Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası gelir bağlandı. Emekli olmak istiyorum..?

Selahattin İZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2008de kaza geçirdim vertapra kırıından ameliyat oldum %37.20 malüllük mmaşı almaktayım işveren tarafından sigortaya açılan davada adli tıp iyileşmenin 9 ay olduğundan dolayı mesleği yapamadığı için malüllüğün devamlı olduğundan %100 malül raporu veriildi.Bu durumda emekli olabilir miyim nasıl olurum? Sigorta durumum ;5700 prim gün sayım var yaşım 43 dava hala devam etmektedir bu durumda emekli olabilir miyim?

İş görmezlik gelirinizi hayatınız boyunca alırsınız. Şimdi yapmanız gereken vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmak olacak..
Bize gün ay ve yıl olarak doğum tarihinizi,İlk işe giriş tarihinizi ve şuan çalış çalışmadığınızı verebilirmisiniz.

doğum tarihim 15/06/1969 ilk işe giriş tarihim 18/09/1990 şuan sigortalı olarak çalışıyorum (ssk nın izi ile)

Erken emeklilik için 15 yıl ve 3600 güne tabisiniz.
Süreniz ve primleriniz fazlasıyla yetiyor.
Eğer %40 ve üzeri raporla vergi indirimi alabilirseniz hemen emekli olabilirsiniz.
Sürekli işgöremezlik ödeneği ile emekli maaşını birlikte,fazla olanın tamamını,az olanın yarısını şeklinde alabilirsiniz.

%37.20'den kaç para tazmınat alırım 25 04 2008'de adlitıp iyleşmenin 6 ayı geitiğinden dolayı %100 mail niyetine karar verildi.Emekliiliğiim bu tariihte başlar mı?

% 37 ile sürekli iş göremezlik geliri bağlandı mı? Emeklilik dediğiniz şey bunun dışındaıdr; bunu biliyorsunuz, değil mi?

Emeklilik için defterdarlıktan % 40 ve üzeri rapora karşılık sakatlık indirimi hakkı elde etmeniz yeterli. Bu hakkı elde ettininizde, erken Yaşlılıkk emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapablirsiniz.

Aynı anda hem erken Yaşlılık emekliliğini hem de sürekli iş göremezlik gelirini hak ettiğinizde, iki aylıktan fazla olanının tamamını, az olanının yarısını aynı anda alabileceksiniz.

Tazminatı bilemiyorum. Bunu avukat yaklaşık olarak söyleyecektir...

Üst Alt