Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk psikiyatrik teşhisinizi aldığınızda ailenizin tepkisi ne oldu?

anonymous

Aktif Üye
Konular
389
Reaksiyonlar
589
Bana bipolar bozukluk teşhisi aldığımda annem çökmüştü. Babam teşhise inanmamıştı. Zamanla her şey rayına oturdu. 14 sene oldu. Önce bipolarsın dediler sonra şizoaffektif. Her seferinde annem kendini çok kötü hissetmişti.

Bilmiyorum cunku yasim kucuktu. 11-12 falandim.

Annem ve babam emekli öğretmendir. İkisi de benim tedavim konusunda çok bilinçli davrandılar. 1996 senesinde lise 1. sınıftayken çocuk psikiyatrisine götürdüler. Doktor "kimlik bozukluğu" teşhisi koydu. Tofranil isminde bir ilaç verildi ama fazla kullanmadım. Ondan sonra üniversite sınavına hazırlık süreci başladı. 1999'da Liseden mezun olduğum sene Sakarya üniversitesi / Türkçe öğretmenliği bölümünü kazandım. İlk sene ortama adaptasyon konusunda epey zorlandım. 3. seneye gelince Prof. Günseli Peker (emekli oldu) isminde bir hocaya muayene oldum. Bana günlük 900 mg Seroquel verdi ama çok ağır geldi. Bu kafayla lisans eğitimimi uzatmadan 4 senede (2003) mezun oldum. 7 sene öğretmenlik yaptıktan sonra geri hizmete alındım. Ailemin bu süreçteki desteği de devam etti. Son 15 senedir aynı kamu kurumunda memurum. Çok şükür elimde bu imkan kaldı. Artık geçmişin acısını çıkartıyorum. Çok şükür stabilim ve remisyondayım Herkese acil şifalar dilerim.

@anonymous, teşekkür ederim 17 yaşında ilk konulan teşhis şizofreniydi. 3-4 sene sonra bipolardan şüphelendiler 1 sene lithuril ve depakin kullandım. Ondan sonra psikoz hastalığında karar kılındı. Çünkü bende halusünasyon hiç olmadı.

@Descartes, bana da ilk önce bipolar teşhisi konuldu fakat manik-depresif ataklar dışında psikoz yaşadığım için şizoaffektif bozukluk teşhisi aldım. Lithuril dahal çok ilaç kullandım ama şu an kullandığım ilaçlarda karar kılındı ve şu an sadece şizoaffektif için depakin 1000mg + 30mg rexapin + 600mg cedrina + iğne kullanıyorum.

hakaret olarak alinmasin ama aileler genelde bisiler ters oldugunu anlar ne oldugunu neen oldugunu bilemezler ama bislerin ters oldugfunu anlarlar

akli basinda aileler garip tekiler vermez

cildiyceyi hidip annem o set mantarmis anne t,ip2 idabetmisin baba falan gibi bisidir buda

dunyadada sorunda turkiyede ozel sorun o yuzden doktorlar teshis koymaktan cekiniyor aileler utaniyor lafini etmiyor cevredende sakliyor

yani cok bilmeslerde aliede kiside bisiler ters gittgini genelde anlar ananmazsa zati hastaeye gidip teshşs konma sureclerde olmazdi pek

bu forumda yeri ve bi kac kere lafi gecitginiz engeli cocuklar allaha bize ceza veriyor yada utanc duyulmasi kadar kotu olmasada benzer bi stigmata psikayrik durumlar icinde var
deprestyona girmeyi krinşik degil yani normal bi durum bi polar falanda degilkufur etmissin gibi algilayan insanlar var

@anonymous, Yazdıklarını arada takip ediyorum Şizoaffektif bozukluk sendeki sabit teşhis sanırım . Geçmiş olsun.

Üst Alt