Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk raporum süresiz iken SGK kontrol sonrası iki yıllığa çevirmiş!?

Chichikow

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
2017 yılında almış olduğum süresiz sağlık kurulu raporum ile vergi indirimiyle emekli olmuştum.

2019 yılında SGK kontrole çağırarak bir üniversite hastanesinden yeniden kurula girmem istendi. Gönderildiğim hastaneden detaylı inceleme sonrası raporu hazırlandı ancak bana verilmedi. Biz direk SGK'YA göndereceğiz dediler.

Geçenlerde raporları yenileyiniz mesajı banada geldi. Bunun üzerine araştırma yapayım bu neyin nesi derken e devlette üniversitenin verdiği raporu gördüm. Benim süresiz %73 engelli raporum yerine %60 iki yıl süreli rapor gelmiş.

Şimdi bu durumda iki yıllık süre biteli 4 yıl olmuş. Pandemi dolayısıyla uzatılan ve Haziran 2025 tarihinde sona eren bu raporumu yenilemek zorunda mıyım? Emekli maaşım kesilecek mi?
Yenilemek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden konuya hakim dostlara çok çok teşekkürler.

Sürekli verilen bir rapor söz konusu ise geriye dönülmesi çok mümkün değil. Sürekli ibaresi düşüldü ise artık kazanılmış bir hak söz konusu. SGK eğer rapordaki oranı düşürmek istiyorsa kendisi dava açmak zorunda. Ama bunun yerine kolay yolu seçmiş. İdareden aldığı güçle re'sen bir sevk işlemi yapmış. Kurula girmezseniz aylığınız kesilecektir. Rapordaki oranınız düşerse ve bundan dolayı zarar görürseniz sizin bu sefer dava hakkınız doğar. Kolaylıklar dilerim. Saygılarımla.

@ahmetavci,

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Ancak şuan SGK beni arayıp raporunuzu yenileyiniz demedi. Herhangi bir mesaj da atmadı.
Sadece sağlık bakanlığından bir mesaj geldi.
Benim yinede gidip bir sağlık kurulundan rapor almam gerekiyor mu?
Üniversitenin verdiği süreli raporun süresi dolmuş.
Benim SGK'DAN herhangi bir uyarı almadan kendiliğimden görev addedip raporu yenileme gibi bir yükümlülüğüm var mı?
Teşekkürler.

SGK'ya gidip bu mesajın ne demek olduğunu izahı ile birlikte sorun bence. Raporunuzun sürekli olduğunu da belirtin. Neden hastaneye sevk olduğunuzu ayrntısı ile öğrenin.

@Chichikow,

Kendiniz rapor yenileme işine girişmeyin.

Sgk 2019 yılında yaptığı gibi sizden kontrol muayenesi için rapor istemedikçe yeni rapor almayın.

2019 yılında SGK'ya sunmuş olduğunuz rapordan sonra size tekrar bir kontrol muayenesi tarihi belirlenmedi mi ?

SGK sizin emekliliğinizi süresize de çevirmiş olabilir.

Varsa eğer kontrol muayenesi tarihini ve şu an ki emeklilik durumunuzu öğrenmek için SGK'ya gitmeniz gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından size gönderilen mesaj rapor yenileme süresi uzatıldığı için bilgi amaçlı süreli engelli raporları veya ilaç raporu olan çoğu kişiye gidiyor.

@ahmetavci, Arkadaşın aldığı son rapor süresiz değil 2 yıl süreli.

Ayrıca hastaneye sevk yapılmamış zaten öyle birşey yazmıyor sorduğu soruda.

@Chichikow,

Kendiniz rapor yenileme işine girişmeyin.

Sgk 2019 yılında yaptığı gibi sizden kontrol muayenesi için rapor istemedikçe yeni rapor almayın.

2019 yılında SGK'ya sunmuş olduğunuz rapordan sonra size tekrar bir kontrol muayenesi tarihi belirlenmedi mi ?

SGK sizin emekliliğinizi süresize de çevirmiş olabilir.

Varsa eğer kontrol muayenesi tarihini ve şu an ki emeklilik durumunuzu öğrenmek için SGK'ya gitmeniz gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından size gönderilen mesaj rapor yenileme süresi uzatıldığı için bilgi amaçlı süreli engelli raporları veya ilaç raporu olan çoğu kişiye gidiyor.

@ahmetavci, Arkadaşın aldığı son rapor süresiz değil 2 yıl süreli.

Ayrıca hastaneye sevk yapılmamış zaten öyle birşey yazmıyor sorduğu soruda.
Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.
Bana herhangi bir süre verilmedi. Ayrıca 2019'da SGK kontrol amaçlı beni kendisi üniversiteye sevk etti. Çıkan raporu ben görmedim bile. Üniversite kendisi SGK'YA gönderdi.
Hayır o değilde heyete tekrar gitsem bile alacağım oran yine %70 i bulur. Mesele o değil. İlçede yaşıyorum. Hastaneye git gel en az 6 7 defa randevu verip Şehre gitmek zorunda kalıyorum. Üniversite ise her şeye benden para alıyor. Dünya masraf ettim. Verilen makbuzların tamamı ise bağış adı altında alınıyor. Para vermek istemediğim zaman ise randevu vermiyor. Uyku laboratuvarında ise bir gece yatmak için 5 yıldızlı otel tarifesi uygulayıp para alıyor.
Oysa benim kullandığım CPAP cihazında her şeyi kayıt altına alan bir kart var.
Onu alın inceleyin beni niçin yatırıp tekrar test ediyorsunuz? Ben cihazsız uyuyamam. AHİ değeri 90 ve 30 dakikalık ram halinde irili ufaklı 40'ın üzerinde solunum durması oluyor. Uykuda ölme riskim bile var dediğimde.
-Haklısın ama prosedür böyle diyorlar.
Her şey saçma sapan işliyor.

Üst Alt