Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girişte %50, şimdi %80 raporu olan biri malulen emekli olabilir mi?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
merhaba: adım mahmut kuray :)

benim sigorta girişim 30 07 1998. şu anda 1350 günüm var. ssk devam ediyor. işe giriş rapor derecem %50 ama şu anda %80 veriyorlar. bu durumda erken emekli olabilme şansım var mı?
eğer erken emekli olursam maaşımda ne kadar fark olur...

Erken emekli olma şansınız var.Raporonuzun %80 olması durumunda 1.derece sakatlıktan faydalanacaksınız.Erken emeklilik için şartlarınız 15 yıl hizmet ve 3600 prim günü gerekmektedir.

İlk sigortalı olduğunuzda %50 işgücü kaybı olmasına karşın şimdi %60'ın üstünde bir işgücü kaybı varsa, Maluliyet Cetveline göre malül durumda iseniz, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.

Eğer hastalığınız doğuştan ise, SGK bunu bahane ederek, yani ilk sigortalı olduğunuzda aynı hastalıktan dolayı işgücü kaybınızın olduğunu bahane ederek, maluliyetinizi onaylamayabilir. Böylesi bir şey olursa, konuyu mahkemeye taşımalısınız. Yüzde yüz kazanır ve malulen emekli olursunuz.
Yeter ki ilk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybınızın olmadığını ve fakat emeklilik talebinde bulunduğunuzda maluliyet derecesinde işgücü kaybınızın olduğunu ıspat edin.

öncelikle soruma cevap verdiğiniz için çok teşekür ederim efendim.
evet daha doğduktan bir kaç ay sonra yanlış yapılan iğne sonucu her iki ayağım da kalçadan çoçuk felçi geçirdim (raporumda POLİO SEKELİ diye yazıyor) oturarak yani afedersiniz ördek yürüyüşüyle yürüyorum ayağa kalkmam mümkün değil
zaten çalışamaz bir durumdayım fakat bir hayır sever tarafında bir şirkette ssk lı olarak çalışıyor gibi gösteriliyorum fakat işefalan gittiğim veya aylık falan aldığım da yok.
yanlız ben mamlülen emekli olabilmek için dayanmaya çalışıyorum bu vb konularda bilgilenmek istiyorum daha çok sorunum var zaman buldukça sormaya çalışacağım eğer bu konularda bana gerekli bilgileri verirseniz çok sevinirim.!

Dediğim gibi, işe girdiğinizde %50 işgücü kaybı varsa ve/fakat zaman içinde durumunuz ilerlemiş ve işgücü kaybınız %60'ı aşan seviyeye geldiyse, bunu raporla belgelediğiniz sürece, malulen emekli olabilirsiniz. Kurum ayak direse de, hukuki süreçle hakkınızı alırsınız. Yeter ki sağlık koşulları dediğim gibi olsun.

Üst Alt