Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli kişinin alacağı ehliyette özel tertibatlı ibaresi bulunur mu?

izzetx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam H sınıfı ehliyet için başvurum öncesi sağlık raporunu çıkarttım. Raporda aynen şu ibare bulunuyor.SOL 14DB SAĞ:TOTAL kbb açısından H sınıfı ehliyet almasında sakınca yoktur. Bu gün sürücü kursundan dosyamı aldığımda H ÖZEL TERTİBATLI OTOMOBİL ibaresinin olduğunu gördüm.Sürücü kursu bi haber özel tertibatlı olması gerektiği konusunda diretiyor. Ney seki yönetmeliği daha önce okumuştum. Anlattım tamam değiştiririz dediler ama ben şimdi ehliyet çıkartırken emniyette sorun yaşayacağımı düşünüyorum. Siz ehliyetinizi çıkartırken böyle bir sorun yaşadınızmı ? Ne yapmam gerekir ? Lütfen cevaplarmısınız. Özel tertibatlı ibaresi olursa Manuel araç kullanamayacağımı biliyorum yanlışmı biliyorum. Hem işitme kaybı yaşayan birisi nasıl bir özel tertibatlı araç kullanabilir. İyi akşamlar.

Bu günde emniyetle görüştüğümde sağlık raporumun tek doktordan alınan bir rapor olduğunu bunu kabul etmediklerini heyet raporunun olması gerektiğini söylediler.Şimdi heyet için başvuru yapacağım ama raporda yüzde uzerindenmi karar veriliyor yoksa H sınıfı ehliyet alabilir diye ifade ediyor mu bilmiyorum. Eger yuzde uzerinden karar verilirse ve yuzde 40 gecmezse emniyette sorun yasayacagimi düşünüyorum.Bilen varmı heyet raporu yüzde ifade ilemi karar veriliyor. Yoksa H sınıfı ehliyet alabilirmi deniliyor.

İşitme engellilerde özel donanım vb. bir ibare olmaz. Oranın da hiç bir önemi yok; % 10 da olsa fark etmez... Aksini söyleyen kurs görevlileri de emniyet görevlileri de yanlış biliyor...

Çok teşekkür ederim Bülent bey verdiğiniz bilgi için böyle cevaplara ihtiyacim vardı. Ben ehliyet için harcadığım paranın boşa gitcegini düşünüyordum

Bülent bey yararlı bilgileriniz için teşekkürler, Benim (H) sınıfı ehliyet'te (sağır özel tertibat işareti) yazıyor.sizce yazılan ibare doğrumu..başarılarınızın devamı dileğimle saygılarımı sunarım...

sağır özel tertibat derken neyi kastediyorlarmış anlamıyorum! Bence ya memurların kullandığı yazılımda bir saçmalık var ya da o ibareyi yazan görevliler ne yazdıklarını bilmeden boş laf ediyorlar. "Sağır, işitme cihazı" yazması lazım en çok. Başka bir şeye gerek yok.

Ne dikiz aynası? standart arabaların hepsinde var zaten...

Camın önünde ikinci dikiz ayna olacakmış polis öyle diyor. Yani direksiyon başındayken camın sol üst köşesinde bir tane daha ayna koyulmasını tavsiye etti.

Polisin yaka numarası alıp da amirine sormam lazım. Olmadı ise amiri ile birlikte Emniyete şikayet etmek yine olmadı ise Mahkemeye vermek lazım. Öyle bir zorunluluk yok.. Ancak isteyen takabiliyor.

Sevgili arkadaşlar , H sınıfı için alınan heyet raporunda ,sadece otomobil kullanmak şartı ile h verilir şeklinde rapor olurmu ? işitme engelli için tabiki ...

Benim raporumda otomatik araç kullanır yazıyordu, ehliyetimde ise H sınıfı(otomobil) yazıyor.

Üst Alt