Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. ÖTV muhafiyetinden yararlanarak araç alabilir miyim?

unlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar buraya daha az önce üye oldum bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlarımız vardır yardımcı olursanız sevinirim.

Gelelim meseleme; Arkadaşlar benim iki kulağımda da işitme kaybım var ve iki kulağımda da işitme cihazı kullanıyorum. Herhangi bir rapor almadım özrümü belirtir. Ama sorduğumda yüzde 50 den fazla olur mehtemelen dediler.

Benim sorum ise şu; Ben bu halimle vergi indiriminden faydalanıp araç alabilir miyim ? Normal B sınıfı ehliyetim var. Alabiliyorsam şayet hangi yolları takip etmem gerekiyor bana biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Bir de ben meb de öğretmenim devlet memuru olmamın bir sakıncası olur mu ?

hic boşuna ugrasma işitme engellilere yok arac

Hadi ya işite kaybı olanlar hiçbir haktan yararlanamıyor mu yani. Bu konuda acaba uğraşan soran oldu mu hiç bilginiz var mı ? Askerliğe bile almaıdlar elverişli değildir diye rapor verdiler ama devletten hiçbir kahtan yararlanamıyoruz garip geldi açıkcası.

Teşekkür ederim Bacıbey sanırım yapacağımız bişey yok araba işi yattı desene :)

Alırsınız...
ÖTV sini de MTV sini de paşa paşa öder paşa paşa binersiniz :))
Benim gibi...

günaydın millet işitme engellilere göre hangi arabaları daha iyi seçebilir yani rahatça kullanabilirler? Mesela renanult markası olan arabayı sürsem gürültüyü oluyor ambulans sesini fark etmemiştim :/

İşitme engellilere ÖTV istisnası yok mallesef unlu kardeş..
Nur bende Ford Fiesta var özellikle siz bayanlar için daha cazip tavsiye ederim. kullanımı kolay hafif ve ekonomik araba..

teşekkür ederim ama bu arabayı sürseniz gürültüyü duyabiliyor musunuz yoksa sakin mi?

sakin sessiz araba motor sesini filan çok az duyuyorum. devir saatine bakarak kullanıyorum. eğer büyük şehirde yaşıyorsanız işitme engellinin araba kullanması bence iyi değil kendinizi değil kazalara karşı diğer tarafı düşünün.. ben küçük ilçede yaşadığım için sorun olmuyor..

tamam teşekkür ederim memur bey. eğer araba alma zamanı gelince bazı markalarını deneme yaparsam o zaman karar verebilirim Allah'ın iziniyle.

arkadaşlar alternatif tavsiyelerinizide bekliyorum, ve maalesef ki ötv indirimi alamacağımız için bizim için 15-25 bin tl arası ve sessizlik düzeyi iyi olan otomobil tavsiyenizi alabilir miyim araştırmak bakımından, teşekkürler...

emreya;

ağzınıza sağlık.. Bunu diyecektim aklıma gelmezdi neyse..

emreya;

Ford Fiesta. Opel Corsa.Renault Clio.

emreya dostum sessizlik istiyorum diyorsan D segmentinde bir araba alman gerekiyor ama onlar biraz pahalı olur. Ama C segmentinde jetta, civic, corolla falan bakabilirsin.

i40 oluyor D segmenti i30 C segmentinde orta düzey yani

İşitme i engellilerin ÖTV muafiyetinden faydalanması için CHP millet vekili Aif Hamza CEBİ tarafından kanun teklifi verildi ve TBMM başkanı tarafından Plan Bütçe komisyonuna sevk edildi.Şuan inceleme aşamasında bekliyoruz...

Arkadaşlar yaklaşık 1 buçuk senedir kanun teklifi bekletiliyor.Ben Planbütçe komisyonuna mail attım.Cevabı beklemekteyim.Twitter hesabım olmadığından afif çelebi den bilgi alamadım.Twitter hesabı olan varsa https://twitter.com/Akif_Hamzacebi lütfen buradan sorsun.Bilgilenelim.

Chelıx yukarıdaki yazında işitme engellinin büyük şehirde aravba kullanması sence iyi değilmiş...ben 232 yıldır büyükşehirde araba kullanıyorum.bugüne kadar aracımla Türkiyenın hemen hemen her bölgesine gezmeye gittim...işitme engelli ile normal bir bireyin arasında ne fark var...teknolojinin son model araçları klimalı olduğundan kullanan normal bireyler otomobilin camlarını kapatıp müzik sistemlerini sonuna kadar açarak bu yetmezmiş gibi birde cep telefonları ile konuşa konuşa araç kullanıyor..bizler işitme engelli olduğumuzdan normal bir bireye nazaran daha fazla göz algılaması ve surekli dikiz aynaları ile çevremizi kontrol ediyoruz...sence büyükşehirlerde araç kullanma uygun değilse kendin kullanmayabilirsin...

Üst Alt