Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerin ÖTV'siz araç almasına dair verilen kanun teklifi hakkında..?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
tüm arkadaşlara selam işlerinde başarılar dilerim sizlere sorum olacak cevaplarsanız sevinirim işitme engelliler ötv siz araç alabiliyormu bildiğim kadarıyla chp millet vekili akif hamza çebi bu konuda tbbmm sine teklif önerisi vermişti bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı

işitme engelliler ötv ' siz araç alabiliyorlar ancak raporun en az % 40 olması gerekiyor.

sayın faruk abi bana detay yazabilirmisin işitme engelli nasıl ötv siz arac alabiliyor benim rapor oranım %46

Benim 44 raporum var alamiyoruz diye biliyorum isitme engelliyim ortapedik rahatsizligi olanlar aliyor diye biliyorum

bende cok araştırdım biz işitme engelliler ötv siz arac alamıyor diye biliyorum ama bir ışık var maliya bakanlığı bizlerler bir güzellik yapacak zannedersem

duygusal464 ; benim arkadaşım aldı ancak benim arkadaşım sağır ve dilsizdi.En iyisi vergi dairesine sor daha garanti olur.

sadece sağır olanlar alamıyor ama hem sağır hem dilsiz olanlar alabiliyor.

işitme engellilerin ötv muhafiyeti

arkadaşlar yeni ötv düzenlemesinde biz işitme engellilerde yararlanabiliyormuyuz bilgisi olan arkadaşlardan bir acıklama verilirse cok sevinirim

sadece sağır olanlar alamıyor ama hem sağır hem dilsiz olanlar alabiliyor.

Farman kardeş yanlış bilgi veriyorsunuz. İşitme engellilere ister sağır - dilsiz ister işitme engelli ister sağır yada dilsiz farketmez: ÖTV.siz araç alamıyor. Kelimelerle oynamaya gerek yok: Çünkü öyle bir yasa gerçekten yok.

Farman kardeş sizin gibi tam bilgi sahibi olmadıklarınızdan dolayı diğer sağır-dilsiz arkadaşları yanlış yönlendiriyorsunuz.

ÖTV.siz araç almak için kriterler belli:
1. Sağ Kol engelli
2. Sol ayak engelli
3. sağ ayak engelli
4. Boy kısalığı (pedallere yükseltici aparat taktırması koşulu ile)
5.Yeni yönetmelik ile Sol kol engellilerde alabiliyor.

bunun dışındakiler;
6.%90 rapor almalı...

Bu 6 kriter içinde sağır disiz yada işitme engelli yada sağır yada dilsiz hiçbiri yok. Kalp hastası da yok, böbrek hastası da yok, tek göz engelli de yok.

%40 rapor diye birşey yok %1 olsa bile alırlar ama bu 5 kritere uymak koşulu ile...

cafer aksoy kardeş şimdilik yeni diye birşey yok. Eski hamam eski tas..

Bu arada CHP nin verdiği önerge rafa kalktı. Meclisten gelen bilgi bana bu yönde; Önerinin AKP tarafından değilde CHP tarafından verdiği için komisyonca dikkate alınmadığı...
tabii ki bilgi kulaktan dolma; ne kadar eminiz bilmiyorum..

Son düzenleme:
Mr. No Kardeşim ; Ben yanlış bilgi vermiyorum arkadaşıma 2011 yılında Gebze Ford Bayisinden beraber aldık sağır ve dilsizdi % 56 raporu vardı hiç bir sorun çıkarmadılar. Kanun maddesi değişmişse onu bilemem.

GEbze bayii yanlış iş yaptı: Yakında maliye tespit ederse (umarım tespit etmez), o sağır dilsiz arkadaşının kafasında kabak patlar. Faizi ile ÖTV geri isterler. Ayrıca araç bağlanır; mahkeme ile ÖTV. ödenmiştir diye temize çıkarmak zorunda kalır.
Sadece ÖTV değil mahkeme masrafı ve otopark parası da öder.

dolayısıyla dünya ile iletişimi olmayan; dediklerimizi harfi harfine tam anlamayan sağır ve dilsizlere yazık değil mi? Sizden öğrenip de araç almaya çalışan hevesli diğer arkadaşlarımıza kim dur diyecek?

Farman, arkadaşım hiçbir zaman hiçbir dönemde işitme engelliler asla ve asla ÖTV indirimli araç alamadılar. Yanlış bilgi vermeyiniz lütfen.

Ve Yaşanmıştır; ÖTV.yi faizi ile geri aldılar..

UZAKLAR kardeş maalesef ÖTV.siz alan işitme engelliler var: bayiilerin işgüzarlığı maliyenin görmezden gelmesi ile alıyorlar
yakında kabak patladığında kime şikayet edeceğini bilmiyorlar..

Bir yanlışlık olmuşsa bu bayinin ve vergi dairesinin hatasıdır. Ayrıca bu süreçte bir bir canlı şahitim.

Ama yine de yanlış bilgi vermemelisin: Çünkü yapılan işler illegal. Yani yasal değil...

seninde hatan: haber vermek umut vermek...

Bende bildiğim halde alamaz diyorum. yol gösteriyorum.

Sevgili arkadaşlar, bayi hata yapsa bile maliyenin yapması asla mümkün değil, o kadar ince elenip sık dokunan bir olaydır bu. Aracın yoklamasını tutan memur yanar en başta sonrada şef müdür gider bu şekilde, ben maliye çalışanıyım, engelli raporları o kadar ayrıntılı incelenirki işitme engelli ile alakalı bu dediğinize ihtimal veremiyorum. Başka bir şekilde zuhur etmesi muhtemel ama salt işitme engelli birine sadece bu engeli ile ilgili olarak ÖTV indirim belgesi asla verilmez.

Uzaklar kardeş bak gözünü seveyim Gebze Bayiyi araştırma... Maliye olduğunu şimdi duyduk o sağır dilsiz arkadaşın başını yakma...

Bursa İzmir Samsun Ankara Malatya İstanbul birde Gebze var.. O civarda alan yüzlerce işitme engelli var. Maliyenin hata yapması mümkün bu sonuçta; bayiiler okey imzası almadan araç vermezler.. Bayiler bu işten sonrasına bakmaz; paraya bakar..

ister memur kovulsun ister ÖTV faizi ile talep edilsin hiç umurlarında değil.

sayın mr.no arkadaşım verdiğin bilgiler için cok teşekkür ederim bizim iş yine başka bahara kaldı kader kısmet diyelim

Mr No, bende diyorum ki size şunu anlatmaya çalışıyorum arkadaşım, o rapor tek kişinin elinden geçen bir rapor değil, rapor daireye geldimi memur, şef ve müdür parafından geçerek ÖTV indirim belgesi düzenlenir. 3 kişinin de gözünden kaçması ne kadar imkan dahilinde sizce, sırf işitme engel için değildir o verildi dediğiniz ötv indirim belgesi, yanında mutlaka başka rahatsızlık falan vardır yani, eğer olduysada ki hala inanması zor bir olay, bir büyük hatalar zinciri, bir akıl tutulması ve büyük bir mucize hata olmuş demektir.

Haklısın UZAKLAR kardeş. Bende kamudayım...
İşitme Engellileri anlamak çok zor. Özellikle sağır ve dilsizleri anlamak ve onlara anlatmak çok zor. Nasıl koruyacağız?
Bir kere alınmış uygunsuz ÖTV.siz bir araç. Diğer tarafdan diğer arkadaşlara haber verilecek ve silsilesi olarak artacak.

Memur kısmına değil : diğer kısmına bir bak demek sitedim.

Bayiler kar peşinde sonuçta...

Yasa çıkar mı sizce engelli plaka için.

Ortopedei sorunu olan arkdaş sıfır araç aldı 30 bin tl indirimli vergide yokmuş..oohhh mis gibi..peki bizim böyle bir şansımız sizce olacakmıdır...yoksa boşuna hayal kurmayalım mı?

Neden bahsettiğinizi anlamadım.
Nasıl bir kanun değişikliği olmuş yada olacak ?

Bahsettiğim şey çok basitdiyorum ki ben işitme engelli olarak engelli kimliği olanlarda ortopedi engelli arkdaşlar gibi ileride ötv ödemeksizin vergisi ödemeksizin indirmli araç alabilecekmiyiz..bununla ilgili bir uğraş var mı..

Üst Alt