi yardım alırdın. Bugün itibariyle Türkiyenin her yerinde işitme cihazı satım ve bakımı yapan yerler var. Cihazında bir sorun yaşaman halinde gittiğin tatil yerinde veya yakınında böyle bir yerin olup olmadığını internetten tara ve ihtiyaç duyarsan öyle gidersin. Ancak yine de tatile çıkmadan önce cihazını aldığın yere bir baktır tatilde sorun yaşamamak için

Şimdi fark ettim yalnız değilmişim evlilik konusunda başka arkadaşlar da varmış. Yaşım 37 ben de 25 /35 yaş arası hiç evlenmemiş kamuda memur ya da öğretmen bayan arkadaşlarla tanışmak istiyorum.

Üst Alt