Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olarak %42 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

hamburger

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Merhaba. İşitme kaybım nedeniyle %42 engelli raporum var, vergi indirimi de aldım 2015 yılında. İki kulakta da kaybım var, işitme cihazı olmadan normal yaşantımı sürdürmem mümkün değil. Konuşma ve denge kaybım yok, implant kullanmıyorum. Sgk'lı olarak 20 yıla yaklaştım, emekli olma noktasında sıkıntı yaşar mıyım?

@EMRAHBV, Raporda yazan ifadeyi söylüyorum: bilateral ileri derecede snik + sağ:334, sol:295. Sorduğunuz bu mu bilmiyorum ama raporda yazan değerler bunlar. Elimde başka bir değer yok.

Son düzenleme:
Bu kadar yüksek desibeller olamaz. Odyolog yanlış yazmış olabilir mi?

Bunlar desibel değil muhtemelen, ama raporda bir birim de kullanılmamış, bu şekilde yazıyor sadece.

@EMRAHBV, Bunlar desibel değil muhtemelen, ama raporda bir birim de kullanılmamış, bu şekilde yazıyor sadece.

@hamburger,
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Yardımsız ayakta durmayı engelleyen denge bozuklukları ile birlikte olan, ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen, kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

@EMRAHBV, x4 onlar yani 73db 83db gibi aslında

@None, O şekildeki usulü ben bilmiyordum, çok teşekkür ediyorum.
@hamburger Eğer 73 DB ve 83 DB ise ameliyatlı cihaz yoksa, veya başarısız da olsa cerrahi müdahaleli bir durum yoksa, bu şekilde bana zor geliyor. Sadece işitme cihazları ile emekli olan arkadaşlar 105-110 DB arasında oldular. Benim bildiklerim o şekilde, sizin desibelde olanları ben hiç duymadım. Varsa da ben bilmiyorum.

@hamburger, Tekrar merhaba, odyolog arkadaşıma sordum da 3 veya 4 frekansın toplamı o diyor. Sizinki hangisi? 3 frekans mı, 4 frekans mı? Ona göre desibel oranı değişebilir.

@None
Bu işitme kayıplarının emekliliğe yeterlilik tablosunda ki ''ameliyatla düzeltilemeyen'' şartı '' Timpanoplasti, osikuloplasti, ventilasyon tüpü '' işlemleri gibi doğrudan kulağa yani insan vücuduna uygulanan tedavilerden yanıt alınıp alınamadığını sorguluyor sanırım.

bu tarz anatomik tedaviler sunmayan koklear ımplant tarzı ameliyatlar doğrudan kulağın kendisini ya da işitme duyusunu tedavi etmediği için kriterler içerisinde yer almıyor olabilir mi?

bu konu da bilginiz var mı ?

Dostum ümidini kırmak istemem ama ben 1 yıldır işitmeden dolayı hastanelerde, kurumlarda sürünmeye devam ediyorum. Hala sonuç yok, emekli edecekleri de yok 2014 yılından beri iki kulakta cihaz var orta üstü işitme kaybı mevcut ama devlet baba komple kulağımızın düşmesini bekliyor engelli olduğumuza inanmak için. ÜStelik benim sadece işitmeden değil doğuştan sağ böbrek yok, %51 engelli raporum var. (3 ayrı devlet hastanesinden, 1 askeri hastaneden kurul raporum var) Ama SGK bunları dikkate almadı illa ben test yaptırırım diyor tekrar üniversite hastanesine sevk etti, oradan red verdi. İtiraz ettik 7 aydır Ankara'da yüksek kurulda dosya. AKibeti belirsiz kimse cevap vermiyor.

@theredcloud, Çok geçmiş olsun, umarım olumlu sonuçlanır. 🤲 7 ay çok uzun bir süre, bağlı olduğunuz SGK cevap vermiyor mu? Nerede olduğunu onlaf bilir. Ayrıca E-Devlet'ten de bakabilirsiniz.

Üst Alt