Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk sigortam 94'te oldu. %92 raporum ile ne zaman emekli olabilirim?

zeugma

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
1994-95 yıllarında bir dersanede santral görevlisi olarak çalıştım o zamanda engelliydim ama şu an olduğum kadar değildi
kaza geçirdiğim için çok sürmedi 45 günlük bir sigortam olmuş bunu geçen yıl tesadüfen öğrendim
şu anda %92 oranında engelli raporum var aradaki farkı parayla ödeyip malulen emekli olabilirmiyim yada başka şekilde değerlindirme imkanım olurmu

bu konuda beni aydınlatacak arkadaşlar olabilirmi

kaç gün primleriniz var?

aradaki fakı ödemek diye bir sistemi nasıl kullanacaksınız:?
Soruyu net ve tam olarak anlayamadık: Açarsanız açıklarsanız daha iyi cevap yazabiliriz.

geçen yıl gördüğüm kadarıyla 45 gün ssk hizmet dökümü adında bir çok site var ama hiç biri açılmıyor bakamıyorum benim öğrenmek istediğim şey bir engelli olarak ve engelli maaşı kesilmiş birisi olarak nasıl emekli olabilirim

sadece toplamda 45 gün prim ile emekli olmak mı?

45 günlük sigortamı devam ettirsem ne kadar zamanda emekli olurum

geçmiş primlerimi toplu ödeyerek emekli olabilirmiyim

Askerlik yapmadıysanız geçmiş primleri toplu ödemek gibi bir şansınız yok.
Askerlik yaptıysanız,yaptığınız ay kadar borçlanma yapabilirsiniz.
Sizin için en kısa yol 1800 günle malülen emekli olabilmek.
Çalışmazsanız,sizin için emeklilik pek mümkün görünmüyor.

sigortalı olmak için bir iş yerinde çalışmam şartmıdır şu anda bakım parası alıyoruz sigortalı olursam bu maaş kesilirmi

Sigortalı çalışmanızın bakım maaşına etkisi direkt olmaz, gelir kriteri aşılırsa kesilir.
Eve giren her türlü gelirin evde yaşayan kişi sayısına bölümü ile elde edilen rakam 606 tl yi aşmadıkça evde bakım aylığı kesilmez.
Ayrıca malulen emekli olabilmeniz için sigorta başlangıcınız olan 1994 yılında malül derece engeliniz olmaması, rahatsızlığınızın bu tarihten sonra ilerleyerek malül seviyeye ulaşması gerekmektedir.
İhtiyacınız olan prim gün sayısını Bağkur'a isteğe bağlı da ödeyebilirsiniz ancak bu size çok pahalıya patlar, zira mevcut priminiz yok denecek kadar az.
Hizmet dökümü artık umuma açık sitelerde görünmüyor, e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinde online olarak oradan bakmanız gerekmektedir.

bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim

Bireysel Sgk Primi ne kadar

Merhaba arkadaşlar %92 oranında raporu olup çalışamayan bir engelliyim internette çok çelişkili cevaplar gördüğüm için sizlere yani bu konuda gerçekten bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak

1- Bireysel ( çalışamayan ) engelli SGK primi ne kadar
2- Devletin bu konuda maddi desteği oluyormu oluyorsa ne kadar destekliyor
3- Emekli olmak için toplam kaç yıl sigortalı olmak gerekir
4- Bireysel Sigortalı olursam veya bir yerde çalışıyor olarak görünüp sigortalı olursam bakım aylığı kesilirmi
5- Geçmiş ödenmemiş primlerimi toplu olarak yatırıp emekli olabiirmiyim

bu konularda bana kesin cevapları verirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

GSS olarak aylık 60 TL ye düşürüldü bütün gelir gurupları için sabitlendi.

Sormadigi tek sey var onada cevap vermissin kardes oda yalnis olmus.

5 gecmis donemin primlerini askerlik dogum yurt disi borclanmalariniz varsa borclanabilirsiniz onun disinda baska bi borclanma sekli yok.

1 sgk prim gununu artiracak tarim sigorta yaptirirsaniz ek 5 diye gecer an itibariyla 430 tl odersiniz.

3 sgk ya giris yiliniza gore degiskenlik gosterir

2 bildigim kadariyla disardan oderken yok ama calisirken var oda sirketi ilgilendiriyor. Sizle alakasi olan bi indirim soz konusu degil.

4 gelir kriterleriniz asmiyorsa kesilmezmis calissanizda oz bakiminiz icin o maasi almaya devam edebilirmissiniz.
Alintidir.

Gss ile ilgili soylediginiz dogru olabilirde hocam arkadasimiz zaten bakim ayligi aliyorsa gss ile isi yokki. Ayrica sorular hep sgk dan prim gun kazanmak adina gss ile ilgili soru yok benmi yanlis anladim.

Ayrıca Engelli SGK pirimi diye birşey yok ki özel olarak ödemeye kalkarsan çok yüksek 4/C olarak Sigortaya yatırıyorsun ama 2016 da iki katı arttı diye biliyorum. En az 3000 TL civarı bir gelir olmalı ki çalışmadan SGK yatırabilsin. 700-800 TL civarında diye biliyorum aylık olarak ama yinede araştırmak gerekir.

Ek 5 tarim ssk oduyorum annemin 430 tl oldu 320 tl idi.
Bagkur degil ssk olarak geciyor anadoluda odenebiliyor.
Istege bagli ssk daha pahali.

Erdal Bey; Emekli Sandığı ve SSK için prim birleştirmesi verip kalanınıda dışardan ödersek Emekli sandığı primleri ile SSK primleri birleştirilirmi dilekçe ile bilginiz var mı yani SSK primlerinin emekli sandığına faydası var mı?

Soruyu anlayamadim. Hali hazirda hic bi yerde calismiyorsaniz ssk bagkur emekli sandigi farketmez son 7 yilda en cok hangi priminiz varsa ordan emekli olursunuz 1261 gun yani. Simdi disardan ssk yatiriraniz emekliliginizde birlestirip emekli olabilirsiniz. Prim gununuz dolduysa bunun disinda bahsrttiginiz faydasi olurmu derken ne gibi bi fayda

Prim günü eksiğini dışardan yatırıp prim dolunca emeklilik... SSK başlangıcı erken olunca prim günü düşüyorya.

bazı yerlerde 5 yıl bazı yerlerde ise 15 yıl prim ödeyerek malulen emekli olunacağı yazılı 1994-95 yıllarında yani çalışabildiğim yıllarda iş yerimden 87 günlük sigortam var 2013 yılında üzerime araba kaydı olduğundan engelli maaşım kesildi amacım sigorta primlerimi ödeyip bir şekilde emekli olmak ve bir gelirimin olması

Sigorta primleri

Arkadaşlar yaşım 37,sadece 95 yılından 86 günlük sigortam var engelli rapor oranım %92 ve sürekli, öğrenmek istediklerim şunlar

Nasıl emekli olabilirim
Engelliler için emeklilik yılı ne kadar
En düşük bireysel emeklilik miktarı ne kadar ( ssk veya bağkur )
Primler için engellilere indirim yapılıyormu

Geçmiş olsun 1 derecede emekli olursun ama prim günün eksik maliye seni tekrardan hastaneye sevk ediyor güncel yeni tarihli rapor istiyor benimde sürekli raporum vardı %40 yeniden hastaneye sevk ettiler engellilerin durumu gerçekten zor bu kadar engel çıkarıyorlar

Evet ahmet bey prim sayım hayli eksik sorularımın cevabını alabilirsem ona göre ödeyip emekli olmaya çalışıcam teşekkürler

zeugma
Öncelikle geçmiş olsun.
Rapor oranıniz yüksek görünüyor,bu durumda izleyebileceğiniz en kısa yol,şayet rahatsızliklarınızın başlangıcı sgk'dan önce değilse,yeni çıkan yasaya göre 10 yıl sigorta süresi 1800 gün primle malulen emekli olma şansınız olacaktır,
Bunun içinde öncelikle askerlik borçlanmanızı 550 gün ödeyerek,yurt dışında bulunduysanız,yurt dışı borçlanması yaparak,
Kalan eksik günlerınızıde,dışardan ödeyerek yada bir eş dot yanında kendinizi sgk'lı gösterip 1800 gün prim şartlarını doldurarak malulen emeklilik başvurusunda buluna bilirsiniz,
Tekrar geçmiş olsun.

Mehmet bey teşekkür ederim sorularımın bir kısmını öğrenmiş oldum ssk da bireysel emekli aylık ödeme prim fiyatını ve ödemede engelliler için bir kolaylık olup olmadığınıda öğrenebilirsem çok iyi olacak

Üst Alt