Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı için Bağ-Kur ne kadar ödüyor?

Raman72

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Samimi bir arkadaşımın babası için işitme cihazı gerekmektedir.Arkadaşımın babası Bağ-Kurdan emekli.
1) Bağ-Kur cihaz ücretinin kaçta kaçını karşılıyor?
2) Cihazın garantisi kaç yıl?
3) Cihazın uyumlu olup olmaması konusunda kişinin bizzat başvurusu gerekiyor mu?
4) Cihaz olumlu çıkmadığı zaman geri iade kabul edilecek mi?
İlgilenen firma ve arkadaşların gerekirse siteden özel mesajla yada nibatu@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Kurumun bağ-kur yada farklı bir kurum olması artık önemli değil. herkes SGK kapsamında eşit haklardan yararlanıyor artık. SGK dijital işitme cihazı için 350 tl ödeme yapar. bu rakamın içerisinden %10 katkı payı kesilir. yani 315 tl alabilir.
bütün işitme cihazları 2 yıl garantilidir
Alınacak işitme cihazını mutlaka firmada denemek gerekir ve bu işi bir uzman (odyolog yada odyometrist) yapmalıdır. Uzman kişi işitme kaybına uygun olmayan işitme cihazı tavsiye etmeyecektir.
Yeni uygulamada kişi işitme cihazını aldıktan sonra hastaneye gidip işitme cihazı takılı iken test yaptıracaktır. bu test sonucunda cihaz uygun denirse rapor çıkarılacaktır. bu rapor da sgk'ya teslim edilecektir. işitme cihazı uygun bulunmazsa kişi firmadan cihazı değiştirmesini talep edebilir. Ancak cihazın uygunluğu konusunda test yapan bir hastane henüz istanbul'da yok(bildiğim kadarıyla). yani şu sıralar bu prosedürleri yerine getirmek oldukça zor...
size tavsiye edebileceğim birkaç marka var. bu markaların modellerini gidip firmalarda denettirin, sonra karar verin
oticon, sonic innovations, widex, danavox...

Merhaba odyologist.Benim arkadaş İstanbulun dışında yaşıyor.E mail adresiniz varsa yazılan raporuda size göndernek istiyorum.Böylece tam detaylı olur.Siteden JPG dosyası olduğu için gönderemiyorum.

arkadaşınızın hangi şehirde olduğunu söylerseniz yardımcı olabilirim belki.

SGK COK KOMIK BI BECEREMEYECEGI BECEREMEDIGI BI KARAR ALMIIIIS bence
bu uygulama guzel bir sekilde hayata gecirilir bilgili odiometristleri bunyesine alir hastalarin magdur olmasini onlenirse varsin 800 degil 350 odesin cihazla mutlu olacakisitme zorlugu cekenlerinmagduriyeti devlet eliyle onlenirse uygun kanunlarla isitme cihazi ise yarar bi sekilde satisini denetlerse iyi birsry olurdu

şu anda bu pek uygulanabilir gözükmüyor. birçok devlet hastanesinde odyometri bölümü yok. olan hastanelerin yoğunluğu ise oldukça fazla. hatta ileri tarihlere test için randevu veren yerler var. bu yoğunluğa birde işitme cihazı kontrolleri eklenirse... gerekli alt yapı yok maalesef

hastaneden işitme cihazı alabilir rapor işlemi yapana kadar paranla almak daha mantıklı bence 1 haftan hastanede gececek

bikaç yıl önce işitme cihazı kullandım..o zamanki bilgilerime dayanarak şunları söyleyebilirim..

cihazların garanti süresi 2 yıldır ve 2 yıl cihazların bakımı ücretsiz..

cihazın uyumlu olması için işitme testi yapılıyor,teste istinaden cihaz
tavsiye ediliyor..bu yüzdan bizzat başvurulmalı..

iade kabul edeceklerini sanmıyorum,zaten sgk karşılayacak..uyumlu olmasa bile çok zararlı çıkmassın..

illaki memnun kalınmassa dijital işitme cihazı edinebilir,manevi yönden daha fazla rahatlatır:)

sevgiler

Arkadaslar imkaniniz var ise cikip bu cihazlari yurtdisindan alin, inanin yol parasi dahil bu sgk odenegi dahil daha karli cikacaksiniz, guzel ulkemin guzel insanlari sirtiniza hortum takmis sizin eksikliginizden nemalaniyorlar, elbetteki ticarette kar olacak kazanc olacak ama burda 2 lira olan birseyi oralarda 1 liraya bulunca insan sinir krizi geciriyor.

MALZEMECI:İyi söylüyorsanda arkadaşım.Kulağa uyumlu olup olmadığı teste uyum sağlayıp sağlamadığını yurtdışında alınan cihazlarda nasıl öğrenmiş olacağız.

komıksın yaaaa malzemecı
yurtdısına cıkabılecek para kazanabılen agır ısıtme engellı gosterebılırmısın bana
raman ısıtme kaybının odyo testını herhangı bır ısıtme merkezınde yaptırabılırsınız vısıon arkadasımız hastanelerde odyo cıhazlarının olcumune pek guvenmıyor oyle bılgılı bırının tavsıyelerıne uyalım
ıs bırtek odyo olcumuyle bıtmıyor ara ara ısıtme cıhazımızın programı degıstırılmesı lazım olabılıyor yurtdısından aldıgımız ısıtme cıhazını nerde programlatabılırızkı
ne kadar aleyhte atıp tutsakta turk ısıtme cıhazları satıcılarına teslım olmak zorundayız
burda tecrube bılınc cevre bırazda ısıtme derecemızın ıyı olup soylenenlerı guzel anlayıp nasıl bır ısıtme cıhazı satıcısına denk geldıgımızı ıyı bılmemız lazım
neresıne baksan kısır dongu gıbı dursada bırıkı yanılma deneyım sonunda ogrenılecek bı durum
ucuz dıye almamak lazım bırde ne kadar ekmek o kadar kofte

Once Raman arkadasim bunun icin yapilabilecekler var, ornegin cihaz denemelerinizi burdan yapmak testinizi de hangi odyologtan istiyorsaniz orda yaptirmak, daha sonra belli bazi ulkelerde akrabalariniz var ise onlar araciligi ile satin almak olabilir, aslina bakarsan daha pek cok cozum uretilebilir duruma gore bunlar su an aklima gelenler.

Shukufe evet komigim dogru soyledin, bu forumu uzun zamandir takip ediyorum, gecmiste sizin de asalim keselim bu tuccarlari saflarinda yer aldigini hatirliyor gibiyim :) haklisin ki zaman icinde zorluklar ve mecburiyetimiz nedeniyle bu cozume mahkum edildik, bu duruma hem kendim hem de sizler icin uzuldugumden cok tuccarlarin pis siritmalari aklima geldikce daha ziyade sinir oldum, kahroldum.

Komigim ama her fikir bastan komik gorunebilir ama kim bilir belki hep birlikte bir cozum uretebiliriz herkes icin.

Ben kendi adima kendi cozumumu urettim, tekrar ediyorum bu sgk odenegi, testler, yol parasi pasaport, konaklama yine de karliyim, niye cunku saolsun tuccarlarimizin kendi paylarindan kurtulmus oluyorsun, 20 yildan fazla suredir isitme kaybim var, 2005ten beri ise artik almamamktan kacamayacagim is hayatina atildim, 3 yil boyunca burdaki fiyatlar nedeniyle imkanim olmadi, iyi ki olmamis burda sectigim modeli gittim yurtdisindan aldim daha iyi hizmet daha bilgili odyologlar guleryuz (ama sizi her saniye kaziklamaka mesgul bakislar degil bunlar, yer yer size hakarete varacak hitaplarla "siz boyle hissediyorsunuz yok oyle birsey" "simdi takin sonra alisirsiniz" "amma abarttiniz hic duymadiniz bilmiyorsunuz") daha terbiyeli insanlardan satin alma imkanina kavustum garantiye veya ayar yaptirmaya gelince ben sahsen ayarlarim icin de ayni ulkeyi ziyaret ettim ancak ayar yaptirma konusunu burda da ucretli olarak yaptirabilirisiniz, garantiye gelince uluslararasi garanti kapsami isitme cihazlari icin de gecerli.

Eger atladigim bir nokta var ise onu da tartisalim, elimden geldigince yardimci olmak ta istiyorum, foruma tekrar donup bu konuyu acma amacim da buydu zaten.

ya sen az ısıtme kaybı bol para yurtdısına cıkabılecek ımkanlarla donatılmıs bırıymıssın malzemecı kardesım
hazır bızlerı bılgılendırıp ucuza getırecegımız her ısıtme cıhazı kullanıcısından dualar almak gıbı bır ımkanın varken
nne marka ısıtme cıhazını ne kadar yekuna aldıgını yazda muamma gıbı konusma dımıyaaa
ayrıca cıhaz almadan cıktıgımız ısıtme cıhazı satıcısına ısımız dustugunde nasıl bır muameleye tabı olacagımızı
bıdaha bıze hızmet verecegını
bızı sıp dıye tanıyacagını adım gıbı bılıyorum

O konuda acikcasi soyle dusunmustum, eger bu arkadaslar bu fiyatlari yansitmak istiyorsa kendileri bilir tabi, ama bizi dahasini arastirmaktan alikoyamazlar, bi de tabi medeni olmak var ben bugun a firmasindan urun almamis olabilirim ama bu onlarla kanli bicakli olmam anlamina gelmez, ha eger ben yuzlerine bakamam diyorsaniz bu a firmasinin bir yigin subesi var bir tane degil.

Firma ve fiyat ismi vermek istemedim, ulke de, bunun desifre anlamina gelecegini dusundum, ama size soyle soyleyebilirim aldiginiz fiyatlarin genel olarak yarisina yakin, burda kim ne kullaniyor bilmek isterim, ne kadarlik cihazlar meblag olarak, bir de kac kisi boyle bir yola basvurmak ister, kac kisiyiz yani? Ona gore bi araya gelip alternatifleri degerlendirebiliriz.

Üst Alt