Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu topuğumda meydana gelen hasar sonrası emeklilik..?

harme7

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb ben 23 mart 2010 tarhinde iş kazası sonucu sol ayak topuğum parçalandı harita teknikeriyim ve işim gereği sahada ölçümler yapmam gerekekiyorum buda beni baya bi etkiliyor çünkü uzun süre yürüyemiyorum ve aksadığım içinde çabuk yoruluyorum kaza dan sonra 6 ay rapor verdiler sonra biraz üzerine basmaya başlayınca çalışmaya başladım doktorlarım biraz yürümeni etkiler artık eskisi olmaz ayağın dediler emeklilik için başvursam emekli olabilirmiyim şimdiden teşekürker

İş kazası olduğu sgk müfettişlerince tespit edildi mi? İş kazası sonucu hastaneden rapor aldınız mı? Raporda işgücü kaybı oranınızın ne kadar olduğuna dair ibare var mıydı?

İş kazası sonucu % 10 ve üzeri iş gücü kaybı yaşayanlar Sürekli İş Göremezlik geliri alabilirler. Bu da emekliliğe benzer bir şekilde yaşam boyu alınan (vefaat sonrası hak sahiplerine devredilen) ve yaşam boyu sağlık güvencesi sağlayan çok önemli bir haktır. Eğer % 10 ve üzerinde işgücü kaybınız varsa, kesinlikle bu hakkı elde etmek için sigorta müdürlüğüne başvurun...

Emekelilik ise daha zordur. Bunun için sakatlık oranı cetveli'nw göre % 40 ve üzeri rapor alabilmeniz lazım. Anlattığınız duruma bakınca, bu oranda rapor almanız maalesef mümkün değil. Yani erken Yaşlılık emeklilğindne yararlanamazsınız

Tşk. ederim bülent bey peki ben ameliyatlarımı özel hastanede oldum o yuzden iş gücü kaybı gibi bi rapor vermediler bana bu raporu devlet hastanelerine başvurum burdaki sağlık kurullarından mı almam gerekiyor acaba

Üst Alt