Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim ve B ehliyetim var. Araç alımında haklarım nelerdir?

LORD_55100

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
. Ben memur olarak görev yapmakta, sakatlık indiriminden(3. derece) yaralanmakta, işitme engelli olarak %42 oranında ve B sınıfı bir ehliyetim var! SAĞLIK raporumda H sınıfı ehliyet alabilir ibaresinin karşılığında "DEĞERLENDİRİLMEDİ" ibaresi var! Sıfır kilometre araba almayı düşünüyorum. Sorum şu;
1- Araba alımında vergi indiriminden yaralanabilir miyim? İlla H sınıfı ehliyeti mi olması gerekir?
2- Araba alımında B sınıfı ehliyeti olup özürlü raporu %40'ın üzerinde olanlar ne tür avantajlara tabii olurlar?
3- Bu vergi indirimlerinin dereceleri var mı?:confused::confused::confused:

Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum:):)

İşitme engelliler rapor oranları %90'nın altındaysa araç alımında hiçbir şekilde vergi indiriminden yararlanamazlar. H sınıfı ehliyet olsa dahi..

%90 işitme raporu da alamıyacamız için hayal diyorsunuz yani

B sınıfı ehliyetine sahip bir kaç ararkadaşım sıfır kilometre aracını alırken vergi indiriminden yaralandı. Gerçi ayrıntılarını bilmiyorum ama nys o zaman 2. el alcaz artık....

Üst Alt