Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybımdan dolayı özür oranım nedir?

bintanrıili

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler,
2011 yılında askerlik için muayen olduğum zaman sol kulağımda %56 sağ da ise % 20 işitme kaybı vardı. İstersen askere gitmeyebilirsin dediler ben kendime yediremedim gitmeyi tercih ettim. İlerlemez dediler ama zamanla % 57 ya da % 58 oldu. Her iki gözümde de 1.25 miyop var acaba baltazar üsulü dedikleri üsulle 5 kaç özür oranım vardır. özürü raporu alabilir miyim.
Not: Kulaklar için frekans ve herz oranarı isteniyor ölçüm sonuçlarını geçen hafta yırttım attım. o değerleri bilmiyorum şuan da. yardımcı olursanız sevinirim.
Artık bu kuşak olayı beni günlük yaşamda çok rahatsız etmeye başladı. sol tarafımda biri konuşunca hiç kimseyi duyamıyorum. hele sağ kulağımın üstüne uyuduğum zaman telefon kapı, alarmı falan hiç duyamıyorum. hayatımı çok zorlaştırmaya başladı

Heyete girerek Bir KBB ve göz doktoruna muayene olun. Sonuçta %1 dahi alırsanız, hiçbir ücret ödemezsiniz. Yırttığınız evrakları da tekrar aynı tetkikleri yaparak alabilirsiniz. Rapor % kaç olur bilemem. Sonuçta değerleri inceleyecek olan doktorlar.

teşekkür ederim. öyle yapıcam ama oran hakkında bir fikriniz yok sanırım. Ayrıca heyetten rapor çıkması kaç gün sürer.

sadece kulaklardan %36 alırsın gözden ne kadar alırsın bilmiyorum konu hakkında bilgisi olan yazsın.

Öncelikle teşekkür ederim. tek kulak dahi olsa bile mi % 36 oluyor . sağ kulaktaki % 20 normal sanıyorum. Ama galiba o da ilerledi biraz. yarın ilk iş gidip muayene olacağım tekrar. hayatımı çok fazla etkilemeye başladı.

sadece tek kulağına işitme kaybı olup diğer kulağın tam duyarsa %12 gibi bir özür oranı alırsın. ancak her iki kulağında da %57-58 kadar kayıp var ise %36 kadar özür oranı alabilirsin.

Üst Alt