Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar ne iş yapabilir?

@goralland

Ameliyat öncesi raporlarıma baktım, kulak için yüzde 49 verdikleri ilk raporumdaki işitme kaybim şu şekilde: R:82+/69+ L:86+/70+. Fakat koklear implantı bana bu dereceye gelmeden çok önce, henüz anlama kapasitemde neredeyse sorun yokken tavsiye etmişlerdi. Sonuç olarak kaybın ilerleyeceği belli, cihaz sadece geçici çözüm. Sanırım bu öneriler doktora ve hastaneye bağlı. Ayrıca koklear implant ameliyatı (henüz) sgk tarafından karşılanıyor, cihaza bile katkı payı ödemiyorsunuz (oysa işitme cihazının çok ufak bir kısmını karşılıyorlardı, muhtemlen hala öyledir).
Ek olarak: B sınıfı araba kullanma konusunda da herhangi bir sorun yaşamazsınız, ehliyetiniz geçerliliğini korur. Sadece motosiklet derseniz o sıkıntı, henüz o ehliyetimi değiştirmeye cesaret edemedim :)

@linguist,

Anladım kardeşim bilmiyorum açıkçası ne yapacağımı isistme cihaz yada farklı birşey düşünemiyorum kualklarimdaki citirtili sesler geçmek bilmiyor çenemi hareket ettirsem esnedigimde yutkundugumda kulaklarım Cat Cat ötüyor ve bu beni mahvetti yarın fakülteye gideceğim tekrar bakalım ne diyecekler şu ana kadar doktorlar hep birşey yok dediler burun spreyi vs gecistirdiler

@16Caner16,

Nasıl yani 35 db üzeri araç kullanabiliyor mu b sınıfı ehliyetim var tek hayalimdi arabam olması nasip degilmis deyip kaderime kusmustum açıkçası

@goralland belli şartlar dahilinde ehliyet veriliyor. En önemlisi, işitme cihazıdır. Daha sonra aynalar, vites (otomatik vites) ve işaretler hakkında şartlar var sanırım. ÖTV indirimi yok ama araba alıp sürersin. Benim kaybım seninkinden fazlayken ehliyet aldım, araba aldım yıllarca sürdüm. Şuan araba yok, olsa yine sürerim sorun yok yani.

@GRAHAM BELL, kayıp yaşayanlar ne engelli dünyasında ne de engelsiz dünyasında barınabiliyor.. Arafta kalmak en kötüsü

@BayKukla,

Ozgurlugume cok onem verdigimden sagir olarak sukredecek cok sey goruyorum
Insanlara bagimdi degiliz
Kafayi kullanirsak her sekilde kendimize yetiyoruz
Duymadigimiz icin sanatsal yonlerimiz daha kuvvetli kimilerimizin
Bununla birlikte senin arafta kalma diye uzuldugun toplumda sevilip aranmiyoruz cokta tinnn😄
Her organ yoruluyormusta dil yorulmuyormus
Bizden menfaati olsnlar her sekilde kendilerini duyuruyorlar tekrarlaya tekrarlaya😊
Yasadigimiz toplum zaten menfaat dunyasi

İşitme kaybı olan birisi , """işaret dilini""" öğrenerek , kendisi gibi işitme sorunu olan öğrencilere ders anlatabilir.

@GRAHAM BELL,

Evet ama bu farkındalığa gelene kadarki süre bazı insanlarda uzun olabiliyor.
Dediğin gibi öncelikleri değiştirmek ona göre yol almak gerek.

@GRAHAM BELL,
Telefonun mucidi Graham Bell değil.
İsmet İnönü savaş zamanı atılan top atışları nedeniyle işitme kaybı yaşıyor. 1. ve 2. İnönü muhararebeleri yani Mustafa Kemal ile ismet İnönü'nün hayatlarının büyük bir kısmı savaş meydanında geçmiş.
Beethoven işitme engelli ama ölümsüz eserler bıraktı.

@Reborn,
Halbuki gragam bell isitme engelli karisina telefon ederek ilk telefonu kullanmistir
Yani telefonu o ica5 etmistir
Ismet inonu kurtulus savasinin ataturkten sonra ikinci adamidir ama ben onun ikinci dunya savasinda kurnaz manevralari idarecilik kabiliyeti ile savastan yeni cikmis ulkemizi savasa katilmaktan korumustur
Sizlere seker yedirmedim ama babasiz birakmadim demistir

@GRAHAM BELL,
Graham Bell eşi zaten işitme engelli bir kadındı. Yalnız telefonun mucidi olarak Graham Bell'den bu yetki alınarak sonradan İtalyan asıllı bir mucit buldu diye kayıtlara geçti diye hatırlıyorum.

Arkadaşlar bu gün kocaeli üniversitesi tıp fakültesi KBB ye gittim rahatsızlığımdan dolayı sonuç alamadım yine isistme testi R46/42 db L40/32 db konusmayi anlama R72 L80 çıktı bu kayiba göre konuşmayı anlama ve duymam daha kötü neden bilmiyorum isistme cihazı için rapor yazdırdım oticon more rtie cihazını almayı düşünüyorum kullanan varmı bu cihazı

Üst Alt