Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli kişiler vergi indirimli otomobil alabilir mi?

falim

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar işitme engelli lersıfır araç alırken ötv vede kdv ödüyorlarmı çünkü sıfır almayı düşünüyorum emekli olunca en azından vergiden muaf oldugunu biliyorum alacagım araç fiyat doblo kargo ortalama 22000 ytl civarında bu aracı kdv ve ötv siz kaça alabilirim cevaplarınız için teşekürler :) :?

Bende işitme engelliyim ve benim bildiğim işitme engelliler kdv'siz veya ötv'siz vs.'siz :D araç alamıyor. Bizim diğer özürsüz vatandaşlardan hiç bir farkımız yok anlayacağın :D

işitme engelli kişilerin oto alımı

haksızlık degilmi en azından vergiden muafız demi

Re: işitme engelli kişilerin oto alımı

Valla haksızlık mı değil mi bilemem ama durum bu. Kanunla biz işitme engellilere otomobil alımı konusunda bir hakkımız yok. Ama gel gör ki kanunla tanınmasına rağmen şehirlerarası otobüslerde tüm %40 ve üzeri özürlülere tanınan %50 indirim hakkını çoğu otobüs şirketlerinden alamıyoruz. Bence en büyük haksızlık bu konuda.

Yine dediğim gibi benim bildiğim kadarıyla özürsüz insanlardan farkımız yok demişim. Yani ne indirim ne de muaflık. Otomobil alımı konusunda şöyle düşün sen özürlü değilsin ve öyle araba alacaksın :D

işitme engelli kişilerin oto alımı

benim msn açık gelmedin

haksızlık degilmi en azından vergiden muafız demi

Ne ötv ne de motorlu taşıtlar vergisi,hiçbirşeyden muaf değiliz valla.
Ben ötv sini de paşa paşa ödedim,her 6 ayda motorlu taşıtlar vergisini de paşa paşa ödüyorum.
Hatta işitme kaybı belli bir desibele kadar ''B'' sınıfı sürücü belgesi veriliyor, sadece ''ticari araç kullanamaz'' ibaresi yer alıyor.
Benim ehliyetim ''B'' mesela.
Ama işitme kaybı oranı fazla ise ''H'' sınıfı veriliyor.
Her ne sınıfı verirse versinler hiç duymasanız da muafiyet falan yok.
Ve ben burda haksızlık falan da görmüyorum.
Muafiyet, toplu taşıma araçlarından istifade etmekte zorlanan,bir yerden bir yere gitmesi neredeyse işkence halini alan bedensel engelli kardeşlerimizi araç sahibi yapma konusunda bir teşviktir.
Bakın alınmayın ben de işitme engelliyim ama gerçekleri görmeli diyorum.
Saygılar,sevgiler arkadaşlar...

özürlüler normalde vergiden muaf değilmi ?

arkdaşlar ben hem kandan hemde işitme sorunu olarak yüzde 48 özürlüyüm maaşımda kesinti yok yani vergiden muafım. sorum şu olacak kendi adıma arba alsam sıfırda değil mesala ikinci el yıllık vergisinden muaf olamazmıyım ? her vergiden muaf oluyorumda ondan olamıyommu ?

Yukarıda açıklamışım ancak tekrar edecek olursak;
ÖTV ve MTV deki muafiyet sadece ve sadece BEDENSEL ENGELLİLER için geçerlidir,ve bunun da sebebi yukarıda izah edilmiştir.

anladım sizi de vergiden muafız özürlü olarak sonuçta yılık ödediğimizde araç vergisi değilmi ? ben bunu mantığıma sıgdıramadım :) neyse

Sayın Ufukalp ben de bir işitme engelliyim hiç duymuyorum H türü ehliyetim var , siz demişsinizki "BEDENSEL ENGELLİLER İÇİN" Peki bizler (işitme engelliler) zihinsel engellimi oluyoruz !! sonuç ta toplumdan kopuğuz beden ve organlarımızı para kazanmak için kullanmıyormuyuz yürümemek yada tutamamak sorun olabilir duymamakta sorundur madem bedenseller karşısında bize sağlam diyorlar neden normal sağlıklı insanlar gibi iş vermeyip istediğimiz bölümü okumamıza engel oluyorlar !, toplu ulaşımda her özürlünün derece sınıfına göre hakları verilmeli sonuçta iş gücü kaybımız yok mu hayatın ne kadar zor olduğunu sağdece tahmin edin bu bizleri anlatmaya yeter.

Üst Alt