Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu oluşan işgücü kaybı oranına itiraz..?

fati001

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
bende 2000 yılında geçirdiğim iş kazası sonucu %32 iş görememezlik kaybıyla 725 tl maaş alıyorum...işverenle mahkemeliğiz %32 ye itiraz ettiler bu nedenle adli tıppa gönderildim sonuç bekliyorum..kimyagerim belimdeki omurgaların kırılması sonucu sağ ayağım felç ve mesleğimi yapamıyorum..yani işimi (kimyagerlik) göremiyorum eğer mesleğimi yapamıyorsam ki okulumu 2. olarak bitirmiştim (y.t.ü) %32 den çok daha yüksek olması gerekmezmi oranımın

fati001,
öncelikle benim şahsi fikrim,oranınız yaptığınız işe bağlı olarak bence düşük.ki iş kazasının meydana geldiği tarih itibari ile ,iş gücü kaybı tespitleri eski yönetmeliğe göre yapılmakta idi.(dolayısıyla bugün uygulanan yönetmeliteki oranlar oldukça düşürülmüştür.)bugün dahi olsa bana göre düşüktür.
2000 yılında geçirdiğiniz(belki 1999 yılına bile tekabül edebilir) iş kazası davası nasıl bukadar uzun sürede karara bağlanmadığı enteresan?
işvereninizin itirazı, (oranın düşük veya yüksek olduğundanmı?) neye göre?daha doğrusu niçin mahkemelik oldunuz.?
eğer yanılmıyorsam,iş kazası sonucundaki iş gücü kaybı tespiti için,yapacağınız itiraz 1 yıl içinde (maluliyet dairesine)olmalıdır.
konuyu biraz daha açarsanız,sanırım diğer arkadaşlarında görüşleri faydalı olabilir.

2000 yılında hangi cetvele/yönetmeliğe göre belirlendi İş kazası sonucu meslekte kazanma gücü kayıp oranınız? Teorik olarak, o cetvele aykırı bir oran verildiğini iddia edip itiraz edebilirsiniz.

Bununla beraber, tabii ki mesleğinizi yapamıyor hale gelmeniz bence de çok daha fazla işgücü kaybı oranı almanızı sağlamalı. Ama işte, hukuk denen şey bazen mantıksız olabiliyor.

Not: Şu anda İş kazası ile meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespitinde kullanılan cetveller değişmiş durumda: Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği (Resmi Gazete Tarihi: 11.10.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27021).
Yönetmeliğin 22. maddesi "İş kazası ile meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespitinde kullanılan cetveller"i düzenliyor.

adli tıp

merhaba
geçirdiğim iş kazası ile ilgili açtığım tazminat davası hala devam ediyor 2005 den beri...%32 iş görememezlik kaybım olduğu halde karşı tarafın itirazı üzerine adli tıp a gönderildim ve yaklaşık 1,5 yıldır bekliyorum...ocak da duruşmam var artık herşey bitti sadece gelcek rapora göre yönlenecek dava ama malesef çıkmıyor...ne yapabilirim adli tıp da tanıdık mı bulmak gerekiyor dosyanın çabuk çıkmasını sağlamak için

merhaba

bu kadar geç cevap yazdığım için özür dilerim...
ben 2000 yılında kaza geçirdim fakat davayı 2005 de açtım farklı sebeplerden dolayı..ve hala devam ediyor beyoğlu iş mahkemesi çok yoğun olduğu için senede 2 duruşma görülebiliyor malesef..son raddeye geldik fakat bu sefer de adli tıp kurumuna takıldık yaklaşık 1,5 sene önce muayeneye gitmiştim arada hastane raporları istendi tamamladım fakat hala bekliyoruz... rapor gelmediği için de dava sonuçlanamıyor... adli tıp kurumunda tanıdığı olan var mıııı:)

bir de kafama takılan bişey var maddi tazminat davası sonuçlandığında bana bağlanan iş göremezlik maaşının toplam yekunu bu tazminattan mahsup edilecek mi? yargıtayın edilmeyeceği hususunda bir kararı varmış bilen var mı?

Tazminat ile sürekli işgöremezlik geliri farklı şeylerdir ya, o nedenle birbirilerinden mahsup edilmesi de söz konusu olamaz diye düşünüyorum.

Adli Tıp konusunda ne yapılabilir bilemedim şimdi. Orada tüm yazışmalar kurumlar arası olacağı için... Aklıma gelen tek şey, avukatın bağlantıları varsa, o kullanabilir bu bağlantıları... Ne bileyim, siz de gidip adli tıp'da bir hademe/odacı gözünüze kestirip, cebine 20-30 lira koyup, "ne oldu bizim dosya bi bakar mısın" diyebilirsin belki. :)

Üst Alt