Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı pilinde SGK ödemesi..?

farukilhan06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, herkesin merak ettiği bir konuya değinmek istiyorum. Forumda aradım fakat işitme cihazının pillerinin SGK ödemesine dair bir konu bulamadım.

Yeni işitme cihazı alacağınız takdirde reçetenize 1 yıllık işitme cihazı pili ödemesi ayrıca ekleniyor.(İstemeyi unutmayın)
İşitme cihazı pilleri devlet tarafından yıllık 104 adet her bir kulak için yazdırılabiliyor.
Devlet bu piller karşılığında ilgili firmaya 122.72 TL ödeme yapıyor.
Devlet hastanelerinde işitme cihazı pil raporu yazdırabilirsiniz.
Özel hastanelerden sadece üniversite hastanelerinin reçeteleri geçerlidir.(Örn.Ufuk Üniversitesi Dr.Rıdvan Ege Hastanesi,Başkent Hastanesi gibi.. )
Kısacası her yıl düzenli pil ödemesi alabilirsiniz, cebinizden ödemenize gerek yok.

Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Pilleri uygun fiyata alabileceğiniz, firmalar önerebilirim.

ilk defa duyuyorum sizden tam olarak aşamaları nasıl oluyor acaba

Bulunduğunuz ildeki herhangi bir devlet hastanesinin KBB polikliğinden randevu alın.
İşitme cihazı kullanıyorum yıllık pil ödemesi için rapor ve reçete istiyorum diyin.
Size yardımcı olurlar.

Arkadaşım Diğer sayfada sordum " İstanbul da pil raporundan haberi olan sağlık kurulu var ise yazabilirmisin " diye zira 4 hastane ile bizzat görüştüm bilmiyorlar

100 lira içn eziyet çekmeye gerek yok durumu olmayan için tabi iyi bir hizmet

muhendis3232

Bana yetmiyo 10numara benimki

Ben çift aldığım için devlet çift cihaz ödücek pil olarak gerisi biz ödüyomışuz

3.5buçuk pakete 270 dedi iyimi

35 paket

şuan tek kulağa pil için ödeme 134 buçuk liraymış. tek pil başına 1,1 tl ödeniyor gibi yani

aşağıdaki bilgiyi buada gördüm: https://maxtone.com.tr/web/isitme-hakkinda/sgk-geri-odemesi-nasil-alinir.php

SGK katkısı kullanılarak alınan işitme cihazlarınız için SGK işitme cihazı pili desteği yapmaktadır. Bu destek tek taraf için yıllık 104 adettir. Eğer iki kulağınızda işitme cihazı kullanıyor iseniz her iki taraf için her yıl ayrı ayrı bu destekten faydalanabilirsiniz. Tek taraf 104 adet için KDV dahil toplam 134,9 TL ödenir. Pil desteğinden faydalanmak için sağlık kurulu raporu ve reçete düzenlenmesi gerekir.

cihazı alırken bilmiyorum haberim olsaydı kesinlikle yaptırırdım :(

Ben buradan bir sinoplu memur sayesinde işitme cihazı aldım. 500 tl'ye allah razı olsun ondan. sgk kapsamında almadığımız için yararlanamayız sanırım. ben de 13 numara kullanıyorum. fındıkzade bildiğim bir yerden alıyorum gerçekten bazı yerlerde dikkat ettim pil çabuk bitiyor. Duracell den şaşmayın derim ben.

adil12
pil raporu ayri
cihaz raporu ayri
pil raporu cikart cihaz raporu gibi. alabilirsin
her sene yeni rapor cikartcan
ben hic almadim pil raporu

Ankara'da raporla sgk anlaşmalı uygun fiyat nereden alabiliriz ? Fiyat bilgi varsa paylaşabilir misiniz?

İşitme cihazı pillerinin SGK tarafından ödemesi!?

merhaba konuyu bulamadım ordan yazacaktım ama bir 60 lı paket işitme cihazı oldu 200 TL . iki cihaz günde 2 adet gidiyor yani 200 -230 artık kaça bulursak cihaz pili aylık gider olarak hesaplanıyor daha geçen sene hiç düşünmeden paket paket alıp stok yapabiliyordum şimdi ne mümkün? SGK ödüyor diye biri yazmıştı ama gerçekten ödüyor mu elimde engelli raporum var işitme kaybım da cihaz kullanmak zounda diye de yazıyor. Alan bu pilleri sgk ile var mı? süreç kolay mı?

hanifeaydin

Hepsini ödemiyor pillerin hepsini alırsan fark vercen.ödediği kadar alırsan 5 yada 7 paket veriyor tek kulağa çift olursa 10 yada 14

Senede 1ödüyo ayrıca kalıpta ödüyor kalıbında hepsini ödemiyor

vallahi dediğiniz doğru bu konuda katılıyorum size leblebi çerez gibi gidiyor piller

gl__cn
Artık pilsiz kullanıyorum

Soğukta kullandımı çabuk bitiyı şarjı

Bunun için herhangi bir işitme engel sınırı vaar mı? %20 işitme engeli olanda %80 olanda bundan yararlanabiliyor mu pil konusunda

@enaz3, İşitme sınırından ziyade cihaz kullanıyor olmanız gerekir muhtemelen diye düşünüyorum. Güncel tutar nedir bilmiyorum ama demek istediğim şuradan da anlaşılabilir sanırım. Geçenlerde cihaz sorayım dedim bir modelde çifti 70bin diğer modelde 90 bin denildi. Devletin ödediği ise 4 bin küsür emeklide. Pilde yüzde olarak daha fazla olabilir tabi ama ne o yorgunluğa değer ne git gel yapmaya düşüncesi ile ben 30 yıldır işitme cihazı kullanmama rağmen 1 kez bile raporla pil almadım. Sistemde görünen işitme cihazım da yok. Senelerce bir kaç marka denesem de aynı gibi görünmesine rağmen boylardaki farklılık ve kalite olarak en iyisi Duracelldir düşüncesi ile onu kullanıyordum fakat bir kaç sene önce babama işitme cihazı alırken verdikleri pilleri deneyince gördüm ki Biyotron piller duracelle göre 2 kattan fazla dayanıyor.

@hanifeaydin Uzun zaman önce yazmışsınız ama kullandığınız işitme cihazı ve pil markası nedir ? Farklı marka denediniz mi, şarjlılar hariç ilk defa bu kadar çabuk biten pilleri duyuyorum.

@HuYSuz79,

İşitme cihazları fiyatları ne yazik pahalı.. ben de 10 sene olacak kullanalı. Hiç raporla almadım. Zaten toplu alınca ucuza geliyor falan. Ama ne bileyim parasız almak varken ne diye para vereyim. Sonuçta keyfi bir ürün değil. İhtiyaçtan dolayı

@enaz3, Tamamen ücretsiz almıyorsunuz devletin ödediği bir katkı var. Cevap yazarken rakamın ne kadar olduğuna bakmamış bunu da belirtmiştim zaten ama aşağıda ki gibi bir örnek buldum.Cihaz başına deniliyor. Yani çok da kötü değilmiş fakat yine kendi açımdan yaşadığımı örnek vermek gerekirse. En son aciliyetten dolayı sene başında bir işitme merkezinden pil alınca 100 TL ödemiştim. İnternetten bakıyorum örneğin yukarıda belirttiğim markanın 10 kutusu 630 TL. Kargo ücreti yok, rapor için git gel yapmama gerek yok. Firmanın kaça vereceği biraz şans ama o zamanlar toplu olarak kutusunu 60 TL ye aldığım pili örnekde yaşadığım gibi 100 TL derse zaten aradaki devlet ödemesi e buna gidecek derken kendi adıma değmez gibi geldi bana. Nerede karşılaşmıştım emin değilim (facebook grubu olabilir) firmadan toplu pil almak yerine sadece katkı gibi düşünülerek 4 kutu pili tamamen ücretsiz almıştı sanırım birisi. Yine hani kendi şartlarımla karşılaştırsam rapor almak için araba ile hastaneye gidip gelsem benzin parası vs denilince yine anlamsız geliyor. Tabi ben para verseler hastaneye gitmeyi sevmeyen ve arabasız hiçbir yere gitmeyen bir insanım. 2 cihaz için de pil alsam evet bu katkı kendisini kurtarıp benim hesabımla bile makul yerlere gelebilir belki biraz daha ama o kadar pil benim için gerekli değil.
Siz kendi değerlendirmenizi kendinize göre yaparsınız

Cihaz başı: PİL 104 ADET/YIL x 5,00 TL = 520,00 TL + 104,00 (KDV %20) = 624,00 TL

@HuYSuz79,

şarlıya geçtim.piller hep kaliteli aldım.signia modeldi cihazlarım.hala elimdeler yedek tutuyorum.elimdeki pilleri de sevabına bir emekli yaşlı amcaya verdim ...

Üst Alt