Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelimden emekli olabiliyorum. Diğer rahatsızlıklarımı beyan nedeyim mi?

fikret1989

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,

engelli emeklilikte bildiğiniz üzere kanun değişti. Ben 2007 yılında bel fıtığı, astım ve işitme den kaynakli %54 rapor alıp Ankara %40 kabul edip sürekli raporumu onaylamıştı.
Şimdi yeni rapor için 18 yıl vuruyor Kasım ayinda emekli olabilmem icin %40 çalışma kaybı lazım.
O zaman bel fıtığından ameliyat olmadan %13 almıştım. Şuan 3 sefer bel fıtığı ameliyatları olup son ameliyatta 6 platin takıldı ve ayagimda his kaybı var. Aynı zamanda boyun fıtığı da oluştu.
İşitme kaybim o zamana göre ilerledi ve oran cetvelinde %42 görünüyordu. Calisama kaybı için işitme engellim geçerli olur ise onumu kullanmalıyım yoksa belim üzerinden mi ilerlemeliyim. Bilgi verirseniz sevinirim.

@fikret1989, gecmis olsun çalışma gücü kaybında bel durumunuzu bilmiyorum ama size söyle İsitme durumunuz ile ilgili yönetmenliğin açıklamasını paylasayim şartlar uyarsa değerlendirin

Zaten artık sadece tek bir hastalık geçerli. Yan yana on tane hastalık da olsa bunlar bir anlam ifade etmiyor. Tek bir rahatsızlık ile SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak gerek. Alınacak tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenecek:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@Manemm,
İnceleyeceğim. Teşekkür ederim

@OturanBoğa,
O listeyi nasıl bulabilirim. Hangisinin daha çok oluru var onu öğrenmeye çalışıyorum.

Teşekkür ederim, sağolun.

Benzer durumdayım.
Bel ve boyun fıtığı ilk teşhisti. ikinci testte doktor boyundaki fizik tedaviyle düzelir dedi ama omurilik iç bölümünde fıtık değil ameliyat olmamı gerektiren tümör bulundu ve sadece buna %7 verildi.
En oluru işitmedir ve oranlar belirttiğin sayılara göre tahmini çalışma kaybı tablosunda en alt kriterden belirlenir. ona göre hesap yap

Üst Alt