Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu iş göremezlik geliri alıyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

Konular
153
Reaksiyonlar
1
bülent abi!!

abi ben sürekli işgöremezlik maaşı alıyorum.
iş kazası geçirdiğimde 1 yıl 1ay prim günüm var dı .
şimdi ikinci bir emeklilik için sgk ya müracaat edbilirmiyim yani; 1 yıl 1 ay=375 gün, 1425 gün daha çalışırsam (askerliği sayarlar mı) malulen emeli de olabilir miyim?

annem bakım maaşı alıyor.

abi çalışma durumum yook,ama çalışıyormuş gibi yaparak malulen emeklide olabilirmiyim?

bana bi akıl ver abi? annemin aldığı maaşı falan keserler mi?

şu durumda benim ikinci kez emekli olma şansım var mı?

slm işkazası ne kadar alıyon maaş benim bildiğm kadarıyla 2ci emekli olursun günlerini tamamlarsan isteğe bağlı müracat edersinmalülen emekli olursun

bu konuda biraz detaylı anlatırmısın ? süreç nasıl mesela 1800 gün çalışacakmıyım,yoksa primlerimi 1800 mi tamamlıcam?

İsteğe bağlı sigortalılıkla 1800 gününü doldurabilirsiniz; ancak birinci dereceden vergi indrim hakkı almanız gerekir bu şekilde emekli olmak istyorsanız.
Bir diğer konu yapmadığınız askerliğin borçlanmasını yapmazsınız sizin deyımıniz ile gün olarak saydıramazsınız, sgk kurumuna başvurarak isteğe bağlı sigortalılığınızı başlatarak primlerinizi öderseniz ilgili gün sayınız dolunca malulen emekli olur fazla olanın tamamı az olanın yarısını alırsınız..saygılar

halilibrahim;

halil abi ilgilendiğin için tşk ederim..
abi ben askerliğimi yaptım,ondan sonra kaza geçirdim,şuan sürekli iş görememezlik maaşı alıyorum. annem de bakım maaşı alıyor?
bu durumda şimdi ben nereye başvuracam malulen emekli olabilmek için?

birde tabi şuan çalışamam yani onun için vergi indirim hakkıda elde edemem ki abi ? nasıl olacak :confused:

%88 iş göremez raporum var abi. %59 da ağır özürlü raporum var abi..

bülent abi şimdi baktım %59,17 ağır özürlü raporum var..

bülent abi;
iş görememezlik maaşı: % 88,33 olarak gönderildi ankaraya. ankrdan gelen cvp bakıma muhtaçtır diye iş görememezlik maaşı bağlandı.

maluliyet cetveli ve sakatlık oranı cetvelinden anlamam ki abi ben?
nasıl yapacam cetvelleri?

Tamamdır, şimdi oldu.

Askerlik borçlanması da yaparak prim gününü 1800'e tamamlayacaksın ve sonra malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksın. Maluliyetin zaten sgk kayıtlarında olduğu için, senden ayrıca rapor istemeyecekler. İsterlerse, şu maddeyi hatırlatacaksın memurlara: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

İlk sigortalı olduğun tarih neydi?
Doğum tarihin nedir?
O oranı neye istinaden verdiler sana? Yani, hangi uzuvlarını kullanamıyorsun? Sakatlığın nedir?

ilk sigortalı olduğum tarih:17.03.2010
doğum tarihi:25.05.1987
% 88 lik raporumu: sağ bacağım kalçadan ampute, karnımda kalıcı kolostomi var , anüs tamamen kapalı,

O zaman dediğim gibi, primlerini (askerlik borçlanması dahil) 1800'e tamamladığın gün malulen emeklilik için sigorta müdürlüğğüne başvuru yapabilirsin...

Bence sakın bağkurlu olma, isteğe bağlı prim yatırma. Çalışan statüsünde sigortalı olur, primlerini tamamlar ve emekli olursan, emekli maaşın daha çok olur.

Not: aynı anda hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malulen emekli maaşı hak edildiğinde, iki aylıktan fazla olanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda alırsın. Tadından da yenmez! :)

abi ağzından bal damlıyor ama:D
1. annem bakım maaşı alıyor bu sorun olur mu bu emeklililkte?
2. 1 yıl 1 ay prim günüm var askerlğide saydırısam 850 gün oluyor + 950 lazım sigortalı bir işe mi gireyim şimdi ben?

kimse almaz ki beni bu şekilde işe??:D

tek sorun primi 1800 e tamamlamak dimi? raporum falan tamam dimi abi?

Sigortalı olarak prim yatırırlırsa, bu, çalıştığın ve maaş aldığın anlamına gelecek. O zaman da evde bakım aylığı için gelir hesabı yeniden yapılır ve öngörülen gelirin üstüne çıkılmışsa, evde bakım aylığın kesilir.

Bundan kurtulmak için en iyi yol isteğe bağlı prim ödemektir. Bunu ödersen evde bakım aylığın kesilmez. Emekli olunca maaşın biraz düşük olur, ama ona da yapacak bişey yok :)

Yani, isteğe bağlı sigorta primi ödemeye başla, askerlik borçlanması ile birlikte primlerin 1800'ü geçtiğinde de malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yap.

şu durumlarda en güzeli senin dediğin abi..

bülent abi çok saol. ALLAH razı olsun abi ben bu hakkımı öğrenemezdim bu site olmasaydı,
çok tşk ederim abi..

şu durumlarda primleri mi tamamlayıp emekli olursam maaşım ne kadar olur ?

700-750 TL olsa, yarısı bağlanır, o da 350 TL yapar (Not: Aldığın sürekli iş göremez gelirinin 750 TL'den fazla olduğunu varsayıyorum.)

Nasıl yani! % 88'lik işgücü kaybına karşılık 460 TL sürekli iş göremezlik geliri mi bağlandı sana? Bu çok az bir miktar. Yeniden hesaplanması için başvuru yaptın mı SGK'ya?

750 TL malulen emekli maaşı bağlansa, 460 TL'nin de yarısı kesilir, 230 TL olarak o ödenmeye devam edilir...

Kural: Çok olanın tamamı, az olanın yarısı aynı anda ödenir

evet abi aynen dediğin gibi, yalnız benim ki tarım bağkuruydu..sgk ya nasıl bir dilekçe verecem ki abi ?

yani toplamda malulen emekli olursam 750+230=980 tl mi alırım abi ?

Tarım bağkurunda aylıkla düşük oluyor maalesef.
SGK'ya gidip "aldığım sürekli iş göremezlik gelirinin yanlış hesaplandığını düşünüyorum ve yeniden hesaplanmasını istiyorum" demen yeterli. Orada bir dilekçe örneği vardır zaten...

Evet, yaklaşık 980 TL gibi bişrşey alırsın diye tahmin ediyorum

verdiğin bilgiler için çok tşk ederim bülent abi..
deneyecem şansımı belkide yanlış hesapladılar maaşı mı.
abi %59,17 rapor yeterli dimi malulen emeklilik için yoksa %60 ve üzeri mi olması gerekir?

% 60 ve üzeri rapor lazım malulen emeklilik için. Ama bak yazdığıma dikkat et: sen zaten yüzde seksen küsur oranlı raporla sürekli iş göremezlik geliri alıyorsun. Malulen emekliliğinde senden yeniden rapor istemeyecekler

MERHABA BÜLENT ABİ..
abicim ben sgk da biriyle konuştum sana dedi sürekli iş görememezlik maaşı bağlandı dedi. malulen de emekli olamazmıyım dedim hayır dedi sen dedi bakıma muhtaç olarak iş görememzlik alıyorsun ama dedi malulen emeklilik için 1800 gün primin yoktu dedi o zaman. pekala kalan primi yatırsam olamazmıyım dedim hayır sen ikinci bir emeklilik hakkını kaybettin dedi..

benim bu hakkım yanmış mı oluyor abi? şimdi..

Külliyen yanlış bilgi. Doğrusu benim yazdığım gibidir. "bakıma muhtaçlık derecesinde sürekli iş göremezlik geliri alanlar malulen emekli olamaz" diye ne kanunda ne de diğer alt mevzuatta bir ibare var. Boş konuşmuş sana o bilgiyi veren memur

başından savmış beni yani,, bizim memurlarımız böyle zaten abi köylümüsün üstün başından anlarlar zaten saf salak yerine koyarlar bizi :mad:

merhaba bülent abi malulen emeklilik için abim kuruma gitti. emeklili servisinde şef var ona sormuş. kardeşim iş görememzlik maaşı alıyor bakıma muhtaç olarak bağlandı maaşı.
primlerini 1800 güne tamamladığı vakit malulen de emekli olabilir mi demiş.

şef: böle bişey mümkün değil olamaz demiş. zaten malulen emekli görünüyor demiş.( ama ben sürekli iş görememezlik maaşı alıyorum, gelen kağıtta böle yazıyor).
kardeşine tekrardan sigorta başlatamayız demiş.

bundan sonra neler yapılabilir abi?

O bilgiyi veren kişi yanlış biliyor! Onun da üzerindeki bi yetkili ile görüşün.

bülent abi malulen emekli olamıyormuşum. kurumdaki emeklilik servisinde bulunan şefe ordum malulen emkli olamassın dedi bide tersledi hatta.
acaba tarım bağkuru olduğu içinm mi malulen emekli olamıyorum abi?

B.k yemiş o şef! Çalışan statüsünde prim ile 1800 gününü tamamla, malulen emeklilik için başvur. Bu kadar basit.

Üst Alt