Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu aldığım %56 raporla haklarım nelerdir?

brs28

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1 aralık 2008 de iş kazası geçirdim hastaneden aldığım rapor : SANIRSAL BOZUKLUK SAĞ EL 3,4,5 PARMAK ORTA FALANKSTAN AMPUTE özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı : %56

1. sakatlık aylığı için başvuruda bulundum nasıl bir sonuç çıkar ?
2. vergi indiriminden yaralanabilir miyim?
3. özürlü pasosu çıkartabilirmiyim?

saygılarımla

1- Sakatlık aylığı için nereye başvurdun?
2- %40 ve üzeri rapor alabilen herkes vergi indirim hakkı elde eder. Bunun için elindeki raporla defterdarlığa başvurabilirsin.
3- Evet, çıkartabilirsin. Bunun için de raporla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurman gerek.

İş kazası olduğu için, sürekli iş göremezlik geliri almak için başvurdun mu?

SGK başvurdum ewet iş göremezlik maaşı için başvurdum

Mutlaka sürekli iş göremezlik geliri bağlanır.

Bu sürekli iş göremezlik geliri elde ettiğinde, dilersen çalışmaya devam edebilirsin. Aldığın gelir kesilmez. Sonunda emekli de olabilirsin, yine sürekli iş göremezlik gelirin kesilmez. Emekli maaşını alırken sürekli iş göremezlik gelirini de almaya devam edersin. Tek farkla, iki maaştan çok olanın tamamı, az olanın yarısını alırsın.

Sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler çalışmasa da sigortalılar gibi sağlık güvencesine sahiptirler.

verdiğiniz bilgiler için tşklr

sigortaya girişim 5,6,2003 bu güne kadar ödemiş olduğum prim 1730 gün emekli olma için daha kaç gün prim ödemem gerekiyor?

emekli olursam özürlü hakkımlamı emekli olurum???

BÜLENT BEY'İN belirttiklerine ilaveten bence en önemlisi ,işverenin olayı iş kazası olarak sgk'ya(bağlı bulunduğunuz sigorta müdürlüğü'ne),bildirmesi ve bunun yapılan araştırmalardan (teftiş,vb.)sonra onaylanarak,size iş göremezlik geliri olarak dönebilmesi.
özürlü kartı esasında pek bir işe yaramıyor,ama siz bilirsiniz.
not:geçmiş olsun..

06 Ağustos 2003'den sonra ilk kez sigortalı olmuşsan ve %40-59 arası oranla vergi indirim hakkı elde edersen, 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekli olabileceksin.

brs28,
ankara maluliyet dairesinden iş gücü kaybı oranı için tarafınıza bir cevap geldimi.

ergün bey ilginiz için saolun herşey bildirildi iş kazası olarak geçiyor sgk teye rapor verildi...

iş gücü kaybı oranı daha gelmedi sgk ye vereli 1 ay oldu ergün beyy hastane raporunu

benim girişi 04/06/2003 ve 1718 günüm varmış şuan baktım bu duruma göre ne zaman emekli olabilirim???

Üst Alt