Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı takmanın yol açtığı kulak mantarı sorunu ve çözümü..?

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
İyi akşamla arkadaşlar,
Ben küçüklüğümden beri ağır işitiyorum,işitme cihazımı ise 17 senedir kullanıyorum.Şu anda yaşım 39.
Bunları yazmamın sebebi şu, bu zamana kadar kulaklarımı yıkatmadım da temizletmedim de,Kimse bunun için bir şey söylemedi de.
son 4 gündür işitme cihazı taktığım tarafta sanki birileri iç kulağıma iğne batırıyormuş gibi müthiş bir ağrı yapıyordu. İlk 2 gün hafifti es geçtim,geçer dedim.
3.gün yani dün SSK Göztepe acile gittim,oradan da KBB polikliniğine,çok kirlenmiş bir şey gözükmüyor,kulağının yıkatılması lazım dediler.
İyi tamam yıkayın o zaman, orada yıkama olmuyormuş, Merdivenköy polikliniğinde yıkama oluyormuş,o da pazartesi,çarşamba ve cuma günleri öğleden sonraymış.
Onada tamam dedim dün akşam internetten randevu alayım dedim.Çarşamba günüde dahil boş bulamadım.4.gün yani bugün artık ağrıdan geceleri uyuyamadığım gibi ağrıda dayanılmayacak derecede.En sonunda Altunizade de bulunan Bosphorus Internatıonal KBB gittim.SSK lı olarak 75 TL ödeme yaparak girdim.Doktora durumu anlattım.Hemen kamera ile kulağıma baktı.Çok kirli olmakla beraber mantar olduğunu söyledi. Vakum tekniği ile kulağımı temizledi temiz bir şekilde eşime bile gösterdi kulağımdaki mantarın durumun. Mantar kulak zarıma baskı yapıyormuş ağrı bu sebeptenmiş.Kulağımı temizledikten sonra 3-4 ilacın karışımı özel bir ilacı iç kulağıma sürdü.İnanın o anda nasıl rahatladım.Ağrı filan kalmadı.
Dediğim gibi hayatımda ilk defa kulağımı temizlettirdim.Hoşuma gitti mi tabi ki hoş değildi.Ama o iğne batırır gibi ağrıdan beni kurtardı ya.
Neyse diyeceğim şu.Bu kulak mantarı nedir,işitme cihazı takan her arkadaşımızda bu tür sorunlar varmıdır. Bu mantarın oluşmaması için ne gibi önlemler alıyorsunuz.
Benim bu konularda bilgilenmem ve bilinçlenmeye ihtiyacım var.
Kusuruma bakmayın başınızı ağrıttım ama son 4 günümü hatırlıyorumda boşuna ağrı çektiğim gibi kulağımla ilgili daha bilmediğim neler varmış ona şaşıyorum.Başka ne gibi durumlar olabiliyor.Bunla nedir,hem bunları öğrenelim hem de bunların oluşmaması için ne yapmamız gerektiğini.
Hepinize selamlar,iyi akşamlar.

cok gecmıs olsun bulnes
sıze hayret ettım 2 sene ısıtme cıhazı kullanınca buson derım ben onu doktora gıdıp temızlettım ısıtme cıhazı aldıgım yerde bunun ayarını begenmıyorum ayarı duzelt dedıgımde ılk soyledıgı doktora gıt temızlet odyo cektır oldu
ısıtmemızı kotu etkılıyormus kulak kırı
sız sımdı yenı aldıgınız ısıtme cıhazının ayarını begenıyormusunuz temızlettınız ya
busonlar mantar enfeksıyon yapabılırmıs
ben cok dıkkat ederım kulak kalıbı temızlıgıne
yıkadıktan sonra hıcbısı yapmasam kolonyalı mendılle dezenfekte ederım
gecen bır hortumu degıstırmıstım kulaga gıren yerını guzel kesmemıs benımde ısım basımdan askın odyometrıstten aldıgım gıbı kulaga yerlestırdım sabakh sabah
aksama kulagımda agrı hıssettım acep neden ola arastırırken bı baksam tırtıl tırtıl hemen aldım makası kolonya doktum guzelce duzeltebıldıgım kadar kestım duzelttım kulagımada kıbrıt copune dıkkatlıce pamuk sararak terramycın merhemıne bulayarak kulak ıcını guzece sıldım
allaha sukur enfeksıyon olmadı
tewk kulak benım hersey bı tarafa az duysada en onem verdıgım

Teşekkürler shukufe,
Valla hiç bilgilendiren olmadı ki, tamam kulaktan nemlenme oluyordu.Bende sık sık işitme cihazımı çıkarıp kurularım.Her çıkarmamda da kulak kalıbını silerim ama bu kadar.
Dediğim gibi ben kulaklarımı hiç temizletmedim.
Şu anda cihazı öbür kulağa taktım,tabi kalıp olmadığından prob ile kullanıyorum.
İdare ediyor işte.
Sonuçta doktor mantar olan kulağımın en azından 1 ay hava alması gerektiğini söyledi.
Başkada çare yok,katlanacağız artık.

ben otıcon satılan yerlerde ınsanlara hızmet ederken bılgılıce yaklasıyorlar odyometrıst calıstırıyorlar dıye bılıyordum
benım aldıgım gumasta odyometrıst yoktu ama cıhaz uygularken ılk bır aletle kulak ıcını ınceledı

Kadıköy odiometrist var ama işte belkide uzun süredir cihaz kullanıcısı olduğumuz için bildiğimizi düşündüler artık bilmiyorum :D
Neyse bu bana ders oldu.
Dediğin gibi shukufe arkadaşım bizim için kulaklarımız çok değerli-hoş insan sağlığı her zaman değerlidir ya-
Şimdi ise daha bilmediğim neler var bunları bilmek istiyorum. Mesela kayınvaldem dediki kulaklarını vakumla temizleyen ufak bir cihaz var dedi acaba gerçekten böyle bir şey varmı?Ben kulak temizleyicisi ile temizleyeme çalışıyorum haliyle kulaktaki kılları öldürüyorumdur.Böyle bir cihaz işimi görebilir mi?
Bizim kulaklar için başka ne tür sorunlar çıkabilir ve ne gibi ürünler var.
Artık bu konulara eğilmek istiyorum.

bir kaç gün önce işitmemde iyice azalma hissetttim sora ağır bir grip geçirdim acaba gripten dolayımı oldu çok üzgünüm hergün ağlıyorum bugün doktora gidicem inşaallah geçici bir durumdur

Hemen üzülme, git bir doktora bakalım.
Ama gripten dolayı kulak ve burun tıkanıklıklarından dolayı işitmede zorluk olduğu da bir gerçek.Boşuna mu KBB diyorlar.Bunlar birbiriyle bağlantılı.
Geçmiş olsun.

cıhaz satıcılarının bılgılendırmesı meselesı ıyıde
o baktıgı aletle kulakta buson yara fılan varmı kulak yolu ısıtme cıhazına uygunmu onu bakıyorlar bencebulnes arkadasım
kulak temızlıgını kendımız yapamayız gıbı bılıyorum ben
o vakum dedıgınız anlamıyorum
ımplanttan once devamlı gıttıgım bana ımplantı yapan ozel doktorum elektrıklı bır aletle ara sıra temızlerdı kulagımı berbat bır duyguydu
basımmı desem odada ne varsa doktor bıle fırıl fırıl donerdı mıdem bulanırdı o temızlık ıskencesınde
kulak yıkatmayı bıkackere sormustum o doktoruma sakın baska doktora gıdersen bıle kulagını yıkatma senın kulaklarına yıkama olmaz ben hıcbır hastama kulak yıkamayı tavsıye etmem demıstı sabık doktorum
artık kus gıbıyım ona hıc gıtmıyorum omplantı aldırdıgımdan berı yıllarca gıttıgım doktoruma ozele para yetıstırmek kolaymı bu zamanda
eskıden aılm sayesınde parayı dusunmez her ne pahasına olursa olsun bıraz daha ıyı duymak adına cok paralar verdık ona
yelızcıgım bence grıp ıcın tedavı ol kulakta akıntı fılan olmazsa bosver kulagını elletmeyı grıbın gecınce ıytı olursun
doktor her kulagımı elledıkte sankı kulagımın gerı kalan ısıtmesıde zarar gorcekmıs gıbı antıpatı duyuyıorum kbb doktorlarına

doktora gittim kulaklarımı yıkadı iltahap varmış 7 tane iğne verdi iki tane hap verdi birde krem kullanıcam bakalım inşaallah sonu iyi olur kulaklarım temizlendikten sonra sanki biraz rahatladım

Geçmiş olsun Yelizzz,
Shukufe dediklerine hak veriyorum. Bizlerin bu konuda çok dikkatli ve yüksek hassasiyetli davranmamız gerekiyor.

bu durum bendende var işitme cihazını takınca helde 48 saat hiç çıkarmadan takarsan baş barmağım kalınlığında mantar oluşuyor hastaneye gitmedende temizlenmiyo bu duruma çok sinir oluyorum halimede isyan ediyorum ama olmuyor kaderim buymuş yine sizinki 2 senede bir olsa olur ama benimki 2 ayda bir of of:( hem duyamayayım cihaz takayım hemde kulakta mantar oluşsun bide rapor alamıyorum bu nasıl iştir

eser arada kulaklarını havalandırman gerek. uyurken falan cıkar bi kutuya koy, sacların uzunsa kulaklarını ortmeyecek sekilde ac(ya da bagla) saclarını. cihazın kulak içiyse bilemiycem ama kulak arkasıysa kalıpda kulagın hava alması için bir delik olsun(cihazı ayarlayan kişi ayarlar onu)..

ben gece yatarken cihazı çıkarırım ve mutlaka kolanyalı mendille cihazın yağını kirini temizlerim nemlenen kulak kanalımıda yatarken pamuk çubukla temizlerim ayrıca gün içersindede cihazı çıkarıp nemini alıp kulağımıda bir selpak yardımı ile silerim sonuç olarak 8 yıldır mantar şikayeti ile karşılaşmadım.

al bunu yok hocam çıkarıyorum 48 saat deyince yanlış anlaşılmasın yani benim kulağımda doğuştan iltihap var zarı delik 2008de ameliyat oldum kurudu doktor arada bir akar dedi cihazıda çok takmasın dedi yoksa satlas kardeşin dediği gibi cihazıma gözüm gibi bakıyorum o olmasa hayatın tadı yok bende gün boyu bi kere taktım sabahına hem aktı hemde mantar oluşuyo senede 6 -7 defa oluyo :(

2008 de tüp takmıslardır kulagına o da kuruyup düşmüştür. ee kapanmadı mı zar hala. aynı sorunları bn de yasadım ama şu anda o konuda bi sıkıntı yasamıyorum. kulak zarın kapanmadıkca mantar olusmaya ve akmaya devam edecektir diye dusunuyorum.

aynen hocam akmaya ve mantar oluşmaya devam ediyor bu ayın 12sinde ameliyat olcam zar takacaklarmış dur bakalım

bide benim kulağım ilerlemiş sizinki yine kurumuş akmıyodur tüp gelmiyo bana bir kulağımda değilki ikisinde birden bu sorunu yaşıyorum....

ben işitme cihazı takmadan önceleri mantarla karşılaştım dr sordum denizden mi geliyorsun dedi bende evt dedim ondan olur dedi 5 gün her gün böyle mürekkebe benzer bi ilaçla içini temizledi iki de damla 15 gün sonra bişi kalmadı fakat benim amaliyatlı oldugu için çok fazal ugultu yapıyor kulak larım tek sorunum da bu işitme cihazım dıştan oldugu için sizden biraz şanslıyım

Üst Alt