Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk-Orta-Lise düzeyinde EKPSS ile yerleştirme kura ile yapılacak diyorlar..?

sevkat100

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Ilk orta ve lise duzeyi ekpps yerlestirme sinavsiz kura ile olacağı yazıyor daha önce ekpps tecrübesi olanlar konu hakında yazabilir mi çünkü arkadaşlarım 2016 da ekpps ye girmek istiyor.ben 1998 yılı öncesi malul um. Saygillar.

İlk ve ortaokul mezunları kuraya tabi olur, lise, önlisans ve lisans mezunları Ekpss sınavına girer.

Lise mezunlarının kurraya tabi tutulması ve sınava sokulmaması planlanmakta fakat ne zaman uygulamaya geçer bilemiyorum. Ayrıca 657 nin kaldırılmasıda planlanıyor yada büyük oranda değişiklik yapılması. Memurluk sisteminde büyük bir reform yapılacak fakat hükümet problemlerinden şu an duraksamada. (Zaten 2008 sonrası giren memurlar için maaş dışında bütün hakları elinden alındı bir nevi kaliteli işçi durumunda)

kura hepsı torpıl bence 2 defa gırdım cıkmadı ısmım en ıyısı sınav

Peki benimde merak ettigim bi durum var.simdi diyelim ben kuraya girdim adim cikti. Maaslar ne kadar oluyor benim bildigim en dusuk memur maasi 1800

keske benım ısmım cıksaydı 1000 tl yede razıyım 1900 falandır yanılmısıyorsam

Devran insan çalıştığının karşılığında temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa (Beslenme,Barınma ve Üreme) kısa sürede bunalıma giriyor ve aslında boşa kürek çektiğini anlıyor. Yoksulluk sınırının 4500 TL olduğu bir ülkede 1000 TL ye çalışmak kendini bozuk para gibi harcamaktır. İşe girip bir 5 yıl çalışsan anlarsın aslında, 5 yıla bile gerek kalmaz. Boşu boşuna çalışıyorsan çalıştığının bir anlamı yoksa köle gibi kullanılmış olursun. (15-20 Milyon civarında kölemiz var ülkemizde belki daha fazla)

Konu hakkındaki bilgi ve tecrübelerimi aktarayım. Öncelikle EKPSS de lise ve üzerinin sınava tabii olduğunu kur a nın ise sadece ilk ve orra okul mezunları için geçerli olduğunu söyleyerek başlayacağım söze. Gelelim memurluk statüsünün kaldırılması meselesine bu bir ara gündeme geldi ama sendikaların aşırı derecede sert tepkisi ile bu konu gündemden çıkmıştır. Ancak 657 nin ihtiyaçları karşılamadığı hem devlet hem de kamu çalışanları tarafından kabul edilmekte ve bu konu üzerinde taraflar arasında yapılan çalıştaylarda ulaşılan mutabakatta memurluk statüsünün nitelikli işçi durumuna dönüştürülmesinden çok KAMU ÇALIŞANI olarak tek çatı altında toplanması benimsenmiştir.. Haklarda geriye gidip bir anayasa ihlali olacağından eşitlik ilkesine aykırı olmaktadır Dolaysıyla kazanılmış hakların geri alnınmas söz konusu dahi değildir...

lise mezunlarınında kuraya tabi olacağı pek inandırıcı değil bence

ekpss de ilk ve orta okul mezunları kuraya tabi ama lise ve üniversite mezunları sınav da aldıkları puanlar ile ataması yapılacak

Engelsizbiz
Bilgiyi hangi siteden nereden aldıysan bir daha o siteye haber kaynağını okuma derim. Ciddi ortalığı karıştırırsın.
Bu arada 657 kaldırılmaz.
657 Devlet memurları kanunudur!

Link verir misiniz. Okuduğunuz yerin tam linki

iyigünler arkadaşlar gecengün aiste ekpps kura açılmış ben secme yapmaya çalıştım fakat benim sectiklerimi kabul etmedi ben ilkokul mezunuyum neden kabul etmedi daha önce bi söz çıkmıştı artıkilkokullular kuraya dahil edilmiyecek diy7e nekadar doğru bilemem

Üst Alt