Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa sağlık kuruluna gireceğim. Hangi işlemler yapılacak?

Konular
21
Reaksiyonlar
22
28'inde ilk defa engelli sağlık kurulu karşısına çıkacağım tam olarak ne işlem yapıyorlar? ne gibi sorular soruyorlar?

İlk olarak kurul odasından sana kağıt verilecek. Bu kağıtta branş isimleri yazacak. O branştaki dr ları tek tek dolaşacaksın. Eğer o branşlardan başka branşta hastalığın varsa o branşın bir alt uzmanlık dalındaki doktor sevk yazacak. kağıdı ilk aldığın yere gidip o branşıda kağıda ekleteceksin. hepsi bitince kağıdı aldığın yere teslim edeceksin. orada sana şu tarihte gel diyecekler. o gün ve saatinde orada olacaksın. İçeride kurul doktorları var. seni çağırdıklarında içeride bulunma süren 2dk yı aşmaz. Genel durumunla ilgili soru sorabilirler. Oradaki doktorlar kağıtta yazılan teşhis ve durum notuna bakarak sana bir oran verecekler. Engelli raporun 2 hafta sonra e-devlete yüklenecek.

@waltherwhite99,
Kurula girdikten sonra evrağı vereceğin yere 3 gün sonra git sor oraya büyük ihtimalle verdikleri oran belli olmuş olur bende 3 gün sonra evrağı verdim yere gittim öyle öğrendim

@Fenerli03,
rapor kesinleşmesi ne zaman olur peki hocam engelli birey işe girişi yapılacak çünkü, kurula gittikten 1 hafta sonra engelli kontenjanindan ise girebilir miyim?

Gittiğin hastanenin işleyişine göre değişir, kimi hastane 3-4 günde kimisi 1-2 haftada verir ama sen durumu anlatırsan öne çekebilirler

@malumokb,
ortopedik sorunlar, radikülopati ile karakterize olmus lombar disk hernisi, gecirilmis bilateral diz operasyonu(yuksek tibial osteotomi), ayak bilegi kireclenmeleri.

Rapor bazen e devlete düşmüyor. Şubat ayında çıktım halen ulaşılamıyor. Abdulhamithan hastanesine gitmiştim.Sanırım SGK işlemleri tamamlayınca rapor yansıyacak.

ulan resmi gazetenin yayimladigi engel cetveli tablo 3.33.b uzerinden soyluyor gecirilmis yuksek tibial osteotomi ameliyatlari basarili sonuc alt bendinden kişide %13 özürlülüğe neden olur diye ben iki adet yüksek tibial osteotomi ameliyati gecirdim baltazarsız %26 engellilik oranım hekimin art niyeti yuzunden gasp edildi belimde sinir kokune baski yapan ayni cizgide ve ayni seviyede tek dereceli bel fitigi mevcut resmi gazetenin yayimladigi engel cetveli kiside %13 oraninda engellilik durumuna sebep olur diyor fizik tedavi hekimi oradan sıfır puan vermis :DDDDD cimere bunlari sikayet etsem tek basina bir sey cikar mi zaten caglayana gidip haklarinda suc duyurusunda bulunup idari dava acacagim da 1,5 sene boyunca bunlarin kafasi rahat etsin istemiyorum. cimer hatti sikayetime bakar mi?

Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır. buradaki ibareye durumum tam oturuyor kadın gitmiş 13 oran yerine fıtığıma 0 oran vermiş :DDDD

tablo 3.33.b açın inceleyin engel cetvelinde proksimal osteotomi kişide %13 oranında engellilik yazıyor :D asgari puan o da :D ortopedideki kadın gitmis gecirdigim operasyonlara 0 puan vermis :DDD

Peki bu kurulda testler tahliller falan oluyormu yoksa sadece elinde ne varsa onlara mi bakiyorlar

Üst Alt