Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli̇ olup yeni̇ çıkan emsal kararla ÖTV'siz araç alan var mı?

@Hüseyin İlik
Hüseyin bey merhaba,
Peki engelli B sınıfı olarak ehliyetimi güncellettiğimde mevcutta normal alım yaptığım şuanki aracımı kullanmamda bir sıkıntı oluşturur mu ?
Bu işlemi yapmak için tekrar sürücü sınavına girmek girmek gerekli mi yoksa trafik şubeden raporumuz ile güncelletmemiz yeterli mi ?
Dava konusu yorumlarınız için teşekkürler.

@16Caner16
ya benim mi söylemem lazım işitme kaybım yüzde 110 falan. tekrar ekletmek için ne yapmak lazım biliyor musunuz

@Merveaydin,

söylemekle olmuyor maalesef illaki rapor için odyo testi isterler artık az duyduğun halde duymazdan gelip basmassın bilemem :) ama tekrar ekletmek için sar baştan gerek yani aile hekimi hastane testler felan

@16Caner16,

ben zaten koklear yaptıracağım onay bekliyorum o ara hastane işlerini de hallederim o halde. o testler falan zor gelmiyor bana kodları alıp sonunda araba alacaksam harika olur

@romulus,
Ehliyetinize yeni kodlar eklendiğinde şu anda kullanmakta olduğunuz aracı da o kodlara uygun şekilde güncellemeniz gerekir. Bunlar araçta donanımsal olarak varsa (kör nokta vs.) sıkıntı yok, ancak yoksa engelli tertibatı takan yerlerle bağlantıya geçerek bunları taktırmanız gerekir. Zira proje çiziliyor TSE onaylıyor vs. bazı süreçler var. Ehliyetiniz içinse tekrar sınava girmenize gerek olmaz.

Üst Alt